Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Az üreges föld elméletei

Az emberek fantáziáját mindig is izgatta, hogy mi mindent rejt a Föld mélye: titokzatos, elsüllyedt civilizációk nyomait, vagy talán még ma is létező ősi fajokat? Vajon a vallások által említett pokol, a holtak birodalma vagy az Alvilág ásítozik a gyanútlan kíváncsiskodóra, aki a Föld gyomrába leereszkedni merészel? Milyen a Föld szerkezete ténylegesen? Tudunk-e biztosat? Hol vannak a titkos lejáratok bolygónk belső szférájába? Az üreges föld elméletei ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat.

A tudósok sokféle módszert alkalmaztak már arra, hogy átvilágítsák a Földet és kifürkésszék titkait. A Föld szerkezete és összetétele azonban a mai napig megválaszolatlan kérdések sorával állítja szembe a felfedezőket. Nincs konszenzusos megoldás a tekintetben, hogy a Föld voltaképpen micsoda, miből épül fel és hogyan lehet lejutni a föld alatti világokba.

Mit rejt a Föld?

Régen azt feltételezték, hogy egy Nap található a Föld szívében. Később kettő Napra gyanakodtak. Nem zárható ki kategorikusan, hogy esetleg egy komplett élővilág fejlődött volna ki a mélységben több tíz vagy száz kilométerrel a felszín alatt. Megjegyzem, a Föld átmérője 12.756,3 km. De utazzunk csak vissza az időben!

Valaha, úgy 4,6 milliárd évvel ezelőtt a Föld izzó, olvatag állapotban lehetett a mai tudományos modell szerint. A gravitáció hatására egy gömbhöz hasonló forma alakult ki. A planetáris differenciálódás során a sűrűségi tartományoknak megfelelően rétegek, úgynevezett gömbhéjak (geoszférák) jöttek létre.
Jelenlegi tudásunk szerinti a Föld belsejének szerkezete a következőképpen fest:

  • legkívül a földkéreg
  • ezen belül a földköpeny
  • legbelül a külső és belső magból álló földmag

A későbbi idők folyamán a kéreg megszilárdult, megkezdődtek a vulkanikus folyamatok. Ezek hatására a kéreg lemezekre töredezett és fokozatosan kialakult egy gázokból álló gömbhéj, gyakorlatilag a légkör és egy relatíve vékony vízborítás.

Ez nagyon tudományosan és kielégítően hangzik, mindazonáltal a Föld belső felépítéséről közvetlen bizonyítékokkal nem rendelkezünk. A legmélyebbre hatoló mélyfúrásra az oroszországi Kola-félszigeten került sor, de ez „csak” 12 261 méterre, tehát alig több mint 12 kilométerre hatolt a felszín alá. (v. ö. a Föld sugara 6278 km) Az emberi fúrás viszont még csak a kéreg szintjén történt. Vagyis egyelőre a felszín kapargatjuk.

Manapság a Föld belső szerkezetét közvetett módon, a földrengések megfigyelésének segítségével vizsgálják a szakemberek. De hogy a Föld belseje pontosan milyen fizikai vagy más halmazállapotú anyagokból áll és milyen arányokra oszlanak ezek, arról csak merész elméletek és részleges adatok vannak. Egyelőre kevés a mérés, ám annál több a spekulációk.

Földalatti világok

Edmund Halley királyi csillagász a föld mágneses mezőit tanulmányozva dolgozta ki elméletét, mely szerint négy egymásba ágyazódó gömbből áll a Föld struktúrája. Teóriája szerint gáznemű közeg található belül, s annak kipárolgása okozhatja a sarki fény jelenségét.

Vannak, akik azt állítják, hogy az Északi- és a Déli-sarkon találhatók a lejáratok az üreges földbe. Eddig azonban még nem sikerült felfedezni ezeket, legalábbis hivatalosan nem. A fedélzeti iránytűk állítólag megzavarodnak, amint a lejárat középpontja fölött haladnak át a gépek.
Más hipotézisek szerint több bejárat, azaz lejárat is létezik, melyek az üreges földbe nyílnak. Ilyeneket találunk például West Riding-ban (Anglia, Yorkshire), Matto Grosso-ban (Brazília), de a Himalájába, Ausztráliában és Egyiptomban is. A föld alatt az egész földet behálózó alagútrendszerek húzódnak, s jelentőségük miatt titok övezi a lejáratokat.

