Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az újságíró leleplezi a nyilvánosság manipulálására használt agymosó ipar taktikáit

A valóságunkat gondosan felépítik a szervezett, politikai és különleges érdekeltségű források annak érdekében, hogy titokban gyakoroljanak hatalmat a közvélemény felett. Gyakran közvetítenek nyilvánvaló hazugságokat a tévén keresztül a terrorizmust, az élelmiszereket, a háborút, az egészséget stb. illetően. Ezek (a források) mind a közvélemény uralására lettek kifejlesztve, valamint azon dolgok elfogadására kondicionálják a nézőket, amelyek destruktív társadalmi normákká válnak.

 

3.1

 

Az eltorzított médiaüzenetekkel való közvélemény-manipulálás és -ellenőrzés gyakorlata olyannyira elterjedtté vált, hogy egy egész ipar épült köré. Eme agymosó ipar egész szerepe nem más, mint kigondolni, hogyan találjanak ki információkat az újságíróknak a kormány lobbihoz hasonlóan. Sohasem világos igazán, hogy mennyi igazságot kapnak az újságírók, mivel a híripar önelégült.

A bemutatott üzeneteket a szervezett hatalom formálja, amely gyakorta dollármilliókat költ reklámra hat vállalati egyesülés bevonásával, amelyek a média 90 százalékát birtokolják: General Electric (GE), News-Corp, Disney, Viacom, Time Warner és CBS. Ugyanakkor ezek a korporációk különféle nevek alatt futnak, mint amilyen a Fox az ABC, a CNN,a Comcast, a Wall Street Journal stb. megteremtve ezzel a választás látszatát.

 

„Miként a Tavistock kutatói kimutatták, fontos volt, hogy a tömeges agymosás áldozatai ne legyenek tisztában azzal, hogy a környezetüket ellenőrzés alatt tartják; következésképpen rengeteg olyan információs forrásnak kell léteznie, amelyek üzeneteit némiképp változatossá lehet tenni a külső irányítás érzékelhetőségének elkendőzése miatt.” – L. Wolfe.

 

3.2

 

Műgyep nevű új agymosó taktikák

 

Az egyre inkább növekvő félben lévő alternatív médiával a propaganda gépezet tovább terjeszkedik. Alább egy Sharyl Attkisson-nal készített videó látható, aki a CBS oknyomozó riportere. Ebben kifejti, hogy a „műgyep” vagy hamis választók mozgalmait nem csak az újságírók befolyásolása céljából használták fel, hanem a közvélemény feletti hatalom gyakorlására szolgáló információk kitalálására is.

 

„A műgyep a választók lezüllesztése. A műgyep nem más, mint amikor a politikai, a szervezett és már speciális érdekeltségek álcázzák magukat és blogokat jelentetnek meg, facebook vagy twitter fiókokat hoznak léte, reklámokat és rovatvezetői leveleket tesznek közzé vagy egyszerűen online kommentelnek. Mindezt azért, hogy elhitessék az emberekkel, hogy független vagy választói mozgalmak szólalnak meg.  – Sharyl Attkisson, oknyomozó riporter

 

Hogyan tudjuk elválasztani a tényeket a kitalációktól? Sharyl Attkisson néhány arra vonatkozó meglátással fejezi be a beszélgetését, hogy hogyan szúrhatjuk ki a propaganda és a műgyep jeleit.

 

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=-bYAQ-ZZtEU

 

Íme, a műgyep-taktikák összefoglalása. Mihelyt tudatába kerülünk ezeknek, megfigyelhetjük, mekkora népszerűségre is tettek szert:

 

Wikipedia oldalak létrehozása, amelyeket a vállalatok tartanak ellenőrzés alatt.

A társasági média jelenléte, ideértve a Facebook és Twitter fiókokat, melyeket fizetett szakértők irányítanak.

Titokban alapított non-profit szervezetek, hogy kívülálló segítséget és web-jelenlétet hozzanak létre.

Az olyan weboldalakat optimalizáló kereső programok, mint amilyenek a blogok és a kívülálló oldalak, melyek egy különleges tervet segítenek.

Olyan ipari kutatás finanszírozása, amely csalárd módon független véleményként van beállítva.

Össze nem függő projekteken dolgozó szakértők honorálása, miközben a valóságban fizetett tanácsadókat alkalmaznak.

 

Ezeket a módszereket abból a célból alkalmazzák, hogy az emberekben olyan benyomást keltsenek, hogy egy általános támogatás áll fenn egy terv érdekében, miközben a valóságban ilyen nem létezik. A műgyep-taktikákat arra is felhasználták, hogy azokat a személyeket hiteltelenítsék vagy kritizálják, akik nem értenek egyet bizonyos tervezetekkel, olyan sztereotip neveket használva rájuk, mint az összeesküvéseket gyártók vagy kuruzslók. Amikor valaki a valóságban is megkísérli leleplezni az igazságot vagy megkérdőjelezi a „hivatalos” álláspontot, akkor annak a mélyebb kíváncsiságot kellene elindítania és az információk további vizsgálatára kellene bátorítania.

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..