Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az istenekről és a nagy kövekről

Mit szoktuk csinálni, amikor bemegyünk egy hindu templomba, vagy egy muszlim mecsetbe, vagy egy keresztény templomba, avagy egy zsinagógába? – Azokat a dolgokat imádjuk, amiket mi magunk hoztunk létre. S ez megmutatja az abszolút emberi hülyeséget: először szobrot faragunk ki egy istenről, majd arcra borulunk előtte. Ez a mi vallásunk. Miért nem kezdjük el a saját lábfejeinket tapogatni? Nincs semmi különbség.

 

A muszlimok nehéz helyzetben voltak, mivel Mohamed 14 évszázaddal ezelőtt, kijelentette, hogy Arábia emberei 365 szobrot imádtak. A Kába volt a templomuk, s minden egyes napra egy szobor imádása jutott. S még a műveletlen Mohamed is látta ennek az ostobaságát – szobrokat készítünk, majd pedig imádkozunk hozzájuk –, ezért lerombolta mind a 365 szobrot. Én nem vagyok a rombolásnak a híve. Helyette…

Ugyanaz a dolog kezdődött újra. Ő maga kezdte újra, mivel úgy gondolta, hogy az ember annyira szerelmes a saját nyomorúságába, hogy képtelen megérteni a szabadság gondolatát, mivel a szabadság nem más, mint a nyomortól (szenvedéstől) való megszabadulás.

 

Ugyanannak a Kábának, ahol valaha 365 szobor létezett, szintén egy nagy kockaköve lett. Ez nem egy átlagos kő volt, hanem egy aszteroida. Minden éjszaka nézzük a csillaghullásokat, de a csillagok nem hullnak, és ez jó és kegyes dolog tőlük, mivel azok akkorák, hogy ha a földre pottyannának, akkor az egész föld úgy eltűnhetne, mintha sohasem létezett volna.

Amiket látunk és hulló csillagoknak hívunk, azok nem mások, mint kis kődarabok…

 

www.wakingtimes.com/

 

Ámde, olykor nagy kövek is hullnak, s a Kába a legnagyobbak közül való. Mivel felülről érkezett, azok az emberek, akik a 365 szoborhoz imádkoztak, tudták, hogy ez egy ajándék az Úrtól, s ezt helyezték templomuk közepére. A templom hatalmas volt – természetesen, hogy elhelyezhessenek benne 365 vendéget. Ez egy ötcsillagos hotel volt! Csupán egy véletlen egybeesés volt, hogy a Kába oda hullott. Mohamed elpusztított minden szobrot, viszont nem tudta lerombolni az emberek emlékeit, nem tudta megsemmisíteni az emberek képzeletét.

 

Mivel nem találták a szobrokat, hát elkezdték imádni ezt a hatalmas követ. Úgy látszik, hogy az ember fél attól, hogy szabaddá válhasson. Valamifajta égben lakozó atyát szeretne, legalábbis azért, hogy panaszainak és imáinak tárgya legyen. Az embereknek szükségük van egy Istenként tisztelhető égi atyára azért, hogy törődhessenek vele. Az égben élő Isten nélkül elveszett gyermeknek éreznék magukat. Ez egy apakomplexus, ha pszichológiailag nézzük. Ekkor semmi szükség az Istenben való hitre…, mivel az csak egy hipotézis. És csakis rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki ebből a feltevésből.

 

Az Ószövetségben szereplő zsidó Isten azt mondja: „Én egy nagyon dühös/haragvó Isten vagyok, nagyon féltékeny vagyok. Nem vagyok kedves. Ne feledd, én nem vagyok a bácsikád! Nem tűrök el egy másik Istent.”

A muszlimok megörökölték a zsidó istenfelfogást. Ezért pusztították el a szobrokat és a templomokat, a gyönyörű műkincseket: csak egyetlen Isten, egy szent könyv és egyetlen hírnök, Mohamed, létezik.

 

Ez egy fasiszta hozzáállás, undorító és embertelen. Mi azzal a probléma, ha több millió isten létezik? Sokkal gazdagabb lesz a világ. Miért ragadunk le egyetlen istennél? A judaizmus, a kereszténység, a mohamedán vallás, s az összes olyan vallás, amely egyetlen istenben hisz, a diktatúrában hisz, nem a demokráciában.

Mi ezzel a gond? Gautama Buddha talán az első demokratikus vallásos ember, aki azt mondja, hogy minden ember potenciális isten és végül is mindnyájan az istenségben fogunk kiteljesedni.

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/;  Osho – The Messiah, vol 2, chp 1

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..