Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Boszorkányság

Sokan hisznek a boszorkányságban, a boszis energiákban és tudományban. Véleményem szerint jól teszik, mivel – ahogyan a szakirodalom és a mindennapi tapasztalat is megerősíti – a boszorkányság egy élő, eleven diszciplína a mágián belül.

 

Hatékonyságukat tekintve a boszorkány praktikák képesek befolyásolni, de akár teljes mértékben visszaállítani az emberek egészségét, kigyógyítani a nyavalyákból, megerősíteni, de akár elsorvasztani is az ember személyiségét oly módon, hogy a személyiség alapvetőbb negatív, avagy pozitív vonásaira gyakorol hatást. A boszorkány képes ráhatni a lelkekre, hogy azok azt mondják, tegyék vagy ne tegyék, amit ő sugall nekik. Ekképpen adhat önbizalmat, magabiztosságot, hitet, lelki erőt, ébreszthet szerelmet, nyújthat lelki békét, de okozhat különféle galibákat is a sorsban: összeugraszthatja a szeretteket egymással, kirúgathat a főnökkel egy amúgy jó alkalmazottat, érdeküzleteket hozhat tető alá, de a példák sora szinte kiapaszthatatlan.

 

A régi mágikus könyvek tanúsága szerint a legtöbb dolog felhasználható boszorkányságra, azaz válhat belőle boszorkányos eszköz. Így például a havi vérzés is ilyen. Megdöbbentő, de a havi vérzés ereje hatalmas: hatására a gyümölcsfák tönkremennek, a palánták kiégnek, a borotva vaséle kicsorbul, a friss must ecetté válik, a kutya veszett lesz tőle, illetve harapása gyógyíthatatlan sebet hagy maga után, míg a terhes nő elvetél. Ugyanakkor lázcsillapításra és epilepsziás tünetekre, rohamokra nagyszerű, jótékony hatású. A fáma szerint, ha a havibajos nők meztelenül körbejárják a vetést, akkor elpusztulnak a férgek és a különféle kártevők. De időjárás-befolyásoló hatása is van a menstruációnak, nevezetesen, jégeső, forgószél és villám ellen is hatásos. Ezzel csupán azt kívántam illusztrálni, hogy még egy hétköznapi dolog is, melyről álmunkban sem gondolnánk, rendelkezik olyasfajta mágikus erővel, melyet hasznára fordíthat a boszorkány.

 

Az égi erők csodálatos hatásait nem csak látványos módokon tudják a boszorkányok kifejteni, kinyerni a természetes dolgokból. Az egyes tárgyakban rejlő megtermékenyítő és teremtő erőket nem csak bájitalok, főzetek, kenetek és ehhez hasonló formákban tudják felhasználni a hozzáértők, hanem kevésbé látványos módokon is készíthetnek szinte bármiből varázsszert. Ékes példák erre a különféle testrészekhez érintett, zsebben tartott, nyakláncra vagy karkötőre fűzött, de kinézetre teljesen átlagosnak tűnő eszközök. Nem feltétlenül kell díszes amulettnek és nagy erejű talizmánnak lennie eme eszközöknek, éppen az egyszerűségükben rejlik a nagyszerűségük. Emberi szőrből, hajból, bőrből, vagy állati szövetből készülhetnek e nyakbavalók, melyeket többnyire selyem- vagy fémszálra erősítenek.

Másik módozata a boszorkányos fortélyoknak a begöngyölés, amikor is virágok szirmaival, állati bőrrel vagy rongydarabokkal dolgoznak a boszorkányok. Látszatra nagyon egyszerűnek tűnhet a dolog, azonban a valóságban kiterjedt okkult ismereteket igényelnek az efféle műveletek. Ügyelni kell arra, hogy mindig hasonló típusú, egymásnak szimpatikus erőket szabad csak együtt használni. Ha teszem azt, a Nap erejét akarja valaki megszerezni, akkor a Naphoz kapcsolódó, a Nap princípiumait, energiáit és szellemiségét magukba ötvöző eszközöket érdemes használnia, így aranyfonalat, sáfrányszínű selymet, oroszlánbőrt vagy babérlevelet. Ezekbe burkolhatja az illető a felszentelt, feltöltött tárgyat.

