Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dobnak-e mentőövet az emberiségnek?

Az ember többsége érzi a Földön, hogy a sorsa egyre nehezebb és az élete egyre élhetetlenebb. Olyan, mintha feltartóztathatatlanul sodródnánk Nemezis akaratának jóvoltából egy baljóslatú örvény közepe felé. A kiszállás már utópisztikus álom csupán. Másfelől viszont, a kollektív tudatváltás és felemelkedés híreivel találjuk magunkat szembe nap mint nap. Vajon hogyan egyeztethető össze ez a két tendencia egymással? Kapunk-e kozmikus segítséget 2012-ben? Mire van kilátásunk a közeljövőben?

A rezgésemelkedés megkezdődött. Spirituális kapuk nyílnak a föld különböző pontjain és a változások vízszintje lassan emelkedik, s aki nem tud még úszni, az jobban teszi, ha megtanul – így is kifejezhetnénk a paradigmaváltást. De meglátásom szerint az emberiség nem hatalmas csinnadratta közepette fog átemelkedni az 5. dimenzióba, vagy valamilyen misztikus helyre, hanem valamivel fájdalmasabb, ha szabad így fogalmaznom, vajúdó úton. Legalábbis, egyelőre úgy tűnik, hogy a kollektív akarat nem a könnyebbik utat választja.
Mi az, ami elsöpör minden rendszert a föld színéről? A változás. Mi szükségeltetik a változásokhoz? Az ember esetében a hiány. Bármenyire furcsa, de én arra a következtetésre jutottam, hogy sokszor nem a szeretetnek nevezett dolgokért tesszük meg a legtöbbet – tisztelet a kivételnek –, hanem akkor, ha sarokba szorít bennünket a Sors, mint macska az egeret. A hiányállapotok, a nélkülözések és a korlátainkkal való kérlelhetetlen szembesítések sokszor hatékonyabb belső tisztulásra és változásokra inspirálnak, mint a szép szó és a bölcsesség.

Amikor az ember önmagában ürességet érez, amikor frusztrálja, hogy nem ő irányítja az életét, amikor úgy érzi, hogy a szabadság pusztán egy szlogen a számára, de semmiképpen sem a megélt mindennapi valóság, akkor kénytelen felébredni. Úgy látszik, a megrendülésre szükségünk van. 2012-ben rá kell jönnünk, hogy valami hiányzik belőlünk. Megjegyzem, az a jobbik eset, ha rájövünk, nem az, ha elkendőzzük a problémákat.

Vegyük észre, hogy a kozmikus intelligencia szüntelenül megújul: épít és rombol, de mindig okkal teszi, amit tesz és célra van hangolva. Ugyanez az emberről nem mondható el. Életünk nagy részében ok nélkül tesszük, amit teszünk, megfeledkezünk arról, hogy mi „okozók” vagyunk. Az akaratunk sokszor célt vagy irányt téveszt, sőt mi több, olyan is sokszor megesik, hogy egyenesen nincs is különösebb akaratunk vagy célunk. A másik leggyakoribb eset, hogy a személyes akaratunk nincs összhangban az univerzum akaratával. Mindenesetre, az ember annyira belegabalyodott a saját maga teremtette látszatokba, hogy nem veszi észre, hogy minden őt szolgálja, tanítja, fejleszti és „szereti”. Az egy dolog, ha a saját életünk tükrébe tekintve nem tetszenek a látottak, az viszont egy másik dolog, hogy ilyenkor nem a tükröt kellene vádolnunk.
Bosszankodni, elégedetlenkedni, felelősöket keresni, kishitűvé válni… mindenki tud. De fejlődni, kilépni a régiből és belefogni egy új dologba, már csak nagyon kevesen. Pedig a jövő ezt fogja tőlünk megkövetelni: bízni az intuícióban, a jobb agyféltekéhez kapcsolódó lélekrészben, az isteni sugallatokban, a sejthető, de bizonytalan jövőben, amely csak az elme számára homályos, minthogy az univerzum nem máról holnapra tervez, hanem évezredekkel, ha nem évmilliókkal előre.

Az nem véletlen, hogy megszülettél a Földön. Mint ahogyan az sem, hogy éppen hova, kik által és milyen céllal. Ahogyan a testünkben sem véletlenszerűek a biokémiai folyamatok, úgy az emberiség sorsában is mindent behangolnak. A felszín alatt a mélyben komoly szervező munka eredménye, hogy bizonyos folyamatok ne idejekorán vagy éppen később következzenek be. Ezt nem szabad elfejtenünk!

