Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az engramok, vagyis az emléksúlyok feloldása

Az emberi memória működése az egyik legnagyobb talány a tudatosság kialakulása és fejlődése mellett az emberiség életében. Mivel a tudomány nem igazán foglalkozik a tudat és a tudatalatti kialakulásának és működésének kérdésköreivel, mivel elsősorban az agyban található idegi impulzusokra koncentrál, ezért eddig nem volt képes megfejteni az emlékezés működési elveit. Pedig a múlt egyes darabjainak a ki- és bekapcsolása több területen is létfontosságúnak bizonyulhat. Gondoljunk csak a tanulás és az emlékezés folyamataira.

 

http://dialogos.com.cy/

http://dialogos.com.cy/

 

A pszichológia, a parapszichológia, a noétika, az ezotéria, a spiritualitás és egyes vallások foglalkoznak olyan területekkel, melyek határtudománynak számítanak. Jómagam úgy gondolom, hogy az emberi lét nem választható szét lelki, szellemi és testi funkciókra, mivel egyikből következik a másik, s fordítva, a másik visszahat az előzőre. Jó példák erre maguk az emlékek. Mondjuk, egy 10 évvel ezelőtt elcsattant csók felidézett emléke akár még ma is megdobogtathatja az ember szívét. Látszólag mi történik? Egy kis emlékkép (engram) hatására felgyorsul a szívverésünk és a pulzusunk, boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetünkben és az idegrendszer egy oldott, kellemes lelki állapotot hoz létre a testünkben. Tehát az információ hat a fizikai testünkre, s a testükben felszabaduló biokémiai szabályozóanyagok lelki- és tudatállapot-módosulásokat váltanak ki.

 

De nem csak kellemes emlékek pihennek a memóriánkban, a tudatalattinkban és az auránkban, hanem kellemetlen és traumatikus történetek lenyomatait is őrizzük. Ezeknek az emlékképeknek a fel-felbukkanása az előző példához hasonló körfolyamatokat indíthatnak el, csak éppen negatív előjellel. Vagyis egy elcsattant pofon esetében is felgyorsul a keringésünk, de ebben az esetben stressz-hormonok kerülnek a véráramba és az idegrendszer egy kellemetlen lelki és tudatállapotot hoz létre. Így az elménkben és a testünkben újra meg újra lejátszódnak bizonyos események az emlékek hatására kicsiben.

Minél többször idézünk fel egy-egy negatív emléket, annál több lehúzó, lehangoló energiát szabadítunk fel a belső világunkban. Ez a folyamat idővel olyan stádiumig is eljuthat, amikor valódi emléksúlyokká, engramokká állhatnak össze az elmeszüleményeink. A kiváltó ok ugyan valós – ez az eredeti pofon –, de a több százszor vagy ezerszer történő felidézésük már virtuális folyamat, amelynek valós eredményei a nagyon érzékelhető stresszes vagy megrázó lelki- és tudatállapotok.

 

aurafejleszto-klub

 

Ilyen belső pszichés folyamatok mindenkiben nap mint nap lejátszódhatnak, csak az ember azt nem méri fel, hogy ezzel mit okoz magának. A negatív emlékek befolyásolják az ember gondolkodását, viselkedését, érzelmi állapotát. Ha pedig nem tudjuk kordában tartani őket, akkor átvehetik az irányítást életünk másodpercei és percei felett. Egyre többször foglalkoztathatnak bennünket a múltunk sérelmei és egyre gyakrabban uralkodhatnak el rajtunk a rossz érzések. Ezek az engramok.

 

Jó hír, hogy ha valaki ráébred arra, hogy túl sok emléksúlyt cipel, akkor ezeket fel lehet oldani. Ha az ember valóban akarja, akkor megszabadulhat a terheinek egy részétől az ENGRAM OLDÁS segítségével, amely az emberi energiamezőjében tárolt negatív emlékek energiáit üríti ki.

Minden embernek van egy eléggé összetett energiamezője, amit ma divatosan aurának hívnak.

Azt már csak kevesen tudják, hogy az aura két részre osztható a szerint, hogy a testen belüli, vagy a test körüli részeket vizsgáljuk. Az auralátók többnyire a test körüli kisugárzást látják.

Az engramok jelentős része viszont a testen belüli energiamezőben rakódik le, méghozzá olyan energiavezetékekben, amelyek a torok és a szív energiaközpontjaihoz kapcsolódnak. Ebből is látszik, hogy az emléksúlyok szóban forgó kategóriái az emberi kommunikáció problematikáira vezethetők vissza, és főleg érzelmi síkon csapódnak le. Tehát a rossz emlékek kiváltó okai között a meg nem értés, a verbális agresszió, az elnyomás, az elfojtások, a félreértések, az emberek közötti feszült viszonyok, a bántások a szidalmak, a sértegetések, a rivalizálás, a megalázások, a fájdalomokozások, az igazságtalanságok és a méltatlan helyzetek tehetők felelőssé egyebek mellett.

 

Az elme, a gondolkodás, illetve a tudatosság nem feltétlenül képes megvédeni az embert ezekkel negatív hatásokkal szemben, mivel érzelmileg többé-kevésbé nyitottak vagyunk a környezetünk irányába. Ezzel a nyitottsággal, bizalommal és elfogadással egyesek visszaélhetnek, s ilyenkor bennünk olyan emléksúlyok alakulhatnak ki, melyek a későbbiekben rányomhatják bélyegüket a személyiségünkre és az emberi kapcsolatainkra. Ezért érdemes rendszeresen megszabadítani magunkat az engramoktól.

 

10

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

  • Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)
  • Aurafejlesztő és Meditációs Klubjainkon
  • Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)
  • Bel- és Külföldi zarándoklatainkon
  • a Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott Istentiszteleteinken
  • Szer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)
  • Főnix programunkon
  • Ébresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

napvallas@gmail.com

szernap@gmail.com

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..