Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az értékes sárgarépa

A sárgarépának a gyökerét fogyasztjuk, mely tápanyagokban gazdag és jelentős vitaminforrás.

Biológiai fontos hatóanyaga a béta-karotin, melyet a szervezet szükség szerint  A-vitaminná tud átalakítani.

 

http://www.labonnegraine.com/

 

A sárgarépában megtalálható vitaminok: A-, D-, E-, K-, B1-, B2-, B5, B6-, B12- és C-vitamin.

 

A sárgarépában megtalálható ásványi anyagok: vas, kálium, kalcium, foszfor

 

Ezen felül találhatók még benne rostok, melyek a méregtelenítésben segítenek, valamint antioxidánsok is.

Alacsony energia értéke miatt, (52kcal) jó a diétázóknak, de fogyasztása ajánlott a szív és keringési betegségben szenvedőknek is.

A sárgarépa karotinja erősíti az immunrendszert is.

Magas cukortartalma miatt íze édeskés.

 

A sárgarépa nagy előnye, hogy egész évben fogyasztható!

 

Felhasználási területe igen sokféle: nyersen, sütve, levesben, főzelékként, de még kiváló sütemény is készülhet belőle.

 

http://www.lesfilleselectriques.com/

 

SÁRGARÉPA TORTA

 

Hozzávalók és elkészítése:

 

30dkg cukrot 20dkg margarinnal jól elkeverünk.

6 db tojás sárgáját adunk az előbbi keverékhez.

15dkg rétes lisztet, 15dkg sima lisztet, 1 csomag sütőport, 2 csomag vaníliás cukrot összekeverünk.

45dkg finomra reszelt sárgarépát és 20 dkg darált diót adunk hozzá.

6 tojás fehérjét habbá verünk.

Egy kis reszelt narancshéj adunk hozzá (ez akár el is maradhat).

 

Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

200 fokra előmelegítjük a sütőt, ebbe tesszük bele a masszát, majd 175 fokon készre sütjük.

Viszonylag hosszú idő kell a sütéshez a benne lévő répa miatt.

 

Sziklás Józsefné

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..