Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

CSILLAGJEGYEK – TULAJDONSÁGOK

A csillagjegyek jelentősége abban áll, hogy a születésünk pillanatában az adott földrajzi helyről fényképszerűen belénk sugárzódik a csillagok és egyéb planéták ereje. Ezek közül az egyik legnagyobb jelentősége annak van, hogy Földünk éppen a születésünk pillanatában melyik állatövi jegyen haladt keresztül. Ezt hívjuk napjegynek. Természetesen ennyiből még korántsem lehet megállapítani mindent életutunkra, személyiségünkre és fejlődésünkre vonatkozóan. Jó viszont, ha ismerjük a napjegyünkre jellemző erősségeket és gyengeségeket, tehetséget és fogyatékosságot, mert önismeretünk tökéletesítésére nagyszerű felismeréseket adhatnak.

csillagjegyek2 

 

Kos

 

A Kos uralkodó bolygója a Mars, jelképe a kosszarv. Ez a zodiákus (állatöv) első jegye, ekként a kezdetek jelölője. A Kos tűz jegy. A Kos személyiség megtestesítője a teremtő energiának, a lelkesedésnek és a nagy belső hajtóerőnek. A Kos a tettek embere, aki minduntalan bizonyítani igyekszik kiválóságát. Nem szégyenlős jegy. A Kosra jellemző a meggondolatlanság, s hogy nem méri fel cselekedetei következményeit. Ez számos fejtörést okoz számára. Intenzív benne a kockázatvállalási készség. Vezető alkat, de sok benne a hevesség. A Kos a függetlenségről, az önállóságról és a tekintélyről álmodozik, illetve ezt óhajtja elérni. A Kos könnyen lelkesedik és alapvetően optimista, csak az a baj, hogy amit elkezdett, azt ritkán fejezi be. Barátnak kitűnő, de szeret rivalizálni. Sokszor vehemens és agresszív, ezért diplomatikusan kell őt kezelni. Temperamentumos, határozott, törtető és makacs. Energiáinak nagy részét a környezetébe sugározza szét, ezért önmagára gyakran nem marad elég ereje, így szenved a magánytól és a belső üresség érzésétől.

 

Bika

 

A Bika uralkodó bolygója a Vénusz, jelképe a bika. A Bika föld jegy, s mint ilyen jellemzője a megbízhatóság és az anyagiasság. A szilárdság, a határozottság és a konokság ölt testet a Bikában. Kitartása és céltudatossága legendás. Szerelmi téren gyakorlatias és bőkezű. Minden téren biztonságra és stabilitásra törekszik. Könnyen válhat a szokásai és a múltja rabjává. Nyugodt természet. Meggyőzhető a változásról, de nem könnyen hajlik rá. Viszont, ha egyszer valamire rászánta magát, akkor hűségesen szolgálja azt a tervet. Féltékeny típus. A Bika képes maximálisan kiélvezni a földi örömöket és gyönyöröket. A szépség, a művészetek, a jó étkek, a kényelem és az esztétika számára kulcsfontosságúak. A Bika bár erős, mégis belül érzékeny. Sokszor szentimentális, romantikus, ugyanakkor alkalomadtán szenvedélyes és vad. Személyisége következetes, birtokló, ingerlékeny, de alapvetően életvidám.

 

Ikrek

 

Az Ikrek uralkodó bolygója a Merkúr, szimbóluma az ikerpár. Az Ikrek levegő jegy, ezért elemző és változékony típus. Az Ikrek jegyű ember intelligens és nagyszerűen tud kommunikálni. Nagy tudásszomjjal rendelkezik. Nagy benne a közlésvágy, fantáziája színes. Az Ikrek jegyűek bájosak, ezért a társaságokban nagy érdeklődésre tartanak számot. Az Ikrek szeret megújulni, kedveli a változatosságot és az újdonságot. Könnyen esik viszont depresszióba, de gyors észjárása viszonylag hamar kibillenti belőle. Szeret egyszerre több vasat is a tűzbe tartani. Nem igazán tiszteli a normákat és a szabályokat. Sokszor lehet felületes, kapkodó, figyelmetlen, ugyanakkor nagyszerűen improvizál, s ezzel sokszor jól jön ki a kutyaszorítóból. Kreatív és fontos számára a népszerűség. Kíváncsi, nyughatatlan és szeszélyes természet adatott neki.

