Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az ember által ismert legerősebb anyag

Semmi sincs a fizika törvényei között, ami megakadályozhatná, hogy a nanobotok (nanorobotok) – a mikroszkopikus robotok – a véráramunkban keringhessenek és megnövesszenek, megerősíthessék a csontjainkat és egy szupermeni erővel lássanak el bennünket. Semmi sincs a fizika törvényei közt, ami meggátolná ezt. Azonban, a valóság sokkal-sokkal komplikáltabb.

 

http://titianmedia.ca/

 

Vegyük csak szemügyre korunk nanotechnológiáját. Nagyon kezdetleges. Van egy multi-milliárdos ipar csak azért, mert mi fedőfestésre használjuk, valamint bevonatokra, hogy erősebbé tegyük a szövetet és a különféle készülékek borításaira. Alkalmazzuk azt a légzsákoknál. Hisszük vagy sem, van egy parányi szenzor, egy vibrációt detektáló és mérő műszer a légzsákunkban is – ez a nanotechnológia üdvözlete –, ami a légzsák gigantikus robbanását hozza létre.

 

De itt tartunk ma. Azt ígérik, hogy az elkövetkezendő évtizedekben a szén-nanocsövekkel, a grafénnal, még olyan új anyagokat is előállíthatunk, amelyek helyettesíthetik a számítógépek szilíciumát, s amely talán még egy űrlifttel is meg fog ajándékozni minket.

 

A grafén például egyetlen atom vastagságú grafitrétegből álló anyag. Képzeljük csak el! Gondoljunk például olyan anyagra, ami olyan, mint a folpack és egy molekula vastagságú szénatomokból áll.

Ez a grafén elvileg olyan erős, hogy vehetnénk egy elefántot, az elefántot rárakhatnánk egy ceruzára, majd a ceruzát ráállíthatnánk a grafénra és a grafén nem törne össze. Akkor mennyire erős lehet az? Ez a legerősebb anyag, amit a tudomány jelenleg ismer. Viszont az, hogy ezek a nanobotok a testünkben legyenek, még évtizedekre van tőlünk.

Mi még egy olyan nanobotot sem tudunk létrehozni, ami elég nagy ahhoz, hogy e dolgok nagy részét mikroszkopikus méretekben elvégezze.  Felejtsük el az atomok szintjére való lesüllyedést.

 

Szóval, összefoglalásképpen, elvileg nincs semmiféle akadálya a fizika törvényei szerint annak, hogy a nanobotok megerősítsenek bennünket, megváltoztassák a molekulaszerkezetünket, átalakítsák a csontszerkezetünket és a csontvázunkat. Mindazonáltal, ennek a gyakorlati kivitelezése elképesztő. Ez várhatóan nem fog az előttünk álló több évtizedben megtörténni.

 

Forrás: youtube

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..