Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

DMC – a varázslaton túl

Szereted a varázslatot? A kanálhajlítást, a levitációt, a lebilincselő kártyatrükköket? Ha a válaszod igen, akkor engedd meg, hogy bemutassam neked Drummon Money-Coutts, az angol bűvész munkásságát, aki a National Geographic Channel egy merészen új sorozatának a főszereplője.

 

Money-Coutts, aki a DMC becenévre is hallgat, egy 28 éves bűvész, aki azért utazta be a világot, hogy tapasztalatot szerezzen, és a legjobbaktól tanuljon. Fiatal kora dacára nemzetközi közönség előtt adott elő, így többek között olyanoknak, mint a brit királyi család, Hugh Grant, Bryan Adams, Emma Watson és Michael Parkinson.

 

DMC tinédzserkorában vágott bele a bűvészkarrierjébe.  Míg a nagynevű Eton College diákjainak sorát gyarapította, találkozott Uri Gellerrel, akitől megtanulta, hogyan lehet kanalat hajlítani. Egyetemistaként Indiába látogatott és helyi hivatásos szélhámosoktól tanult, majd New York Cityben profi bűvészektől leste el a fortélyokat. Kutatta a boszorkányság hagyományait Tanzániában, hamiskártyásoktól tanult Calcuttában és elutazott a mágia feltételezett szülőhelyére, Egyiptomba is, azért, hogy felkutassa, mit is jelent a varázslat a 21. században. Öt olyan rövidfilmet készített szólóban, amelyek olyan mélyen gyökerező problémákat járnak körül, mint amilyenek a modern kori babonák, hiedelmek és rituálék, valamint a mágiának a modern civilizációnkban betöltött jelentősége.

 

A sorozatban DMC bámulatos trükkjeivel gondolkodóba ejti London, Barcelona, Mexikóváros és Szingapúr járókelőit. Bevet klasszikus fogásokat, ugyanakkor a keleti miszticizmus, a harcművészetek, valamint Afrika és Ázsia ihlette mágiát is alkalmaz. Szingapúrban találkozik a hírneves Lu Chen-nel, azzal a kínai bűvésszel, akitől elsajátítja, miként lehet az álomképeket életre kelteni.

DMC mikromágia fogásokat és egy klasszikus kártyatrükköt is előad Londonban, míg Barcelonában belekóstol a modern művészetbe azáltal, hogy egy installációt hoz létre egy színpadi illúzió segítségével.

 

A sorozat íme: DMC – A varázslat nagymestere

 

Ajánlott videók:

DMC https://www.youtube.com/watch?v=c8W1xbEoyM4

DMC https://www.youtube.com/watch?v=NIZ_bmCP7GQ

 

Lu Chen https://www.youtube.com/watch?v=EBIDxDPHEMY

 

Forrás: 5perc angol

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..