Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Citrommal a rák ellen – Mert a természet a legerősebb!

Évek óta jelennek meg olyan tudományos kutatási eredmények, amelyek a C-vitamin csodálatosabbnál csodálatosabb hatásaira hívják fel a figyelmet. Orvosok ellen indultak már lejárató kampányok, akik kiálltak a kísérletek során igazolt eredmények mellett és publikációikban közzé tették esettanulmányaikat. Én azt mondom, ha csak a 10%-a helyes annak, amit állítanak, már akkor is érdemes megszívlelni a soron következő tanácsokat.

 

A C-vitamin (újra)felfedezése

 

Nem tisztem saját kútfőből összehasonlítgatni az életmentő orvosi módszereket és a természetben rejlő, titokzatos gyógyító erőket, ugyanakkor idézni annál inkább szeretek a szakértőktől.

A Baltimore-i Institute of Health Sciences közlése szerint a citrommal többek között a rák ellen is felvehetjük a küzdelmet. Hogyan? Nos, úgy, hogy a citromban található hatóanyagok elpusztítják a rákos sejtek egy részét, de facto ráksejt-ölő hatásai vannak. Egyes kutatók úgy vélik, hogy tízezerszer erőteljesebb és hatékonyabb a citromban található néhány hatóanyag, mint a kemoterápia. És akkor még a mellékhatásokról nem is szóltunk, amelyek ugyebár egy citrom esetében elenyészőek, kivéve, ha például allergiások vagyunk rá.

 

Erre akkor jöttek rá a tudósok, amikor mesterséges C-vitamint próbáltak előállítani. Kell-e hangsúlyoznom, hogy a szintetikus C-vitamin a természetes testvérének a nyomába se léphet.

Azt eddig is tudtuk Szent-Györgyi Albertnek köszönhetően, hogy a C-vitamin nélkülözhetetlen és állandóan pótlásra szoruló vitaminfajta. Csak megjegyzem, hogy a vitamin kifejezés a latin vitae (élet) szóból származik és az „amin” úgy kapcsolódik hozzá, hogy a 20. század elején a kémikusok és a biológusok arra gyanakodtak addigi eredményeik alapján, hogy minden vitaminféle aminszerű vegyület lesz. Később ez ragadt meg a köztudatban.

 

A C-vitaminról mindenkinek illik tudni, hogy múlhatatlan szerepe van immunrendszerünk megerősítésében, a betegségek megelőzésében és persze a gyógyulásunkban is.

A kutatók azt ajánlják, hogy mindenféle kétes eredetű és hiten alapuló tabletta (mert vagy elhisszük, amit a gyártó állít róla, vagy nem) helyett eredeti, hamisítatlan citromgyümölcsöt fogyasszunk. A gyerekek imádják, ha megszerettetik velük. Másfelől ne vigyük túlzásba a fogzománc esetleges károsodása miatt. De kis mennyiségben ajánlott rágcsálni.

 

Ha egy pohár vízbe citromkarikákat teszel, már az is számít! A lényeg a citrom természetes esszenciája, amelynek nincs mellékhatása. A rák ellen rengeteg embernek bevált. Nem feltétlenül ez és csak ez gyógyítja a rákot, de hozzájárul a tumorsejtek elpusztításához. Aki teheti, ültessen citromfát, s arról szüreteljen – mondják a szakértők. Nem igényel nagy helyet és komoly gondozást, azon felül tetszetős és szinte díszíti az életterünket.

 

A citrom sokoldalúan fogyasztható: préselt lét vagy pép formájában hűsítők, üdítő italok, teák, sorbetek, tészták és sütemények elmaradhatatlan kelléke. Aromája jellegzetesen és már kis mennyiségben is érezhető.

 

A fent említett intézet cikkében nem kevesebbet állít, mint hogy a citrom a bizonyított orvoslás szerint hatásos:

  • az összes ráktípus ellen
  • a gombás és a bakteriális fertőzésekkel szemben
  • számos parazita és féreg ellen
  • jó hatással van a magas vérnyomásra
  • csökkenti a stressz mellékhatásait
  • antioxidáns
  • antidepresszáns

 

A világ legnagyobbik gyártójától származó információ szerint több mint húsz laboratórium tesztelte már 1970 óta az eredményeket, s bizonyítást nyert, hogy a citrom kivonata megsemmisíti a rosszindulatú sejteket 12 féle rák esetében. Példának okáért a bél-, a mell-, a prosztata-, a tüdő- és a hasnyálmirigyrák esetében.

 

Az összesítés eredményei azt mutatják, hogy az egyik legelterjedtebb rákos sejtszaporulatot csökkentő, kemoterápiában használatos gyógyszerrel összehasonlítva 10000-szer jobb. Ráadásul a citrom hatóanyagai teljesen érintetlenül hagyják, illetve nem befolyásolják az egészséges sejteket.

 

Ami a C-vitaminról tudható

 

Szent-Györgyi Albert biokémikus az 1930-as években izolálta a C-vitamint. Munkásságáért 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el.

A C-vitamin másik neve aszkorbinsav, amely a hexuronsav laktonja. Vízben jól oldódó, erősen redukáló vegyület. Képlete: C6H8O6. Sajnálatos módon oxidált formájában elveszti a vitaminhatását. Az aszkorbinsav a sejtekben hidrogén-donorként vesz részt. 85%-a szívódik fel. A C-vitamin elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből.

 

Míg számos állatfaj a saját testében elő tudja állítani az aszkorbinsavat, addig erre az ember nem képes, ezért szorul folyamatos pótlásra.

 

Aszkorbinsavban gazdag zöldség- és főzelékfélék: zöldpaprika, paradicsom, burgonya, fejes saláta, és a káposztafélék (káposzta, brokkoli, kelbimbó, karfiol), friss gyümölcsök (elsősorban áfonya, som, szeder, ribizli, hecsedli, vagyis a csipkebogyó, narancs, citrom, grapefruit).

Télen az imént említett élelmiszerekből „hideg” eljárással készült teák, szörpök, gyümölcsborok fogyasztása ajánlott.

A hosszú áztatás, főzés, párolás, fagyasztás, kiolvasztás vagy a főzővíz kiöntése jelentős aszkorbinsav-veszteséget okoz. A fémedények használata (az arany kivételével) és az ételek ismételt felmelegítése nem ajánlott.

 

Az ember átlagos napi C-vitamin szükséglete kényes kérdés, sok a vita e körül. Egyesek szerint csupán 60–90 mg ajánlott, más orvosok szerint 750 mg-ig is el lehet menni büntetlenül. Egyes vélemények szerint túladagolása növeli a vesekő vagy a magas húgysavszint kialakulásának kockázatát. A fölösleges C-vitamin oxálsav formájában ürül ki a szervezetből, ami az egyik fajta húgykőnek az alkotóeleme.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..