Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Crespi atya rejtélyes aranykönyvtára

Crespi atya kollekciója eredetileg több mint 70 000 műtárgyból állt. Közülük sok darab egyedülálló és egy ősi civilizáció, vagy talán számunkra ismeretlen kultúrák fejlett tudományának a bizonyítékai.

 

A legvitatottabb darabok a sárga- és vörösrézből, illetve az egyéb ötvözetekből készült fémlapok. A leleteken található motívumok furcsák, jelentésüket ez idáig nem sikerült megfejteni.

 

Vajon egy ismeretlen műveltség vagy netán több ősi kultúra hagyta hátra azokat maga után?

 

2.0

A lemezen találtható hieroglifikus írás. J. Golden Barton

 

Nem számít, hogy fémből, kerámiából, fából, kőből vagy állati csontból készültek az adott példányok, a mai napig roppant izgalmasak.

 

Honnan ered Crespi atya kincsestára?

Mennyi időre tekint vissza a koruk?

 

Crespi atya sohasem próbálta osztályozni azokat, illetve senki sem próbált meg segíteni neki. A tudomány ügyet sem vetett rá, míg a műtárgyak hitelességét valószínűleg sohasem sikerül majd bizonyítani.

Sok közülük elpusztult – ahogy mondják – a szándékosan okozott tűz, vagy a kincsvadászok szűnni nem akaró törekvései miatt.

 

Különféle kőtáblákkal találkozunk, rajtuk napjelképekkel és több száz olyan aranylemezzel, amely a napot, a holdat, a csillagokat, holdsarlókat és kígyókat ábrázol.

 

Crespi könytára: Vésett aranylemez szakállas alakokkal. J. Golden Barton

Crespi könytára: Vésett aranylemez szakállas alakokkal. J. Golden Barton

 

Akad továbbá egy olyan aranylemez, amely egy piramist és Dél-Amerikában 12 000 évvel ezelőtt ismeretlen elefántokat ábrázol.

A közvélekedés szerint akkoriban semmiféle civilizáció nem létezett a világ eme szegletében.

 

Számos fémtárgyat felhasználtak a templom padlójának kijavítására. Sok közülük a vízözön előtti világból származik.

 

Carlo Crespi atya (1891-ben született az olaszországi Legnanóban) az ecuadori Cuenca városkájában tengette mindennapjai éveken át. A Maria Auxiliadora Templom plébánosa és képesített régész volt. Minden ajándékot összegyűjtött, amit a helybéli indiánotról kapott, akik pediglen titkos helyekről szerezték be azokat.

 

 Crespi kollekciója egy piramissal és egy őskori héber szöveggel – Hamby Ref. 4.

Crespi kollekciója egy piramissal és egy őskori héber szöveggel – Hamby Ref. 4.

 

Crespi végül engedélyt kapott a Vatikántól, hogy múzeumot nyisson a Cuenca-ban levő Szalézi Iskolában. 1962. július 20-án tűz ütött ki és Crespi múzeuma leégett. Crespi atyának számos műtárgyat sikerült kimenekítenie, melyet két hosszú, ámde szűkös helyiségben helyezett el.

 

Az 1970-es évek vége táján J. Golden Barton látogatta meg Crespi atyát a katolikus „Salesino Kollégiumban”, majd pár évvel később a következőt mondotta:

 

„Betessékelte az iskolaudvar hátsó udvarára, ahol ősi spanyol faajtók néztek befelé és a simára súrolt padló csillogott a fényes mozaikpadlóról visszatükröződő napfénytől. Nem voltunk felkészülve arra, ami ezután következett. Crespi atya egy nagy kulcsot vett elő egy, a ruhája köré font övéből, majd odament egy sötét fa ajtóhoz és kinyitotta a zárat. Egyetlen segítővel eltűnt a sötét szobában.

 

Kisvártatva mindketten visszatértek egy nagyobb fémdarabbal, amely hosszú lapnak volt öntve és kalapálva. Úgy tűnt, mintha aranyból készült volna. A lemezre különös illusztrációkat írtak a beazonosító része fölé.

 

2.4

 

1962. július 20-án olyasvalamit vonszoltak elő a sötétből, ami túl nagy volt ahhoz, hogy szállítani lehessen, s csupán embert próbáló erőfeszítéssel voltak képesek a műmárvány falnak támasztani. 22 hüvelyk magas, nagyjából 70 hüvelyk széles volt, súlya pedig rendkívülinek tűnt.

 

Kinyújtottam a kezemet, hogy megérinthessen a tárgyat és feltűnt, hogy fekete bevonattal bír, mintha festve lenne. Először azt feltételeztem, hogy ólomból készült, mivel puha és szinte hajlítható volt. Ezt követően az ujjaim körmeivel belemartam az ábra anyagába a festéken keresztül, s az árulkodó karcolás nyomán kialakult csillanás kétséget sem hagyott a felől., hogy a tárgy tiszta aranyból készült…”

 

„Hadd legyen a vatikáni grál őrző, Crespi atya a fő tanúja a fémkincsek kereszténység előtti eredetének. Ő a következőt mondta nekem: Minden, amit az indiánok az alagutakból elhoztak nekem, a Krisztus előtti időkből származik. A jelképek és a történelem előtti ábrázolások többsége régebbi, mint az Özönvíz.” – írta Erich von Däniken az Istenek aranya című könyvében.”

 

„A padlótól a plafonig több száz óriási kartondoboz volt, amelyekhez fém karkötők, fülbevalók, orrkarikák és nyakláncok voltak erősítve, s néhányuk még a régi fényében tündökölt. Fából, fémből és kőből irhakaparók, szerszámok, hadifelszerelés, lándzsák, balták, furkósbotok voltak felhalmozva mindenütt. Crespi atya rejtélyes szobája rogyásig volt tele ismeretlen régiségek kincseivel. Szó szerint telis-tele volt bizarr leletekkel. Sok nemesfémből készült.”

 

A leginkább izgalmas a megszámlálhatatlan bronz-, réz- és aranylemez volt. Sokukon különös feliratok és hieroglifikus jelképek voltak. Mások tele voltak oda nem illő állatok véseteivel – elefántokkal, kígyókkal, jaguárokkal, mindenféle vadállatokkal. A ló vontatta szekerek képeit tisztán gravírozták bele a fémbe, amelyek emlékezetünkbe idézik Móricz Jánosnak egy földalatti barlangjában található római szekérről szóló leírását.

 

Rengeteg aranylemezt grafikai jelek borítottak, amelyek valamiféle ősi írásjelek lehettek, melyek valószínűleg minden eddig ismert írásnál régebbiek! Az egyik lemez 56 négyzetre volt felosztva, s minden egyes részben eltérő grafikai karakter volt.

 

Vajon ez azt jelentené, hogy ez egy 56 jelből vagy betűből álló ősi, ismeretlen írásfajta volna?

Crespi atya halála után az emléktárgyak, az arany műkincsek soha többé nem voltak elérhetőek a nagyközönség számára és a lepecsételt szoba ajtaja többé már nem tárult ki Crespi atya ismerősei előtt.

 

Végezetül, Crespi rejtélyes gyűjteményét a Katolikus Egyház Rómába szállítatta.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/father-crespis-mysterious-library-of-golden-treasures/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=messagetoeaglecom_trending_articles_oct_5_6_2015

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..