Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az ősi szarkofágok misztériuma: Vajon a gránit „fürdőkádakat” kémiai kísérletekre használták?

Egészen nyilvánvaló módon nem minden írott történelem előtti óriási kőládát használtak emberi maradványok tárolására. Mindazonáltal, még sohasem találtak kézenfekvő bizonyítékot e tároló alkalmatosságok rendeltetését illetően.

Vajon ezeket a hatalmas kőkoporsókat nem is annyira holttestek, mint inkább ismeretlen eredetű vegyi folyadékok tárolására használhatták?

Vajon miféle kémiai kísérleteket folytattak az ősi egyiptomi alagutakban és kamrákban?

 

Minden bizonnyal fejlett technológiára volt szükség a történelem előtti szarkofágok létrehozásához, és sok teoretikus úgy gondolja, hogy a szarkofágok olyan ókori tárolók voltak, amelyeket az illékony kémiai reakciók kiküszöbölésére használtak.

kép: Rejtély, hogy az ismeretlen kőfaragóknak miképpen sikerülhetett a kis nyílásokon keresztül átjuttatni a szarkofágot, kivéve persze, hogyha magukban az ősi kamrákban készítették a kőládát.

 

Sokat ezek közül olyan kis helyiségekben találtak, amelyek nagyon-nagyon pici bejárattal rendelkeznek. Éppen ezért rejtély, hogy az ismeretlen építőknek miként sikerülhetett az ilyen kicsiny nyílásokon keresztül bepréselni a szarkofágokat, hacsak nem az egykori teremben készítették azokat.

 

Példának okáért egy régi 12. századi kolostorban, a franciaországi Arles-sur-Tech-ben található szarkofágot, melyet egy súlyos fedőlappal borítottak be és egy 20 centiméteres talapzatra állítottak, mind a falaktól, mind a padozattól el volt választva. Ennek ellenére rejtélyes módon vízzel van tele.

 

Vajon mit tartottak ezekben a gránit ládákban? http://www.khufu.dk/

Vajon mit tartottak ezekben a gránit ládákban? http://www.khufu.dk/

 

Úgy gondolják, hogy az időjárási viszontagságoktól óvott szent sír évente közel 100-800 liter tiszta vizet is előállíthat, ami megközelítőleg napi egy liter is lehet.

 

Valószínűleg mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy a szarkofág egy olyan kőből készült tároló eszköz, amely egy koporsó vagy egy test számára készült. Ezek közül néhányban voltak emberi maradványok, azonban nagytöbbségüket üres állapotban találták meg.

 

A régészek úgy vélik, hogy ha az emberi maradványok hiányoznak, akkor az azt jelenti, hogy a szarkofágot egyszerűen kifosztották az ősi, vagy a modern időkben a kincsrablók.

 

Viszont, bölcsebb volna újra megfontolás tárgyává tenni, hogy nem minden ősi szarkofágot raboltak ki a sírok fosztogatói. Lehetséges volna, hogy létezik valamilyen más magyarázat az ősi építők kőkoporsóiban talált összezsugorodott testek hiányára vonatkozóan?

 

Vajon milyen nehézségekbe ütközhetett egy 80 tonnás fedőlappal rendelkező gránit láda kifaragása? http://www.utaot.com/

Vajon milyen nehézségekbe ütközhetett egy 80 tonnás fedőlappal rendelkező gránit láda kifaragása? http://www.utaot.com/

 

Néhány szarkofág nagy és aprólékosan kidolgozott arany és ezüst díszítéssel büszkélkedhet, s megjelenik rajta az elhunyt neve vésett hieroglifikus írások kíséretében. Mások olyan egyszerűek, roppant súlyúak és óriási kőládák voltak, amelyek „fürdőkádakhoz” hasonlítottak, és semmilyen ornamentikával nem bírtak, azt a benyomást keltve ezzel, hogy inkább névtelen maradnak.

 

Néhány szarkofágot eredetileg a padló bemélyedésében fedeztek fel, másokat az aljzatban vagy a kő alapzatban. Ezeket a névteleneket, amelyek sok tekintetben olyanok, mintha „fürdőkádak” volnának, nemes egyszerűséggel a padlóra állítva találták meg.

 

Vajon miért készítették némelyiket olyan hatalmas nagyságúra, hogy az messze meghaladja a test paramétereit?

 

Miért készült valamennyi szarkofág, illetve kőláda egyetlen kőtömbből?

 

Vajon könnyű vagy fáradságos munkába került a kifaragásuk? Különösen a tömör gránitból készült szarkofágok esetében?

 

Az ókori Egyiptom építői kiváló mestermunkával sokféle kőfajtát megformáztak, de nem tudjuk kinyomozni, hogy milyen eszközöket használtak.

 

Nem maradtak hátra az egykor használat szerszámok. Szinte semmit sem tudunk az építők szakértelméről, mivel semmilyen ősi írott vagy festett forrás sem került napvilágra, amely említené vagy leírná a használatukat.

 

https://philpsters.files.wordpress.com/

https://philpsters.files.wordpress.com/

 

Egy angol egyiptológus, Flinders Petrie (1853-1942) professzor, aki megvizsgálta a Király Kamra gránit szarkofágját és saját szemével láthatta azt a lenyűgöző precizitást, amivel a ládát/tárolót egyetlen extrakeménységű gránittömbből kifaragták, a 19. század technológiai színvonalát alapul véve arra jutott, hogy két tonnás nyomással működő gyémánt hegyű fúrókra volna szükség a gránit láda kivájásához.

 

Szerinte nagy sebességű gyémántfúrók segítségével hozhattak csak létre egy efféle mesterművet.

 

Be kell vallanunk, hogy ez még a 21. századi technikával is komoly kihívást jelentene.

 

Vajon az ősi építők valamiféle „mágiát” alkalmaztak vagy az istenségektől származó fejlett technológiai tudásnak voltak a birtokában?

 

A gránit a természet egy olyan szüleménye, amely bámulatos tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a kőfajta jó hő- és elektromos szigetelő.

 

Nem kevesebb, mint 24 rejtélyes gránit szarkofágot fedeztek fel egy alagútrendszerben Szakkarában, az egyiptomi Memphis fő halotti városában, amelyek mindegyike külön-külön 60-80 tonnát nyom, kivéve egyet, amely 100 tonnás. Valamennyi ládát egyetlen darab tömör gránitból alakították ki, s helyezték el az alagút egyik oldalában.

 

Ki tudnád-e találni, hogy mi mindent rejtettek ezek a gránit ládák?

 

Voltaképpen soha semmit sem találtak bennük, de az egyik egy bűzös csonthalmot rejtett, amely bitumennel volt összekeverve. Az egyik föld alatti terem egyik mennyezetén vastag rétegben vörös kört formázó ásványokat találtak. Ebben a teremben volt a rejtélyes tömör gránit ládák egyike.

 

„Vajon miféle kémiai kísérleteket folytattak az ősi Egyiptom alagútjaiban és termeiben?”

 

Még mindig sok olyan dolog van, amit nem ismerünk az ősi Egyiptom technológiái közül.

Forrás: http://messagetoeagle.com/mystsarcoph.php#.VU8SDfntmko

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..