 

Rák

 

A Rák uralkodó bolygója a Hold, szimbóluma a rák. A Rák víz jegy, ami érzékennyé és érzelmessé teszi. A Rák jegyű ember általában megnyerő és rokonszenves. Számára legfontosabb a család és az otthon biztonsága. Összetett személyiséggel rendelkezik: kedélyállapota hullámzó. Az érzelemin keresztül sebezhető, ezért személyisége sokszor keménységet mutat kifelé. Erős akarta van, nem adja fel egykönnyen a terveit. Ugyanakkor gondoskodó, együttérző és elbájoló személyisége van. Kapcsolatai hosszú távúak. Ösztönei és megérzései tiszták. Büszke természetű. Nem könnyű túljárni az eszén. Ha a Rák uralkodik az érzelmein, bármi sikerülhet neki az életben. Hűséges, odaadó társ, ha valakiben megbízik. Nagyszerű anya, ragaszkodó és takarékos típus.

 

Oroszlán

 

Az Oroszlán uralkodó planétája a Nap, szimbóluma az oroszlán. Az Oroszlán tűz jegy. Az Oroszlán szeret a középpontban lenni, ugyanakkor nagylelkű, büszke és méltóságteljes. Ha valakiben megbízik, akkor teljes mértékben támogatja, de ugyanezt várja el cserébe. Ha megtalálta az igazit, akkor hűséges hozzá. Kedveli a látványos dolgokat és a pompát. Imád szerepelni és megmutatni önmagát. Az Oroszlán gyakorlatias, lelkes, nagyon keményen tud dolgozni és megvan hozzá az önbizalma is. Vezető, irányító alkat. Kedveli a luxust, sok mindenben maximalista és mindenből a legjobb kell neki. Eléggé egóssá válhat, ilyenkor személyisége hiúságból és dicséretekből táplálkozik. Optimista és vidám típus. Ha nem kapja meg, amit akar, vagy ha becsapja valaki, akkor könnyen válthat bosszúállóvá. Szeret újítani és meglepetést okozni. Szenvedélyes, hiszékeny, bátor és széles látóköre van. Igényli, hogy mások szeressék.

 

Szűz

 

A Szűz uralkodó bolygója a Merkúr, jelképe a kalászt tartó szűz. A Szűz föld jegy. A Szűz jegyű állandóan mozgásban van. Nagyon kritikus természetű, elemző és módszeres. Nagy energiákat mozgat meg tervei megvalósításában. Aprólékos és figyel a részletekre. Alapos, jó munkaerő, de menet közben nem biztos, hogy másokkal toleráns. Hajlamos lenézni másokat, eléggé szigorú. Külsőleg lehet hűvös és kimért, holott belül nagyon is érző szívű. Felelősségteljes és megbízható alkat. Általában gyakorlatiasan áll a kihívásokhoz. Fontos számára a tisztaság és a higiénia. Rendszerető és szorgalmas. Azonnal meglátja a lényeget. Hamar kedvét szegi, ha valami nem az elképzelései szerint sikerül, annál is inkább, mert állandóan a tökéletességre törekszik. Fontosak számára az anyagiak.

 

Mérleg

 

A Mérleg jegy uralkodója a Vénusz, szimbóluma a mérleg. A Mérleg levegő jegy. A Mérlegre jellemző a kiegyensúlyozottság és a fejlett szociális érzék. Társasági lény, akinek fontosak az emberi kapcsolatok. A Vénusz miatt kedveli a szépséget. Élvez mindent, ami pénzért megvehető. A Mérlegnek szüksége van mások elismerésére és dicsérő szavaira. Így könnyen válhat a külsőségek rabjává. A Mérleg minden téren törekszik a harmóniára és a békére. Olykor határozatlan, mivel érzelmei erősen befolyásolják. Jó üzleti érzékkel áldotta meg a sors. Nagy munkabírása van és megbízható. A Mérleg jó tanácsadó és az emberi lélek nagyszerű ismerője. Romantikus alkat és fejlett művészi hajlammal bír. Jól ért mások elbűvöléséhez, fejlett taktikai érzéke van és igyekszik mindig stílusos maradni.

 

Skorpió

 

A Skorpió uralkodó planétája a Plútó, szimbóluma a skorpió. A Skorpió víz jegy. Talán ez a legerősebb jegy. A Skorpió jegyű nagyon szenvedélyes. A végletekig elmegy az igazságaiért. Idealista. Vagy csinál valamit, vagy nem. Ebben a jegyben születettre jellemző, hogy mindent nagyon intenzíven él meg belül: erőt és gyengeséget egyaránt. Magabiztos és hűséges típus, de lobbanékony a benne kavargó megannyi érzelem miatt. Sokszor képes az érzelmeit kordában tartani, mégis sok meglepetést okoz. Általában vezéregyéniség. Nem könnyű megváltoztatni. Szívósan és következetesen valósítja meg a kitűzött céljait. A mágia és a természetfeletti, a születés és a halál misztériumai szinte a zsigereiben van. Sértődékennyé, féltékennyé és iriggyé is válthat diszharmonikus esetben. Nagyon céltudatos és hajlama van az önsanyargatásra, valamint a tépelődésre.

