Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az istenek útja – Az Abu Gorábi csillagkapu

A világ leghíresebb egyiptomi műemlékeitől alig fél órányira fekszenek Abu Goráb ókori kincseinek maradványai, melyeket érdemtelenül mellőznek a turisták.

 

A modern egyiptológusok erre a lelőhelyre Naptemplomként hivatkoznak, mivel egykoron itt állt Ra napisten kultuszának több emlékműve is.

Az Abu Szír-i piramiskomplexum részeként az Abu Goráb-i Naptemplomot feltehetően az V. dinasztia alatt, tehát úgy 4400 éve építették az Óbirodalom idején.

 

 

A héliopoliszi papok szerint a napisten éltető hatalmának tiszteletére emelték ezt a Naptemplomot. De az ősi időkben minden jel szerint nem egy, hanem számos hasonló naptemplom tarkította a vidéket.

 

Az ókori történelmi források csak Abu Gorábban hat naptemplomról tudnak. Jelenleg azonban csak kettőt sikerült beazonosítani közülük: Uszerkaf és Niuszerré templomát.

 

Egyesek szerint ezeket a kultuszhelyeket részint csillagászat obszervatóriumként, részint a különféle Naphoz kapcsolódó rituálék elvégzésére használhatták.

Külön említést érdemel az a tény, hogy nem csak a naptemplomokat, hanem az építtetők piramisait is a Nap járásának megfelelően, vagyis kelet-nyugati irányba tájolták.

 

Abu Goráb valaha egy hatalmas obeliszknek is otthon adott, amelynek manapság már csak a talapzata csodálható meg.

A kutatók szerint az obeliszk a Nap nyugvóhelyét jelképezte, véleményem szerint azonban ettől jóval többet: égi erőket tudott antennaként befogni és közvetíteni a beavatottak számára.

 

A grandiózus obeliszk eredeti méreteiről jobbára csak a talapzata alapján lehet következtetéseket levonni. A mérvadó becslések szerint a teljes obeliszk magassága valaha 50 és 70 méter közé esett. Természetesen az egy kőtömbből faragott, többnyire vörös gránitból és mészkőből készült obeliszkek több száz tonnás súlyából fakadó kihívásokat nem lehet a jelenlegi egyiptológiai tudása alapján hitelt érdemlően megmagyarázni.

 

Elképesztő pontosságú és tökéletességű fúró ütötte lyuk.

 

A lelőhely bővelkedik a kolosszális méretű, vörös gránit tömbökben, melyek hihetetlen tulajdonságokkal rendelkeznek. Így például:

  • precízen vágták ki és munkálták meg őket,
  • rendkívül simára csiszolták a felületüket,
  • helyben állították őket fel és tájolták be olyan pontossággal, amely a piramisokéra hasonlít.

 

Azután a történelem kataklizmái nyomán valamilyen hihetetlen erő mintha szétdobálta volna a környéken az irdatlan kőtömböket. A vidék jellegéről a bolíviai Puma Punku juthat eszünkbe.

Lehet, hogy szándékosan tüntették el a hajdani kultúra nyomait?

 

Találunk itt hatalmas szögletes alabástrom „tálakat” is, amelyek mintha fogaskerekekre emlékeztető mintákat is tartalmaznának.

 

 

A régészek egy része úgy véli, hogy az ókori egyiptomiak ezekben a különleges és hatalmas tálakban áldozati tárgyakat tartottak. Méghozzá folyékony halmazállapotú áldozati kellékeket – például vizet –, merthogy találunk rajtuk tökéletesen kifúrt lyukakat és csatornákat. De minden csak feltételezés, amíg valamilyen konkrét bizonyítékot nem találunk az egykori tartalmukra vonatkozóan.

 

Az bizonyosnak tűnik, hogy a tálak belső felszíne rendkívül sima és kör alakú eszközök nyomait mutatják. Ez pedig csodálatra méltó technológiára utal.

 

Ezek az „áldozati tálak” pontosan a bejárat közelében sorakoznak, ám ebből legfeljebb csak a tisztító rituálékban betöltött szerepükre lehet következtetni.

 

 

Sok áldozati tál ezek közül az eredeti helyén maradt. A gránitba fúrt lyukak még ma is gondolkodóba ejtik a tudósokat, merthogy a kivitelezőknek igen fejlett technikai szinten kellett állniuk, hogy 4400 évvel ezelőtt könnyedén és sérülésmentesen tudjanak megmunkálni és átlyukasztani ilyen nagy keménységű kőzeteket.

Egyébként Egyiptomban máshol is találunk ilyen fúrt lyukakat, s akkor még nem beszéltünk a hasonló dél-amerikai példákról.

Egyiptom enigmáinak száma a jelek szerint véget nem érő.

 

A írás az alábbi cikk felhasználásával készült:

https://www.ancient-code.com/the-way-of-the-gods-the-stargate-of-abu-gurab/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=147&v=riofsgyARLQ

A cikket írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/

Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/

Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/

Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/

Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/

Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ébresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/

Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ízisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

 

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Boldog napot

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature