Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az öt legfejlettebb ősi civilizáció a Földön, melyekről tudnod kell

Hozzánk hasonlóan világszerte több millió ember rajong szenvedélyesen az ősi civilizációk iránt. Az igazság az, hogy a távoli múltban számos olyan ősi műveltség létezett a Földön, mely olyan hihetetlen műszaki tudománnyal rendelkezett, amit a mai napig rosszul értelmezünk. A csillagászat, a biológia, a kémia és a műszaki tudományok terén számos ősi kultúrának megvolt a maga elképesztő tudása évezredekkel ezelőtt.

 

3.1

 

Ebben a cikkben Földünk öt legfejlettebb ősi kultúrájára vetünk egy pillantást.

 

AZ ŐSI EGYIPTOMI CIVILIZÁCIÓ

 

3,2

 

Az ókori egyiptomiak olyan híresek voltak szuperfejlettségükről nem csak a matematika és az építészet, hanem az orvostudomány és a csillagászat terén is, hogy csak nagyon kevés másik kultúra fogható hozzájuk.

Évezredekkel ezelőtt az ősi egyiptomiak olyan medicinát fejlesztettek ki, mely a Nílus partján virágzó kultúrájukban lehetővé tette számukra az élősködők okozta betegségek és a malária gyógyítását.

Anatómiai tudásuknak köszönhetően számos nem szokványos módszerrel képesek voltak betegségeket kezelni.

Másként fogalmazva, az ókori egyiptomi civilizáció alakította ki azt a világot, melyeben ma is élünk.

 

Érdekes, hogy az ókori egyiptomi nyelvre a föld egyik legősibb nyelveként tekintünk, mely több mint 5000 évig marad fenn, s ezzel élettartama meghaladja a Föld majdnem minden más nyelvének korát.

A kutatók szerint nyelvük öt részre oszlott: óbirodalmi, középbirodalmi, későegyiptomi, démotikus és kopt nyelvre. Elgondolkoztató, hogy ősi írásrendszerük – mely a hieroglifek komplex rendszeréből épült fel – visszakövethető Kr.e. 2690-ig.

 

Tudományosan szólva az ókori egyiptomiak megelőzték korukat, s Kr.e. 1650-re birtokukban volt a szorzás, az osztás, a törtszámok, a prímszámok, az elsőfokú egyenletek és a geometria tudása.

 

Nem beszélve arról, hogy Isten tudja, hogyan, de ők emelték a bolygónk felszínén lévő leghatalmasabb műemlékek egy részét: a piramisokat.

 

Mégis, nekem az egyik legizgalmasabb dolog az ókori egyiptomiakkal kapcsolatban az a tény, hogy ők voltak az elsők, akik feltalálták az idő mérésének módját. Az ókori egyiptomiak nem csupán a naptárt találták fel, hanem olyan gépet alkottak, mely nyomon tudta követni az időt. Ennek két fajtája volt: a vízóra és a napóra.

 

AZ ŐSI MAJA CIVILIZÁCIÓ

 

3,3

 

Miként az ókori egyiptomiak, úgy az ősi maják is ragyogó csillagászok és még jobb matematikusok voltak. Nekik tulajdonítják – bár ez egyelőre vitatott – a nulla feltalálását, valamint a napév hosszának elképesztő pontossággal történő mérését.

 

Az ősi maják a mai Mexikó legdélebbi részén, valamint Guatemala és Belize területén fejlődtek és virágoztak.

 

Az ősi maják a Földön valaha megfordult egyik legjelentősebb és legfejlettebb ősi kultúrát alkották. A maják különösen híresek az írásukról, mely a Kolumbusz előtti Amerika egyetlen fejlett írásrendszere volt. A maja írásrendszer és a beazonosítható maja írás legkorábbi feliratai a Kr. e. 3. századig nyúlnak vissza és San Bartolo-ban (Guatemalában) fedezték fel őket.

 

Érdekes, hogy ez az ókori közép-amerikai civilizáció ismert arról, hogy tökéletesítette a gumigyártást, különféle termékeket készítve belőle 3000 évvel azelőtt, hogy az óvilág lakói ismerték volna a gumit.

 

Igazából, amikor a spanyol hódítók megvetették lábukat az amerikai kontinensen, s találkoztak a maja kultúrával, akkor nem egy primitív, hanem egy rendkívül fejlett műveltséggel akadtak össze, ami ámulatba ejtette a spanyolokat.

 

INDUS-VÖLGYI KULTÚRA

 

3,4

 

Az Indus-völgyi civilizációt az újabb vizsgálatok szerint a Föld egyik legidősebb kultúrájának tekintik (8000 évesnek), ami több ezer évvel megelőzte még az ókori egyiptomi és mezopotámiai civilizációkat is.

 

Az Indus völgyében kialakult ősi műveltség több dologról volt híres, de a legfontosabbak ezek közül a rendkívül jól megtervezett városaik voltak. Mielőtt az olyan városok, mint amilyen Harappa és Mohendzsó-dáró megépültek volna, az építészeik városaik minden egyes részletét gondosan megtervezték.

 

A kutatók szerint fénykorában az Indus-völgyi civilizáció lakosainak száma meghaladta az ötmilliót.

