Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az ember nem más, mint a test, a lélek és a szellem egysége

Amikor az ember megbántottnak érzi magát, vagy olyan helyzet állt elő az életében, amivel egyszerűen nem tud zöldágra vergődni, teljesen felborul az addigi belső rend az életében. Ideges lesz, állandóan ugrásra kész az idegrendszere, mindaddig, míg ezt a történést fel nem dolgozza, be nem építi az életébe.

 

http://www.mindbodyspirit.me/

 

Sokan inkább félre söprik ezt az érzést, s nem vesznek róla tudomást, s úgy gondolják, ezzel el is van intézve. Csak az nem jut az eszükbe, hogy évekkel később, amikor hasonló helyzet áll elő, duplán nehezebb lesz megoldani a dolgokat, hiszen az egyszer már félresöpört kupacra rárakódik még egy. S ha most sem teszünk semmit, akkor a kupac egyre és egyre nagyobb lesz, ami végül a fizikai testünk állapotának romlásához vezethet. Ne söpörjünk félre dolgokat, akármilyen aprónak is tűnik, próbáljuk meg magunkévá tenni, megérteni, hogy ezzel is jobban megismerve önmagunkat, ismét egyensúlyba tegyük billegő belső mérlegünket.

 

Tudom, hogy ez nem könnyű feladat, főleg akkor, ha éppen saját gyengeségünkkel vagy hibánkkal állítottak szembe, illetve arra világítottak rá. Javaslom, ilyenkor próbáljunk meg a természetbe menni, ki az épületből, el a tévé és a számítógép világából. Bárhol jó, a lényeg, hogy legyen fa, fű, bokor stb. körülöttünk. Nekem ez mindig beválik. S ha már kint vagyunk, kapcsoljunk ki és merengjünk el, figyeljük a természetet. Vegyük észre a fa ágai között ugráló madárkákat, vagy éppen a talpunk alatt serényen mozgó élőlényeket. S most gondoljunk bele, hogy a vadonban élő lények annak ellenére, hogy szinte nap mint nap élet-halál harcot vívnak, mégsem lázadoznak. Miért? Mert egyensúlyban vannak a természettel. Mi, emberek, sokkal bonyolultabb lelkek vagyunk, s ez tény, de néha példát vehetnénk a környezetünkből.

 

A természet a legjobb tanár, mely megmutathatja, hogy mi mindent kellene másképpen csinálnunk. De nekünk fontosabb a kirakatokat nézegetni, sietni, hogy le ne maradjunk a kedvenc sorozatunkról, vagy éppen azon jár az agyunk, hogy mi az, amit megint elfelejtettünk elvégezni. Pörgetjük az agyunkat, s közben nem figyelünk a lényegre: az életünkre. A legtöbben erre így reagálnának: „De, hiszen ez az életünk!” Pedig nem! Egy beprogramozott robothoz jobban hasonlítunk, mint egy igazi emberi lényre. Az ember három részből áll: test, lélek, szellem. Mind a háromnak fontos, hogy megkapja a „táplálékát”.

 

http://theshineonhealth.com/

 

Mi szinte csak a testünkkel törődünk, de mi van másik kettővel? Az igazság az, hogy mivel nem is ismerjük önmagunkat, nem is tudjuk, hogy mi az, amire a másik két részünk vágyik. (Kiegészítésként: a test: fizikai testünk; a szellem: az előző életeinkből hozott tapasztalataink tárháza; lélek: bennünk lakozó Isteni lény, bizonyos velünk született képességek hordozója.)

 

Gondoljuk el, mi mindenre lennénk képesek, ha nem csak az 1/3 részünkkel törődnénk, és annak adnánk meg mindent, hanem a másik két igen fontos részünk is táplálékhoz juthatna. Próbáljunk meg figyelmet fordítani mind a három egységünkre! Hallgassunk belső sugallatainkra, s fordítsuk figyelmünket igazi belső egyensúlyunk megteremtésének irányába. Számos lehetőség közül választhatunk, mely elvezet bennünket belső világunk labirintusához, s mely megmutathatja az onnan kivezető utat is. De ehhez nekünk kell elindulnunk, nem elég csak olvasni szép történteteket, mely megrezgeti lelkünk pókhálóit. Legyünk mi magunk a pók, mely a hálót szövi!

 

Most mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy megismerje valódi önmagát, hát tegyük meg az első lépést és éljünk a felkínálkozó lehetőségekkel!

 

Béres Andrea

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..