Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

BIZARR REKORDOK

2010 előtti rekordok

 

A leggyorsabb értelmes beszéd világcsúcsát a kanadai Sean Shannon 1995-ben döntötte meg, amikor a Hamlet-ből idézett egy 260 szóból álló részletet. Ehhez neki mindössze 23,8 másodpercre volt szüksége.

 

Kamion elhúzás terén jeleskedett egy ausztrál férfi. Derek Boyer 1995-ben 30,5 méterre tolt egy harminctonnás kamiont.

 

Sekély vízbe ugrás rekordját Danny Higginbottom tartja, aki nem átallott 8,9 méterről 30 centis vízbe ugrani. Senki ne utánozza!

Elakadt a lélegzete, az amerikai Robert Foster nem kevesebb, mint 13 perc 42 másodpercig tartotta vissza a levegőt tüdejében. Nem tudni, mi vette rá.

 

A pogózás világrekordját Gary Stewart állította be 177 737 ugrással 2001-ben. A „Pogo” vagy „pogózás” egy tánc, melyet általában punk vagy metál zenére táncolnak. A táncoló helyét változtatva fel-le ugrál és különböző karmozdulatokat tesz, miközben a többi táncossal szándékosan ütközik.

 

Üvegpohárral egyensúlyozott Ashrita Stewart, aki 75 darab kis üvegpoharat tartott az állán 10,6 másodpercig New Yorkban.
34 ezer kilométert gyalogolt egy közel négyméteres kereszttel a vállán a floridai Arthur Blessitt több kontinensen át.
Gyomorból kivett idegen tárgyak világrekordja, legalábbis darabszámra vetítve 2533. A torkos kanadai hölgy gyomrában egyebek mellett 947 tű is akad. Mi tagadás, türelmes volt, aki egyesével megszámolta.

 

A legszerencsétlenebb ember a világon a virginiai Roy C. Sullivan, merthogy hétszer csapott belé a villám. De ugyanakkor szerencsés is, mert mindegyik katasztrófát túlélte.
Csótány és bogár fürdőt vett a brit Christine. A nagyszerű fürdőzés másfél órásra sikeredett. Gondolom, utána alaposan kivizsgáltatta magát, s nem került intimebb kapcsolatba valamelyik hernyóval vagy kukaccal.
Viccmesélés rekordja Mike Heeman nevéhez fűződik, aki 24 óra alatt 12 ezer 682 viccet mesélt el.
Liftben rekedt a 76 éves Cypriot Kively Papajohn, mikor 1987. december 28-án elromlott a felvonó. A bácsit csak január 2-án szabadították ki csendes magányából. Szerencsére a bevásárlószatyrában volt elég enni- és innivaló, úgyhogy végül biztonságosan átvészelte a szilvesztert.

 

GUINESS 2011

 

A világ legalacsonyabb tehenének magassága 85 centiméter. A gazdájának nagyjából a térdéig ér. Ha nem tudnánk róla, hogy tehén, még azt hihetnénk, hogy kutya.

 

Puggy a világ leghosszabb nyelvű kutyája. Ennek a kis jószágnak még az evés is rémálom, a víz lefetyeléséről nem is beszélve, hiszen nyelvét mozgatni kész body-building edzés.

 

Teste nem kevesebb, mint 98 százalékát szőr fedi. A mexikói Victor „Larry” Gomez egy bizarr betegségben, úgynevezett vérfarkas szindrómában szenved. Ez egy veleszületett tünetegyüttes, melynek hivatalos neve: hypertrichosis.

 

A világ leghosszabb hajhossza Xie Qiuping. A hölgy fejkölteménye 13 éves korától nem volt levágva. Mára 5,627 méter hosszú.

 

A legtöbb szájban tartott szívószál rekordja Simon Elmore-é. A bajor úriember 10 másodpercig tartotta szájában a szívószálakat. Még jó, hogy le nem nyelt egyet!

 

Repülőgép elhúzás: Kevis Fast bivalyerejével egy 188,83 tonnás CC-177 Globemaster repülőgépet húzott el Ontarioban.

 

Kinek van a legnagyobb törp-gyűjteménye? Stephen Parkes, 44 éves notthingami férfi rendelkezik ezzel a rekorddal.

 

Lufi fújásban világbajnok. Andrew Dahl, 23 éves amerikai fiú Isten adta tehetséggel, no meg az orrával fújt fel egyszerre két lufit. Gratulálunk!

 

A világ legmagasabb embere Sultan Kösen lett 246,5 centiméteres magasságával.

 

A világ legnagyobb kártyavára 44 nap alatt 218 792 darab kártyából, ragasztás nélkül épült fel. A Guinness Rekordot Bryan Berg állította fel 4 051 kártyapakli felhasználásával. A kártyavár 10 méter széles, 3 méter magas és a világ legnagyobb üdülőtelepéről, The Venetian Macao-ról mintázta az ambiciózus konstruktőr.

 

Még az űrből is látszik a Google Earth felvételén egy hódgát, amely Kanada Alberta tartományában található. Jean Thie ökológus fedezte fel. Elképesztő mérettel bír: 850 méter hosszú. Valószínűleg nem egy egygenerációs építményről lehet szó, s a jelek szerint még nincs befejezve a természet eme csodája, mert az építési munkálatok még javában folynak!

 

A világ legkisebb embere Khagendra Thapa Magar nepáli fiú, aki mindössze 56 centiméter és most már elismerik világrekordernek, mert elmúlt 18 éves. Na, de amikor majd dohányárut akar venni nálunk, ezt nem lesz könnyű elhitetnie a szkeptikus eladókkal.

 

Hét nap alatt összesen 832,4 kilométert futott egy bevásárlóközpont futógépén egy 35 éves brit férfi, Mike Buss. Napi közel 3 maratoni táv és csupán napi két órás alvás jutott a férfinek, mivel napi 20 órán át futott. A férfi egyébként korábban a brit hadsereg kiképzőtisztje volt. Milyen kemény edzéseket vezethetett a seregben?

 

A világ leghosszabb bárpultja. Ha végképp kidőlt a sok rekord láttán, akkor látogasson el a világ leghosszabb bárpultjához, ahol 56 sörcsap és 160 bárszék várja Önt!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..