Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bütykölgetés vagy kapcsolatteremtés

Tényként fogadhatjuk el, hogy a nemi különbözőségek már a születés után azonnal megmutatkoznak. Nem akkora csoda ez, ha meggondoljuk, hogy ezek az eltérések már a születés előtt is adottak voltak. Bizony, a fiú- és a lánycsecsemők már eleve eltérő érzékenységgel jönnek a világra, s ennek a ténynek köszönhetően a fejlődésük minden tekintetben eltérő lesz.

 

Az ezotéria nem győzi hangsúlyozni, hogy nem elsősorban társadalmi-neveltetési kérdés a nemi különbözőség, hanem elsősorban és kifejezetten lelki beállítottság függő. Tehát egyszer s mindenkorra ideje volna már elvetni azokat a nézeteket, amelyek társadalmi hatásokról szajkóznak, miközben lelki és sorsszerű okokra vezethető vissza a két nem közötti megannyi különbözőség. S erről bárki könnyedén megbizonyosodhat. Elegendő csupán a csecsemők érzékszerveit górcső alá venni és látni fogjuk, hogy nemüktől függően mások lesznek a reakcióik. Ebből is kitűnik, hogy a világ egyáltalán nem ugyanaz a két nem számára. Ami azt illeti, teljesen más világot lát egy kisfiú és ettől teljesen különböző világban nő fel egy kislány.

 

gyermeknevelés5

 

Ezt azért tartom fontosnak tudatosítani, mert másképpen viselkedik az az ember, aki ismeri, elfogadja és átérzi a különbségek létezését, mint az, aki mindent egy kaptafára akar fölfűzni.  Igenis, látni, érezni és tudni kell, hogy a beállítódás és az érzékenység, nemek szerint tipizálható. Például a lányok születés után sokkal kifinomultabb tapintással rendelkeznek, mint a fiúk. De ugyanez a szembeszökő különbség érhető tetten a hangingerek terén. A lányok jóval érzékenyebbek a zajokra-zörejekre, mint a fiúk. Miért? Mert a lányok lelki összetétele sokkal cizelláltabb és kifinomultabb, mint a fiúké. Egyszerűen másra van behangolva a női lélek és másra érzékeny a férfi lélek.

 

Erre a spirituális tényre vezethető vissza az a viselkedésforma is, hogy a lányok születésüktől fogva szinte keresik a kontaktust az emberekkel. Sőt mi több, a lányok sokkal kedvesebbek a környezetükkel és jobban vágynak a kapcsolatteremtésre, mint a kisfiúk. A lányok cserfesebbek, előszeretettel gügyögnek-gagyognak és hosszasan, szinte pislogás nélkül néznek a szeretteik szemébe. A fiúk többsége bár sokat motyog, igazából a külvilág számukra másért fontos, nem az emberi kapcsolatokért. A fiúknak a világ egy összerakható és szétszedhető játék. Folyton-folyvást építgetni, „megszerelni” és átpakolni mindent – ez a fiúk igazi oldala, míg figyelni, kommunikálni és az érzéseket másokkal megosztani a lányok legfőbb erőssége.

 

Emberi társaság és a népszerűség nélkül egy lány képtelen jó érezni magát, míg a fiúk imádnak bütykölgetni. Ismét megerősítést nyer tehát az a bölcsesség, hogy a fiúk lelke, agya és tudata a matériára van hangolva és az anyagi közegben érzi jól magát, illetve ott keresi a kibontakozási lehetőségeit. Ezzel szemben az emberi kapcsolatok kialakítására, elsősorban a kommunikációra és az érzelmi életre van hajlamuk a lányoknak. Ezt egyébiránt a lányoknál akkor is megfigyelhetjük, amikor szemkontaktust létesítenek valakivel, ugyanis sokkal tovább néznek a szeretteik szemébe és sokkal könnyebben felismerik és megjegyzik az arcokat, mint a fiúk. Ezek a jellegzetességek a kor előrehaladtával mit sem változnak. A férfiak a bütykölgetéshez, míg a nők a kapcsolatépítéshez értenek jobban.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..