A mitológia besegít a keresésbe. Egyesek feltételezik, hogy az üreges föld rejti Shambala legendás földjét vagy Agharti (Agartha, Agarttha) királyságát. Ezekre a mitikus helyekre csak a spirituálisan felemelkedett mesterek és a megvilágosodottak kerülhetnek be, akik tisztaságukkal nyerték el a belépési jogukat. Ők odalent őrzik a Föld összes titkát, míg az emberiség idefent egy békétlen és agresszív, ergo primitív létformát folytat. Ez egy párhuzamos világ, s lehetséges, hogy nemsokára konkrét kapcsolat jön létre a mi világunkkal és számunkra is látható válnak ezek a lények. A nagy találkozás legutolsó lehetséges időpontját 2012-re teszik az égi csatornák.
Úgy tartják, hogy Agarttha nem mindig a föld alatt működött és ez nem is fog így maradni a jövőben. Ossendowski beszámolójának értelmében „Agharti népei feljönnek barlangjaikból, hogy megmutatkozzanak a föld színén” Ez tehát egy jóslat.
A föld alá vonulást kb. hatezer évvel ezelőttre teszik. Ez némi közelítéssel a Kali-Juga, a „Sötétség Kora”, azaz a „Vaskor” kezdete, amiben most is élünk. A Manvantara négy korszaka közül ez az utolsó, ezért eme világ újramegjelenésének a mostani korszak lezárulásával kell egybeesnie.

Olyan hipotézis szintén ismeretes, hogy esetleg a néhai Atlantisz itt maradott lakói húzódtak vissza az üreges földbe, s ott fejlődtek tovább társaiktól eltérően, akik szabad akaratukból elhagyták a bolygót vagy elpusztultak a gigantikus kataklizmában.
Megint mások úgy vélik, hogy földönkívüli bázisok található a mélységben, ahol nem is feltétlenül csak fizikai formában, hanem magasabb rezgésszámon egzisztálnak idegen lények, vagy csak számunkra idegen entitások, s űrhajóikkal szinte feltűnés nélkül szállnak fel-le. Talán ezek okozhatják a Bermuda- és az Ördög-háromszög mágneses anomáliáit, a rejtélyes hajó- és repülőgép-eltűnéseket, valamint az időugrásokat.

Atlantisz előtt létezett egy másik kultúra is, melynek neve Lemúria. Ez a kontinens is elsüllyedt és túlélői egy varázslatos helyre, a Homorú Földre kerültek. Ez a térség a belső földben található a mai napig, s egyes források szerint az emberiség közeljövőjével is összefonódik a sorsa. Lehet, hogy ezért lehet hallani róluk egyre többet mostanság?

Az üreges föld elméletének kiterjesztése egy szub-globális közlekedési hálózat, amely nem más, mint valamiféle titkos földalatti úthálózat, melynek egyes bejáratait valószínűleg már felfedezte a katonaság, másik részét viszont még nem.

Mindezen információk alapján sejthető, hogy miért keresték oly megszállottan például a nácik vagy éppen az egyes országok katonái az üreges föld bejáratait. S most jön a felvetés: Ez képtelenség! Mindez csak képzelgés!

Ki tudja? Egy 1914-es amerikai szabadalom azt állítja, hogy bolygónk egy üreges gömb, sarki nyílásokkal és saját központi nappal. 1913-ban Marshall Gardner könyvében alaposan kifejtette és bizonyította ezt az elképzelést. Később, 1920-ban 450 oldalasra bővítette könyvét az időközben hozzácsatolt csillagászati tanulmányok és sarkkutatási eredmények miatt. (Címe: Utazás a Föld belsejébe, avagy tényleg felfedezték a sarkokat? – A Journey to the Earth’s Interior, or Have the Poles Really Been Discovered?!”)
Ha hihetünk a fellelhető írásoknak, akkor meghökkentő, hogy Gardner B. Marshall 1912. november 25-én benyújtotta felfedezési kérelmét az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalába, és 1914. május 12-én a szövetségi ügynökség megadta Gardnernek a 1096102 számú Egyesült Államok-beli szabadalmat. Mindenki döntse el, miben kíván hinni.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..