Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

BÁJITALOK

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

A bájitalok és a varázsfőzetek készítése nem is olyan egyszerű feladat, mint ahogy a laikus elképzeli. Nyilvánvalóan nem véletlen, hogy a történelemben sincsenek sokan, akiknek bombabiztos receptúráik valóban hatásos elixírek készítését tették lehetővé. Ezért nem árt néhány tudnivaló.

bájitalok6

ALAPSZABÁLYOK

 

Aki mágikus bájitalokat szeretne készíteni vagy alkalmazni, az mindenekelőtt vegye számításba, hogy szüksége lesz az alkímiára. Hiszen az alkímia az a mágikus ágazat, amely a különböző ásványok és fémek, a növények, az állatok egyes részei, a személyes tárgyak és az emberi kiegészítők (például hajszálak, köröm stb.) tulajdonságait képes kivonni és egyesíteni.

Sok bájital tartalmaz bizarr és nem egyszer halálos összetevőket. Más kérdés, hogy a közhiedelemmel ellentétben sokszor nem szükséges őket meginni vagy elfogyasztani, minthogy hatásaikat a rezgések – mondhatnánk, az aura – szintjén fejtik ki.

 

Mint minden hivatásban és művészeti ágban, a boszorkányság művészetében sem leszünk egyik napról a másikra profik. Fontos tehát a képzettség és a szakértelem. Semmi sem veszélyesebb, mint a mágia eszközeit avatatlanul és szórakozás vagy a szórakoztatás céljára felhasználni. Alaposan utána kell nézni minden részletnek. S nem árt, ha a bájitalkészítő rendelkezik spirituális képességekkel.

 

Minden esetben a rezgésekre, vagyis az információk kinyerésére van szükség. Gondoljuk csak meg, hogy egy állatnak nem a fizikai testrésze, a növényeknek sokszor nem a nagy dózisú hatóanyagai szükségeltetnek a mágikus főzetekhez, hanem a leheletfinom rezgéseiknek kell belekerülni a főzetbe, s azok majd átadják tulajdonságaikat annak, akire ráhangolták őket.

 

A bájitalkészítés felvet etikai kérdéseket is, ehhez a karma és a többi spirituális törvény maradéktalan ismeretére van szükség. A szándék tisztaságát mindig tartsuk szem előtt, illetve a következmények vállalásáról se feledkezzünk meg!

 

ESZKÖZÖK

 

Egy kis üstre vagy lombikra, egy tárolóedényre, egy fa keverőpálcára, egy mozsárra, egy szűrőre általában szükség van. Ezen kívül a pontos összetevők beszerzésére kell nagy figyelmet fordítani. Tehát semmit nem szabad helyettesíteni mással, tehát csakis a receptúrában szereplő alkotóelemeket szabad felhasználni. A mennyiségi előírásokat nem szabad túllépni. Ügyelni kell, hogy az ásványok származási helyére, mert nagy különbségek lehetnek közöttük. Ugyanez igaz a növényekre is azzal a kiegészítéssel, hogy figyelembe kell venni, hogy az adott növényt mikor gyűjtjük be, mivel a szedése meghatározza, milyen mennyiségű és minőségű energiákat raktároz magában az érintett növény. (tél, nyár, telihold, újhold, nappal, éjszaka).

Mindent tisztítsunk meg alaposan, az ásványokat is!

A legtöbb esetben szükség lehet a célszemélytől származó mintára: körömdarabra, hajszálra stb.

 

Nem „eszközök”, mégis elengedhetetlen a természet támogató erőinek figyelembevétele a bájitalok elkészítésénél: az évszak, a Nap és a Hold (holdfázisok), illetve a bájital jellegének megfelelő planéták állása, valamint az, hogy a hét melyik napján, s a nap melyik órájában végezzük.

 

 

KRISTÁLYELIXÍR

 

Az egyszerű bájitalok közé tartoznak a kristályokból készült elixírek. Ez gyakorlatilag úgy készül, hogy meg kell határozni egy célt. Ennek acélnak megfelelően a kristályok tulajdonságait ismerve össze kell válogatni az ásványokat. Ezeket bele kell helyezni a vízbe és általában 2-3 napig állni hagyni. Mivel a kristályelixíreket belsőleg alkalmazzák, ezért életbevágóan fontos, hogy ismerjük az egyes ásványok testi folyamatokra gyakorolt hatásait. Ugyanis sok mérgezés (például a fluorit) elkerülhető lett volna, ha ismerték volna a kristályok eme tulajdonságait.

A kristályelixír készítésének egy másik, sokkal biztonságosabb módozata, ha nem tesszük bele a kristályokat a később elfogyasztásra kerülő folyadékba, hanem egy üvegtálat töltünk meg vízzel, s abba helyezzük a kiválasztott ásványokat, majd ebbe állítjuk bele a folyadékkal telt flakonunkat. Így egészen biztosak lehetünk abban, hogy a kristályokból semmilyen anyag nem oldódik ki a vízbe, ezáltal nem jut közvetlenül a szervezetünkbe, ellenben a kristályok áldásos rezgései pár óra alatt átjárják, felenergetizálják a folyadékunkat.

 

A kristályelixíreknél ajánlatos figyelembe venni, hogy mely ásványok és fémek vannak egymással „barátságban” és melyek viselkednek egymással szemben „ellenségesen”. Az elixír készítésnél is fontos kritérium az ásványok felhasználás előtti megtisztítása. Például 24 óráig tartsuk a kristályokat hideg vízben, hogy a magukra szedett, rájuk rakódott szennyező rezgések leoldódhassanak róluk.

 

MILYEN BÁJITALOK LÉTEZNEK?

 

A báj szó etimológiailag az ótörök „bay”- ból származik. Ez köteléket, bilincset, igézőt és rabul ejtőt is jelent. Sokan a testi vágyak, még inkább az egós vágyak, mint például a szerelem, a ragaszkodás, a féltékenység, a kapzsiság és az irigység kiélésére szeretnék felhasználni. De az emberek nem gondolnak bele, hogy ezzel befolyásolják a másik ember sorsát, sokszor a másik fél szabad akaratát korlátozva. Nem elfelejtendő tehát a visszahatás törvénye. Minden varázslatnak van visszahatása a művelőjére nézve. A kötések és oldások megzavarhatják – igaz, ki is simíthatják – a két ember között létrejött karmikus szálakat. De az elővigyázatosság és a körültekintés, valamint a következmények pontos ismerete a bájitalkészítésnek mindenképpen az előfeltétele legyen, hogy utólag nehogy megbánjuk tettünket.

Összegességében a bájitalokról leszűrhetjük, hogy a helyesen elkészített varázsfőzetek igenis működnek, ezért időben gondoljuk meg, hogy óhajtjuk-e Trisztán és Izolda szerepét átélni a sorsunkban, illetve bele akarunk-e bonyolódni szerelmi és egyéb háromszögekbe!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..