Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Boszorkányszombat

A boszorkányság fogalmát sok helyütt szándékosan összemossák és vegyítik az ördögökkel, a varázslókkal, a mágiával, különösen a fekete mágiával, a démonokkal, a szexuális kicsapongásokkal és az őrülettel. Ékes példái ennek az aberrált beállítódásnak a „fekete misék”, amikor a hagyomány szerint egy fiatal szűz meztelen estén celebráltak egy misét. De ezek sokszor egyáltalán nem úgy zajlottak, mint ahogyan beállították őket.

 

A boszorkányszombat elnevezés a feltételezések szerint a hetedik napot jelölő héber szóból ered, ami a Sabbat vagy Sabbath. Ilyen különleges pogány ünnepnek számított a gyertyaszentelő (február 2.), illetve a nyári napfordulóhoz közeli június 23-a, az aratóünnep (augusztus 1.) és a téli napforduló (december 21.). de kitüntetett ünnep volt az évkörben az április 30-a, vagyis a Walpurgis-éj és az október 31-e, Mindenszentek napja.

 

A legenda szerint boszorkányszombatok alkalmával kerül sor a boszorkánytanoncok és a boszorkányjelöltek felavatására. Ezt díszes, szertartásos lakoma és tánc követte. Ezt a mendemondát később azzal toldották meg, hogy sokszor az ilyen tivornya szexuális rituálékba fordult át. S a közhiedelem szerint a Sabbatokon maga az ördög is megjelent, lévén, ez egy neki szóló tiszteletadás volt a hívei részéről. Ha pediglen személyesen nem is, akkor legalább szimbolikusan egy beöltözött, álarcot viselő férfiszemély képében reprezentáltatta magát az ördög, akivel alkalmasint még közösült is a jelenlévő nők többsége. Ez az elrettentő jelképekben és eseményekben bővelkedő hiedelem elegendő volt arra, hogy a középkori tudatlan és később a túlságosan is vallásos embereket elborzassza a boszorkányságtól. Mindazonáltal a későbbi korok kutatói, szellemtudósai és mágusai spirituális megközelítésben, immáron felvilágosultabban is tárgyalták a boszorkányszombatok mibenlétét, lefolyását és jelentőségét. Erre teszek kísérletet én is a továbbiakban.

 

Véleményem szerint a középkori boszorkányszombatok nem elsősorban és nem mindig valamilyen sötét erdő rejtekén megrendezett boszorkánygyűlések voltak, hanem sok esetben éppen a hatalmas, szinte áthidalhatatlan távolságok miatt is, egy másik síkon zajló mágikus szertartásoknak a megrendezéseivel zajlottak le. Az boszorkányok nem seprűnyélen közlekedtek, de valóságosan tudtak repülni. Itt el kell egy cseppet rugaszkodnunk a materiális szemlélettől és be kell vezetni egy új fogalmat: az asztráltest fogalmát. Az asztráltest az emberi aura azon része, mely részben azért felelős, hogy a lélek a spirituális képességeinek egy jelentős részét benne eltárolja. A boszorkányok a beavatások alkalmával minden bizonnyal képesek voltak felszabadítani erőiket és képességeiket a saját asztráltestükből. Így tettek szert emberfeletti pszichikai erőikre, mellyel szemmel verést, rontást és más igéző rítusokat tudtak elvégezni, illetve gyógyítani is tudtak a segítségével. A komolyabb boszorkányos képességeiket a beavatások magasabb fokozatai által érték el. Ilyen volt például amikor az asztráltestük képes volt eloldódni a fizikai testüktől és elhagyni azt. Ilyenkor szó szerint kiléptek a testükből, mely addig valamilyen védelem alatt állt és egyszerűen pihent, és a banya, illetve a boszorkány addig el tudott utazni a világ ha nem is bármely, de mindenesetre távol eső pontjaira, akár egy erdő közepén megtartott titkos boszorkányszombatra.

 

További érdekessége, hogy nem csak beavatásokkal, hanem Wictor Charon szerint narkotikumokkal is ki lehetett szabadítani a boszorkányoknak a sziderikus testét (ez az asztrális test egyik része) az aurájukból, s tudatuk így is utazni tudott. Bizonyos pszichedelikus anyagokat tartalmazó gombákból készült főzetek elfogyasztása által átmenetileg képesek voltak a boszorkányok testelhagyásra. Állítólag a Fekete Bak ünnepélye egy asztrális síkon végbemenő szertartás elnevezése, mely abból áll, hogy az adeptus (magas rangú beavatott) egy asztrális, tehát egy láthatatlan szervet képez ki magának, mondjuk egy kezet, mellyel aztán az akaratának megfelelően képes kiváltani bizonyos hatásokat és történéseket a fizikai síkon. A gyakorlottabbak pszichikai erejüket latba vetve erőteljes hatásokat idézhetnek elő, ez megnyilvánulhat akár tárgyak mozgatásában, lebegtetésében, de befolyásolhatnak embereket is, például médiumokat szeánszai alatt.

A legérdekesebb azonban az, hogy a kellően begyakorolt asztrális kivetítések és utazások alkalmával nem csupán egymást látogathatják meg a világ távoli pontjain élő boszorkányok, hanem a boszorkányszombatok alkalmával valóságosan gyűlést szervezhetnek és azon tanácskozhatnak, esetlegesen közös ceremóniákat végezhetnek el. Az ilyen valóságsíkokon végbemenő találkozókról terjedt el kiszivárogtatások útját a legtöbb legenda, melynek mint láthattuk valódi mágikus gyökerei vannak.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..