 

A boszorkányság megint igen-igen népszerű ágazatát képezik a varázsgyűrűk készítésének fortélyai. Először mindig a célnak megfelelő „alapanyagokat” kell összeválogatni. Ez úgy történik, hogy a boszorkány kiválasztja azt a csillagot, amelyiknek az erőit szeretné a gyűrűjébe vonzani. Majd a csillagnak megfelelő fémből készít egy gyűrűt. Fontos, hogy a szertartás mindig akkor történjen, amikor a Hold és az egyéb planéták kedveznek eme energia befogásának. Az így elkészített gyűrűbe a csillagnak megfelelő követ foglalják. Majd rávésik azokat a szimbólumokat, neveket, ábrákat és varázsformulákat, amelyek az érintett égitest erőit gyűjtik be a gyűrűbe.

Sokan készítenek gyűrűt védelmi célzattal, vagyis olyan szándékkal, hogy a démonokkal szemben, az ártó varázslatok egy része ellen, bizonyos betegségekkel szemben oltalmat nyerjenek.

 

Csodálatos hatóerejű varázslatokkal szoktak a boszorkányok operálni. Ha valakit például napok óta magas láz gyötör, akkor azt a következő módon lehet meggyógyítani: a beteg levágott körömdarabkáját egy vászondarabba göngyölik és egy élő angolna nyakába kötik, majd visszaengedik a vízbe. Ettől valamivel egyszerűbb az az eljárás, amelynek lényege, hogy ha lábmosó vizünkkel háromszor megérintjük a szemünket, akkor a szemünk ép marad és árpa sem alakul ki rajta. Van olyan békafajta, melynek, ha a szájába köpünk és szabadon engedjük, attól elmúlik a náthánk.

 

A boszorkánysággal szorosan összekapcsolódik a jóslás és látnokság. A múlt és a jövő kémlelése és faggatása a boszorkányság egyik legfontosabb területéhez tartozik. Ha például egy bizonyos kígyót bot segítségével tűzbe tartunk, akkor kitárul előttünk a jövő. De a boszorkányok kristálygömbből és tükrökből is képesek kiolvasni a jövőt és a múltat. Sokan azt gondolják, hogy ehhez egy mágikus tükörre vagy üveggolyóra van szükségük, ezzel szemben azonban nem csupán a tükör vagy kristály anyaga és avatási szertartása a mérvadó. Ugyanis a tükörben csak az képes látni a múltbéli és az eljövendő eseményeket, aki a tudatát olyannyira ki tudja tágítani, hogy szinte átlép általa a fizikai világ, az érzéki világ határain. Bizonyos spirituális érzékszervek nélkül – belső látás, intuitív látás – nem is működnek ezek az eszközök még akkor sem, ha egyébként elkészítésükhöz a legjobb minőségű és valóban alkalmazható eszközöket válogatták is ki. Sokszor a kristálygömb energiái fókuszálják és erősítik fel egyfajta jeladóhoz hasonlatosan a boszorkány pszichikai energiáit és így segítik hozzá őt a spirituális kapcsolat megteremtéséhez. Ez is voltaképpen a médiumitás egyik válfajának tekinthető.

 

Jósolni szoktak a boszorkányok csontokból, rúnakövekből, kártyából, de akár álmokból is. Az álmok képsoraiban és szimbolikájában azonban távolról sem egyszerű kiigazodni, megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől, s a megfelelő jelképet kibogozni, azaz értelmezni az álmodó számára. Az álomjóslás szempontjából a médiumi álmoknak, vagyis az égi erők által kiváltott álmoknak, s nem a zagyva, kusza, a hétköznapi életünk eseményeit tetszőleges sorrendben felvonultató álmoknak van jelentőségük.

Az álmok egy része valóban nagy jelentőséggel bír, ugyanakkor a boszorkányok közül néhányan valóban szoktak látomásokban részesülni, melyek nem álmok, de azokhoz nagyon hasonlító módosult tudatállapotok. A látomásokat mindig küldi valaki, mindig rendeltetésük és céljuk van. Igaz, egy jó boszorkány ritkán szokott kérkedni azzal, hogy őneki milyen csodálatra méltó képességei vannak, hiszen egy boszorkány sokszor éppen a „láthatatlanságának” köszönheti sikerének titkát.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..