Az elsők között voltak azon kultúrák sorában, akik égetett téglából építettek olyan házakat, melyeket fejlett csatornarendszerrel és vízvezetékkel láttak el.

 

Említésre méltó, hogy az Indus-völgyi civilizáció bámulatos eredményeket ért el a tömeg, az idő és az időtartam mérésében. Valójában az Indus-völgyi civilizáció az elsők között fejlesztett ki súly- és mértékegységrendszert.

 

CARAL ŐSI KULTÚRÁJA

 

3,5

 

A valaha létezett egyik legrejtélyesebb és legfejlettebb ősi kultúra Dél-Amerikában a Caralnak nevezett civilizáció volt, mely a modernkori Peru partvidékén létezett.

 

A történészek szerint az egyik legkorábbi kommunikációs formát – aminek kora megegyezik a mezopotámiai ékíráséval – a Caral-i civilizáció fejlesztette ki.

Valójában a régészek úgy vélik, hogy Caral a valaha létezett egyik legkifinomultabb ősi műveltség volt a Földön.

 

Ez a kultúra piramisokat, köralakú tereket és szövevényes lépcsőket hozott létre több ezer évvel ezelőtt.

Piramiskomplexumuk megdöbbentő 165 hektáros területen foglal helyet és az egyik legnagyobb a világon.

A Caral-i kultúra által épített piramisok az egyiptomi gúlák kortársai voltak.

A Caralban talált főpiramis kb. négy futballpályának megfelelő területet foglal el és 18 méter magas.

 

Carallal kapcsolatban az egyik legfőbb említésre méltó dolog az, hogy a fegyverek, a megcsonkított testek vagy a hadviselés semminemű nyomát nem mutatja. Ez arra világít rá, hogy Caral-i egy diplomatikus és magasan fejlett kultúra volt, s a nyugati félteke legősibb városa.

 

Kiderült, hogy a nem oly híres ősi perui civilizáció fejlett mezőgazdasági, orvostudományi, építészeti és mérnöki módszereket dolgozott ki 5000 évvel ezelőtt. Számos tudományágra kiterjedő ismereteik korunk tudósait is zavarba hozták, akik képtelenek megfejteni a legnagyobb önállóan fejlődő dél-amerikai kultúra mögött rejtőző számos titkot.

 

Ami az energiafelhasználást és az áramlástant illeti, Caral kihasználta a szelet, továbbá a jelenleg Venturi-effektusnak nevezett hatást. Ily módon föld alatti csatornákon vezették keresztül a szelet, hogy a nagyobb hőmérsékletet érjenek el máglyák révén.

 

Érdekes, hogy a kutatók megállapították, hogy Caral ősi lakói a fűzfát – az aszpirin aktív kémiai összetevőjét – használták fájdalomcsillapításra, például fejfájás enyhítésére.

 

Caral ősi tudósai remek építőmérnökök voltak a maguk területén és földrengésbiztos technológiát alkalmaztak a több mint 5000 éves alkotásaihoz.

 

TIAHUANACO ŐSI MŰVELTSÉGE

 

3,6

 

Több ezer évvel ezelőtt egy fejlett műveltség tűnt fel a Titicaca-tó közelében az Andok-hegységben, mely gyors iramban a Föld egyik legfejlettebb civilizációjává vált. Furcsamód sok más civilizációhoz hasonlóan kialakulása után úgy 500 évvel meg is szűnt.

 

Tiahuanaco fejlett népe olyan mesés városokat épített, mint Tiahuanaco és Puma Punku, melyek olyan későbbi civilizációk őseivé váltak, mint az inkáké.

 

A tudósok szerint Tiahuanaco „hirtelen” emelkedett fel kb. i.sz. 300 körül, s fénykorát 500-900 között élte.

 

Tiahuanaci ősi lakói fejlett mezőgazdasági technikákat és vízvezetékeket alakítottak ki, melyek a mai napig funkcionálnak. Ez tette lehetővé terményeik számára a vizet, melyet fejlett öntözőrendszeren keresztül közvetítettek.

 

A kutatók becslése szerint i. sz. 700-ra Tiahuanaco vált a központi hatalommá Peru, Bolívia, Argentína és Chile hatalmas területein.

 

A kutatók szerint a lakosság száma 300 000 – 1,5 millió közé tehető.

 

Tiahuanaco ősi építői hozták létre a világ néhány legimpozánsabb építményét: megalitokból álló gigantikus struktúrákat emeltek.

 

A leginkább figyelemre méltó közülük Akapana, Puma Punku és Akapana East, Putuni, Kheri Kala és Kalasasaya. A Napkapu pedig az egyik leghíresebb építményük.

 

Arthur Posnansky szerint a Tiahuanaco lakói által épített templomokat olyan csiszolt kőtömbökből tervezték meg, melyek kis köralakú lyukak sorozatával rendelkeznek. Ezek Posnansky szerint valaminek a megtartására szolgálhattak a régmúltban. Ezek a köralakú lyukak olyan pontosak, hogy nehezünkre esik elhinni, hogy egy ősi civilizáció valamifajta fejlett technológia nélkül ilyeneket tudott volna létrehozni.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/5-of-the-most-advanced-ancient-civilizations-on-earth-you-should-know-about/

 

2017.06.17. jpg

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..