Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Befejeződött-e már az emberiség kifejlődése?

Egyszer Michio Kakunak feltették a következő kérdést: Végére érte-e már az emberiség kialakulása? Vajon az emberek másképp fognak-e kinézni a jövőben?

 

Kaku válasza ez volt:

Ha beleolvasnánk a sci-fi irodalomba, azt gondolhatnánk, hogy az jövőbeli emberiség nyúlánk, kurta, kopasz, nagy fejű és szemű lesz, ami egyfajta sztereotípia, amely a képregényekből származik.

Azonban, észre kell vennünk, hogy ami a szemmel látható evolúciós nyomást illeti, többé már semmiféle ilyen nem nehezedik az emberiségre. Például, valaha, amikor még erdőkben éltünk, óriási szelekció működött és hatalmas nyomás nehezedett ránk azért, hogy nagyobb agyat fejlesszünk, hogy felfoghassuk, hogyan kell az eszközöket használni, vagy futni, hogy képesek legyünk eligazodni vagy éppen túlélni az erdőségekben. Elképesztő volt rajtunk a nyomás, mivel ha életképtelen voltál az erdőben, akkor meghaltál.  És így a génjeink nincsenek ma itt.

 

http://cdn0.lostateminor.com/

 

De vajon mekkora rajtunk manapság az evolúciós nyomás? Nos, először is, megszűntek az Ausztráliák. Ausztrália egy olyan terület, amely más földrészekről szakadt le és nagyon gyorsan fejlődött, mivel eltért a fejlődési fa többi részétől. Többé már nincsenek Ausztráliák.

 

Ebben az értelemben vannak sugárhajtású repülőgépeink. Repülhetünk, szinte bárhová eljuthatunk a földkerekségen, találkozhatunk emberekkel, lehetnek gyerekeink és a génjeink mostanára elterjedtek az egész földbolygón. Már nincsenek többé olyan elszigetelt helyek, mint amilyen Ausztrália, amely felgyorsíthatná az emberi evolúciót. Manapság, az evolúció még mindig zajlik, valahányszor két ember együtt él. Végbemegy a testünkön belül, az immunrendszerünkben, a testünk kémiájában. Az evolúció most is történik. Viszont a nagy evolúció, vagyis az a fajta egyedfejlődés, amely a nagy agyakat, szemeket, a csupasz fejeket és a kis testeket adja majd nekünk, egyszóval, ez a fajta nagy evolúció már nagyjából megszűnt.

 

Nos, ez nem azt jelenti, hogy nincs génsebészetünk. Ez több évtizedre nyúlik vissza. Jelenleg, talán csak egy gént tudunk egyszerre manipulálni. Ez egy nagyon fájdalmas folyamat. Például nem tudunk létrehozni egy szárnyas malacot, ami több ezer gén manipulációját igényelné. Egyszerűen ez a technológia nem áll rendelkezésünkre. Mi egyszerre csak egy gént tudunk manipulálni.

 

Tehát úgy vélem, hogy sok-sok évtizedre vagyunk attól, hogy képesek legyünk lényegileg befolyásolni az emberi evolúciót.

Más szavakkal, megvan az esélye annak, hogy évtizedek múltán nagyjából ugyanúgy fogunk kinézni.

 

Forrás: http://www.youtube.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..