 

Nyilas

 

A Nyilas uralkodó bolygója a Jupiter, szimbóluma a megfeszített íjat tartó kentaur. A Nyilas tűz jegy. A Nyilas szerencsés jegy, mert a megfelelő időben a megfelelő helyen van. Nagy szabadságigénnyel rendelkezik. Lelkes és hajlamos a naivitásra. Fontosak számára a külsőségek. Imád utazni. Emberi kapcsolatai sokszor felszínesek. A Nyilas jegy szülötte nagyon őszinte. Kitűnő az intuíciós érzékenysége. Társasági lény, akit nagyon jó humorérzékkel áldott meg az ég. Sokan keresik a társaságát, mert nagyon bájos. A Nyilas hajlamos elúszni az idővel. Kapcsolataiban nagyon odaadó tud lenni. A Nyilas egyik jelszava a hit, ezért mindenképpen valamilyen magasabb rendű célnak szenteli az életét. Idealista. Nem mindig dönt megfontoltan. Nagyon nyílt, kíváncsi, ezért sokan megpróbálják kihasználni.

 

Bak

 

A Bak uralkodó bolygója a Szaturnusz, szimbóluma a hegyi kecske. A Bak föld jegy. A Bak jegy szülötte konzervatív és nagyon céltudatos, elkötelezett és szinte fáradhatatlan. Sikerorientált jegy. A Bak gyakran jut el felsőbb beosztásig, mert kitartó és megbízható. Nem kedveli a kockázatvállalást. Jó tervező és szervező. Biztonsági játékos. Keményen dolgozik mindenért, de számára kulcsfontosságú a pénz, mert ezzel tud a legjobban védekezni a jövő ellen. A Bak öntudatos jegy. Sokszor félreértik, mert hidegnek gondolják, s ebben van is valami. Érdekes, hogy amikor az ember a legkevésbé számít rá, kifejezetten rokonszenves és megértő is tud lenni. Kötelességtudó, az anyagiak motiválják, az elvont gondolatokkal nem tud mit kezdeni. Úgy gondolja, hogy nincs szüksége külső segítségre. Alapos típus és uralkodó hajlamú.

 

Vízöntő

 

A Vízöntő uralkodó bolygója az Uránusz, szimbóluma a vízhordó. A Vízöntő levegő jegy. A Vízöntő nem biztos, hogy a jelenben él. Függetlenség, radikalizmus és szabadságvágy jellemzi a Vízöntőt. Imád vitázni és nem veszi figyelembe mások véleményét. Ugyanakkor nagyon barátságos és társaságkedvelő lény. Fontos a külső visszaigazolás a számára. Sokat töpreng azon, hogy mit tehetne másokért. Sokszor szövöget álmokat és legszívesebben mindenkit megmentene. Általában 20 centivel a föld fölött jár. A Vízöntő szeret nagyban gondolkodni, mert átlátja a dolgok közötti összefüggéseket. Igen jellemző a Vízöntőre, hogy mindenkiben hibát keres, míg a sajátjait simán elfogadhatónak tartja. Tudatuk alapvonása a nyugtalanság. Ha akar, a Vízöntő a legkedvesebbé tud válni és igen szórakoztató. Hűséges társ lehet belőle. Nagyon intuitív, ugyanakkor tárgyilagos egyszerre.

 

Halak

 

A Halak uralkodó bolygója a Neptunusz, szimbóluma két hal. A Halak víz jegynek számít. A Halak a tizenkettedik, tehát a legutolsó jegy, mely a lelki újjászületést jelképezi. Nagyon együttérző és fantasztikusan fejlett az intuíciós képessége. A Halak jegy szülötte érzékeny, nehezen megfejthető jellem. Kettős természete van: hol határozott és haladó, hol határozatlan és visszafelé úszó. A Halak típusú ember nem kedveli a konfliktusokat. Könnyen becsapható. Hangulatállapota pillanatok alatt egyik végletből a másik végletbe csap át.  Jellemző rá a sok belső konfliktus és a zavaros érzelemvilág. A Halak ember nagy túlélő. Egy picit álomvilágban él, ahol a saját belső törvényei alapján élheti az életét. Gazdag a fantáziája. Művészi hajlamaihoz kétség sem férhet. Nagyszerű baráttá tud válni. Nagy hatást tud másokra gyakorolni. Nehezen hoz döntéseket, inkább passzív szeret maradni. Sokszor elveszíti kapcsolatát a valósággal.

 

Száraz György

Boldog napot!

 

 

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..