Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Azonosítatlan elméletek, furcsa tagadások

Csaknem minden ember komolyan elgondolkozik élete folyamán azon a nagy kérdésen, hogy mi van akkor, ha a galaxisok milliói között milliárdnyi fejlett és értelemszerűen földön kívüli civilizáció létezik és virágzik. Mivel Isten, a Teremtő Tudat, minden szinten teremtett – lásd a mikroszkopikus világokat –, könnyen hihető, sőt logikus feltételezés, hogy akkor nem vagyunk egyedül.

 

A tudomány megállapította, hogy a világűrben van élet. Kérdezzünk csak meg egy biológust, olvassunk utána, s látni fogjuk, hogy erre vannak bizonyítékok! Az exobiológia több felfedezése erre enged következtetni.

 

1.) A baktériumoktól nyílván sok évnek kellett eltelnie, hogy sokszoros mutáción és természetes szelekción keresztül végül ember váljon a mikroorganizmusokból. Ennek ellenére ez az elmélet vált uralkodóvá, ezt tanítják az iskolákban és ezt hívják evolúciónak. Ez a folyamat évmilliárdokban mérhető.

2.) Azután valamilyen rejtélyes oknál fogva valahogy – egyértelműen előzmények nélkül és szinte megmagyarázhatatlan módon – felgyorsult a fejlődésünk, aminek folyományaképpen i.sz. 1500-ban még az igazi középkort írtuk, majd kevesebb, mint 500 évvel később már a világűrbe tettünk utazásokat.

 

Ha ezt a két dolgot összerakjuk, akkor feltűnhet, hogy logikátlan és teljesen abszurd az úgynevezett fejlődési modell. Az hagyján, hogy teljességgel hiányoznak a fajok közötti átmenetek, azok a bizonyos hiányzó láncszemek, de ezzel a logikát is fejetetejére állíthatjuk. Ugyanis, ha 500 évvel ezelőttig, vagyis kb. 3000 évig szinte a lovas kocsi volt a legfejlettebb szárazföldi szállító eszköz, akkor abból nem következik logikusan a gőzgép, a távíró, a szuperszonikus repülő és az űrhajó feltalálása relatíve rövid idő alatt.  

 

Miből gondoljuk, hogy más bolygók népeinek ugyanilyen, vagy a mienkéhez hasonló fejlődési utat kellene befutniuk? Mi van, ha náluk a technológiai forradalom korábban zajlott le? Ha egy milliárd év előnnyel indultak? Ha náluk százszor gyorsabb a fejlődés üteme és ritmusa? Ha a kultúrák élettartama sokkal hosszabb? És végül egy merész feltételezés: ha a fejlődést már nem elsősorban az anyagi világban történő botorkálásban mérik, hanem a magasabb dimenziók meghódításában.

 

A paleo-asztronautika a történelemelőtti időkben a Földünkre látogató idegen fajokról beszél, akik csillagközi utazásaik során eljutottak ide és valószínűleg többször (sokféle értelemben) megtermékenyítették azokat a fajokat, akiket itt találtak. Én ezt azzal egészíteném ki, hogy eme fajok kozmikus utazásait nem csupán a féregjáratokkal behálózott Univerzumra alkalmazhatjuk, hanem kiterjeszthetjük magasabb létállapotok feltérképezésére és „belakására”, benépesítésére is. És pediglen azon egyszerű oknál fogva, hogy évmilliárdokon keresztül bolyongani és fejlődni az anyagi világban egy idő után beszűkíti a fejlődés lehetőségeit, nem marad már mit megtapasztalni és felfedezni belőle, hiszen a törvényszerűségek és kölcsönhatások megismerése után már „csak” a specifikumok vannak hátra. Azonban, egy spirituális, multidimenzionális, azaz 10, 11, 13 vagy akár sokkal több dimenzióból álló teremtést felfedezni már újabb perspektívákat nyithat meg a fajok előtt.

Ne feledjük, hogy amennyiben az ember nem elégítené ki legalább részlegesen a lelki igényeit és szellemi ingerszükségleteit, akkor napokon belül megőrülne. Hasonlóképpen, más fajok, akik a minőségre mennek és nem a fizikai dolgok agyonismétlésére, talán abban láthatják a fejlődés további lépcsőfokait, hogy tudatosságukat kiterjesztik más, szellemi régiókra is.

 

A paleo-asztronautikában, illetve a paleo-SETI-kutatásban az a jó, hogy rámutat néhány zavarba ejtő furcsaságra. Ilyen például az ókorba nem illő technológiai leletek, műszaki ismeretek, matematikai vívmányok, s ezen tudás birtokában épített templomok, piramisok és egyéb lenyűgöző tervrajzok alapján készült, sokszor gigantikus építmények sokasága, amit a régészet tár fel – igaz, mindenki saját hitvallása szerint értelmez. De ez ettől szép.

 

S akkor még nem beszéltünk a mitológiákról, amelyek az isteni űrhajósokról, a világűrből érkezett hatalmasságokról és azok tanításairól, vagyis filozófiájáról szólnak, s évezredeken keresztül fennmaradtak, így jóval idősebbek, mint a legtöbb mai vallás. S itt érkezünk el arra a kényes pontra, amit vallásnak, hitnek, tudásnak, meggyőződésnek nevezünk. Ugyanis, amíg mindenki megállna a saját gondolatainál, addig nem lenne baj, azonban valamilyen rejtélyes oknál fogva egyesek kényszert éreznek arra, hogy saját részigazságaikat abszolút igazságnak kiáltsák ki és mások igazságai fölé helyezzék. Én azt mondom, ezt ne engedjük, mert ebből születnek az ideológiák és a tévutak. Ehelyett vegyük a fáradságot és rakjuk össze mi magunk a saját világképünket, s ne hagyjuk, hogy ránk erőltessenek logikátlan elméleteket! A földön kívüli civilizációk létezésének tagadására például semmilyen bizonyíték nincs. Hacsak azt nem tekintjük annak, hogy egyesek ezt állították, és sokan elhitték. Ez egy azonosítatlan elmélet, amely „csak és kész” alapon tagadja azt, amit nem ismer. A tudománynak nem arról kellene szólnia, hogy tagadja az ismeretlent, hanem hogy feltárja azt, és addig is nyitottan áll az újhoz.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..