Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az igazi napvallás az egység vallása

Lelki, szellemi és testi betegségeink oka az egység elvesztése. Saját hibás felfogását sokszor azért nem veszi észre az ember, mert nem elégszer gyakorol önkritikát, bevallatlanul, de szeret panaszkodni, és sokszor még önmaga előtt is ügyesen palástolva másoktól eltanult előítéleteket, kételyeket és hiedelmeket táplál magába, melyek ármánykodó sötét erőkkel megosztják benne az egységet. De ki veheti ezt észre saját magán? Amikor erkölcsileg fölényeskedve „rosszalkodunk”, akkor vajon kit vezetünk meg? Amikor elszakadunk a gyökereinktől és a lelki értékrendünktől, akkor vajunk kit akarunk becsapni, kijátszani a múlandó előnyökért? Istent biztosan nem fogjuk!

 

Mindenki legbelül a paradicsomi állapotot keresi, a romlatlan egységet, az örökélet forrását, az istenivel való kapcsolatot, az egészséget és a harmóniát, mégis hiedelmekkel átszőtt lényünk újra meg újra csapdába esik. Egy láthatatlan erő minduntalan kelepcéjébe csalja az embert.

 

Tapasztalom, hogy létezik egy láthatatlan erő, amely embert ember ellen fordít, viszályt szít, kételyeket szül, zűrzavart kelt, amely létellenes és veszélyes, mert úgy elzsibbasztja az ember éberségét, mint az aneszteziológus a testet. Ez az erő rejtőzködő, mert mindig álarcokat ölt magára és egyik véleményről a másikra ugrik, valahányszor nyakon akarják csípni. S csak egy orvossága van, amitől retteg, mert az felszámolhatja, és minden fondorlatát eloszlathatja: a megismerés fénye.

 

 

Ami felett mindig átsiklik szinte mindenki:

Amíg valaki nem mélyed el egy adott eszme, világkép vagy életszemlélet alapos megismerésében, addig csak az előítéletes és felszínes véleményeit fogalmazhatja meg, és a saját, igaznak vélt állításait – amelyek rendre mások tollából és elméjéből kölcsönöz – bizonygathatja több-kevesebb egós szándékkal.

 

Mi következik ebből?

A napvallás sokszor nem esik, mert NEM ESHET egybe azokkal a képekkel, amelyeket az azt nem ismerő emberek alakítanak ki vele kapcsolatban. A napvallás csakis az őt megismerő, benne elmélyedő, nyitott és tiszta szándékú ember előtt tárul fel – mellesleg ez mindennel így van az életben.

Én már jelentős mennyiségű kisebb és nagyobb vallást, filozófiát, tudományágat, művészetet, sőt emberi hitrendszer és életszemléletet többé-kevésbé megismertem, s szinte mindegyik más volt az után, hogy időt szántam rá, mint amilyennek az első időszakban tűnt.

 

Már megint az emberi fejekben lévő egós, jellemtelen hiedelmek, pontosabban fogalmazva, az árnyak a ludasak, melyek felülírják és sokszor megrontják az ember nemes és gerinces tulajdonságait: a kölcsönös tiszteletet, toleranciát (türelmetlenséget), elfogadást, a szeretetet, az együttérzést, a jóságot és a megismerésre törekvő értelmet. Az egója által megvezetett ember – voltaképpen a saját egójának a bábja – spirituális értelemben vakoskodik, ami azt jelenti, hogy nem lát (tisztán): nem lát túl a fejében szövődő kusza hiedelmei korlátain, így nem a valóságot látja, hanem egy virtuális világot. Márpedig a napvallás éppen a valóság feltárására törekszik úgy, ahogyan van. A napvallás a megismerés útja, nem éri be kevesebbel.

 

 

Vedd észre, hogy abban semmi építő, önmegvalósító, lelkiismeretes, jellemes, szeretetteljes és isteni nincs, ha magaddal vagy másokkal, avagy mások lelki érzületeivel kapcsolatban tiszteletlen, intoleráns, elutasító, szeretetlen, lekezelő, leminősítő, kételkedő, rideg, gonoszkodó, bosszúálló stb. vagy! Ezek nem méltók a dicső ősei szellemiségét követő és életre keltő magyar emberekhez!

Ezek az energiák elsősorban téged gyengíthetnek, téged betegíthetnek meg, másodsorban a környezetedben élőket, akikre átsugárzod, személyesen vagy a virtuális téren keresztül megosztod, gyakorlatilag átülteted, átplántálod a hibás, negatív gondolkodási és érzelmi mintáidat.

 

Nálunk a napvallásban csak pozitív, életigenlő, építő, lelket tápláló és szellemet fejlesztő erényes eszmékkel találkozhatsz, melyek egységet teremtenek a megosztottság és kételyek helyett, s egybekovácsolják az összetartozó dolgokat: a testet, a lelket és a szellemet.

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..