Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bugarach – a falu, ahol megmenekülhetünk az apokalipszistől?

Nemrégiben látott napvilágot az a hír, mely szerint egy pireneusi francia falucskában vészelheti át az emberiség a maja próféciák szerinti apokalipszist. Miről szól ez a jövendölés pontosan? Mennyire tekinthetjük ezt hitelesnek? Milyen változásokat indított el ez a tudósítás egyes hívő és nem hívő emberek életében? Van-e alapja ennek a mítosznak, vagy már megint egy világvége-átveréssel van dolgunk?

 

Mielőtt részrehajló ítéletet – igenlő vagy nemleges gondolatokat – mondanánk eme történet felett, ismerkedjünk meg néhány figyelemreméltó részlettel.

Ezt a falut manapság az Armageddon világközponti helyének tartják, minthogy a fáma – pontosabban egy Internetpletyka – szerint ez az álmos kis helység lesz az egyetlen hely a földtekén, ahol a 2012. december 21-ére beharangozott világvégét túl lehet élni. A fősodrású média kapva kapott az alkalmon és rögvest lecsapott erre a szenzációra és már fel is ruházta, teleaggatta az alig 200 lélekszámú települést a „kiválasztott falu”, a „falu a világ végén” és az „apokalipszis végső állomása” hangzatos címkéivel. Mert ha már lúd, legyen kövér.

 

Nos, tehát a kiválasztott hely neve: Bugarach. Amint ez a hír útjára indult – hála az információáramlás sebességének – napok alatt megindultak a hívők a hely felé, mely kétségkívül misztikus benyomást kelt a megjelenésével, akárcsak a környék történelme. Azért a helyzet tisztázásához annyi hozzátartozik, hogy ez a pletyka már két éve kering az Interneten és erről a helyi polgármesternek, Jean-Pierre Delord-nak is volt tudomása, de nem tudott tenni ellen semmit. Pedig nem minden lakos örül az idilli kis falu csendjét, rendjét és tisztaságát megzavaró idegeneknek (itt most turistákat értve idegenek alatt). Fontos kihangsúlyozni ezt is, mert mára a történetet kiszínezték: jelenleg azt állítják, hogy az ominózus utolsó éjszakán majd egy űrhajó fog kiemelkedni Bugarach hegyének gyomrából, ahol egyébként több hatalmas barlang is található, és majd ez fogja a „túlélőket” elszállítani – hangzik a híradásokban.

Sőt mi több, a francia kormánynak is foglalkoznia kellett az üggyel, mert fennáll a lehetősége, hogy bizonyos szekták akár még tömeges rituális öngyilkosságot is elkövethetnek a Bugarach mögött magasodó hegyen. A hagyomány szerint ugyanis az a hegy szent helynek minősül, lévén a lakosság mágikus erőt tulajdonít neki, amiből egyetlen zarándok, táborozó, hívő, világvége-rajongó (bármennyire is bizarrul is hangzik) sem akar kimaradni. Ahol a hír, ott a média.

 

A pletyka természetesen továbbgyűrűzik a kormány titkos kísérleteiről, a hadsereg rejtett bázisáról, a figyelemelterelésről, a legendagyártásról, melyről senki sem tudja, hogy ki indította el és hogy milyen alapon kapcsolják azt össze a maja próféciákkal.

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a falu korábban is vonzotta az ezoterikus hívőket és nem csak ettől a hírtől vált ez a hely az apokalipszis-várók úti céljává. Merthogy ezen a vidéken található Rennes-Le-Chateau, a Da Vinci-kód őrület egyik színhelye, a középkorban eretnekké nyilvánított és üldözött kartharok hazája és elrejtett kincseik esetleges lelőhelye, továbbá Mária Magdolna és Jézus házas életéről szóló leleplezés helyszíne. Mi több, maga Nostradamus is itt, konkrétan Alet-les-Bains-ben töltötte gyerekkora egy részét.

Mindezek a dolgok már eleve megalapozták a misztikus hitet, melyhez társul a Bugarach hegy 1320 méteres csúcsának látványa, amely annyira kísérteties, hogy akár Steven Spielberget is inspirálhatta volna a Harmadik Típusú találkozások című filmjére.

 

Itt álljunk meg egy pillanatra! Való igaz, hogy ezt a hegyet a „fejjel lefelé fordított hegyként” is ismerik, mivel egy geológiai ritkaságról van szó, amelynek a lábainál található rétegek furcsa módon fiatalabbak, mint a csúcsánál lévők.

Ezt tetézik azok az évtizedek óta látható megmagyarázhatatlan fényhatások és a föld alól előtörő hangok, amelyek okán egy földalatti ufó-parkoló, illetve egy leszállóbázis képzete bontakozhatott ki. Ezek után már az ufó-észlelések említésén aligha lepődünk meg.

 

A polgármester elutasítja a világvégéről szóló jóslatokat, mondván, az ókor óta ez a 183. prófécia. Ugyanakkor nem kritizálja senki hitét sem, szóljon az földönkívüliekről vagy bármi másról. Szerinte a ragyogások és a fényjelenségek nem feltétlenül származnak földönkívüliektől, bár hisz abban, hogy az univerzumban élhetnek idegen életformák.

Eddig több tízezren mászták meg a hegyet a különféle ösvényeken. Részint a sokaság okozta veszélyek, részint a hegymászással együtt járó esetleges balesetek miatt aggódnak egyre inkább a hatóságok. A tömeg pedig viszi a hírt. Akik már megmászták a hegyet, úgy nyilatkoztak, hogy tapasztalható valamilyen egyedülálló energia odafent, de ezt igazán nehéz szavakkal meghatározni.

 

A szkeptikusok és a cinikusok nem értik, hogy miért kell ahhoz idáig elzarándokolnia egyeseknek, hogy rituális öngyilkosságot kövessenek el, hiszen ez olyan, mintha egy mentőmellényben fojtanánk meg magunkat – nyilatkozták.

Van olyan tévécsatorna, amely december 20-tól élőben kívánja közvetíteni a helyi eseményeket.

Bármi is legyen a polgárok véleménye, a kormánynak kötelessége komolyan venni ezt az „őrületet”.

 

A hatóság a következő hetekben fog arról dönteni, hogy milyen biztonsági fokozatot vezet be, s hogyan fogja kezelni a látogatókat. Valószínűleg a közelgő havazás és a hatóság együttes erővel fogja lezárni a területet. Ugyanakkor a várható világvége-hisztériára és pánikra is fel kell készülniük az illetékeseknek, mert a csalódás és kiábrándultság is úrrá lehet a tömegen.

Erre pedig minden esély megvan, hiszen a maja próféciáknak vajmi kevés közük van Bugarach-hoz, annál is inkább, mivel egy olyan világot jövendöltek meg a maja papok, amely a TUDATI FELEMELKEDÉSRŐL és az emberiség jobbá válásáról, s nem a Biblia által beharangozott fizikai megsemmisülésről (lásd pl.: Armageddon) fog szólni. A majákra hivatkozva sokan sokféle világvége-forgatókönyvet megálmodtak már, s valószínű, hogy nem ez az utolsó félreértelmezett jóslat.

 

Mindenesetre a faluban árusított bor, a Cuvée Bugarach címkéjén viccesen az áll, hogy „Ha már csak egy dolog marad meg, akkor én leszek az”. A fülszövegében pedig az olvasható, hogy „segít kommunikálni a földönkívüliekkel”. Nos, hamarosan meglátjuk?

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..