Hallani lehet manapság olyanokat, hogy egy földalatti összeesküvés egy látványos világkormány hátterében meghúzódva törekszik átvenni a világ feletti hatalmat meglehetősen gátlástalan eszközökkel. Ennek kelléke a pénz és az totális technikai kontroll. Ez nyilvánvalóan 2012-ben tovább fog erősödni, bár azt nem lehet tudni, legfeljebb csak sejteni, hogy ez is több komponensből áll össze, s talán majd egy idő után elválnak egymástól az önző érdekek.

A másik elgondolkodtató megközelítés, hogy a kormányok földönkívüliekkel tartják a kapcsolatot, akik megint csak heterogének: kik az egyik, kik a másik félt támogatják a barikád két oldalán. A technológiai fejlődés például olyan méreteket öltött az elmúlt évtizedekben, amelyekről nehéz elhinni, hogy az emberiség önmagától ért volna el minden külső segítség nélkül.

A Sors azonban nem csak földönkívüli fajokat von be ebbe a korszakváltásba, hanem a Föld teljes arculatát átrendezni készül, amikor a küszöbön álló klímaváltozásokra, ökológiai problémákra és természeti katasztrófákra is felfigyelhetünk.  Gerjesztett lenne minden beharangozott jövőkép a globális felmelegedéstől kezdve a pólusváltásig? A pillanatnyi meteorológiai helyzet nem erről tanúskodik. Mintha a változások mindenre kiterjednének.

Meglátásom szerint a közeljövő forgatókönyve a következőféleképpen fog alakulni. 2012-ben lezárul egy emberi léptékben nagyobbnak nevezhető evolúciós ciklus, nagyjából 25920 év. A napéjegyenlőségekhez és a Föld tengelymozgásához hangolt ciklusváltással egy új kor veszi kezdetét, amely régi kultúrák feléledését fogja eredményezni. Ezt az információt a beavatottak mindig is tudták, s a nagy látók és isteni küldöttek erről elegendő tájékoztatást adtak. A színfalak mögött sokan, de eltérő szándékokkal készülnek a küszöbön álló változásokra. Megkockáztatom: mindenki a saját elképzeléseinek a megvalósítására kívánja felhasználni a közelgő káoszt.

A titkos társaságoknak a szerepe oly módon is megfogalmazható, mint az egyes ősi kultúrák kulcsainak az őrzése és azok felhasználása az alkalmas időben. Erre talán azért lesz szükség, mert a legfontosabb feladat a nagy változások előtt és alatt a belső munka, az önfejlesztés lesz. Mivel ez a világrend összeomlik – hiszen az új csak a régi helyére költözhet –, s teszi ezt spirituális okkal és céllal, evidensnek tűnik, hogy az ember csak spirituális felemelkedéssel tudja átvészelni ezt az időt, illetve csak a rezgésemelkedéssel valósítható meg maga az átállás is. Ez részint már megkezdődött, ami azt eredményezi, hogy egyesek már teljesen más utakat járnak, tudniillik a tudatosságuknál fogva egészen másként értelmezik az idők jeleit, mint a tömeg. Ugyanakkor a többség még javában éli a világi életét abban a hitben, hogy ez csak átmeneti zavar, s a világ vezetői majd kitalálnak valamilyen megoldást. Közben az emberiség kapja az egyre nyilvánvalóbb jeleket katasztrófák és zavarságok formájában. Végül, mindenkit meggyőznek az elkerülhetetlen történések. Ez egy lehetséges világvége-forgatókönyvként is felfogható.

Spirituális szempontból a mentőöveket már dobálják, legalábbis abban az értelemben, hogy mennyien foglalkoznak ezotériával és egyre szélesebb a választék az élet rejtett oldalait megismertető irányzatok tekintetében: ősi vallások, New Age szervezetek, egyesületeket, egyházak, szellemi műhelyek, ezoterikus klubok, interdiszciplináris és határtudományos kutatási eredmények, tévéműsorok, könyvek, egyéb publikációk és persze az internet nyújt végtelen lehetőséget a keresőknek.
Mindezekkel együtt vagy éppen ezektől függetlenül az emberek csodavárása erősen átszínezi eme „mentőövekhez” való viszonyukat. Ugyanis sokan már pusztán azzal beérik, hogy ígéreteket kapnak a jövőre vonatkozóak. Ezt én nem tartom helyesnek. Sokan már azzal megelégednek, hogy egy bizonyos szervezethez vagy csoporthoz való tartozás bebiztosítja az új világban vagy az új világrendben való pozíciójukat, esetleg státuszukat.  Holott, ez inkább dodonai jóslatnak tűnik számomra, mintsem valószerűnek. Terjed a „mi vagyunk a kiválasztottak” vagy a „kiválasztott nép” – szindróma is, amely éppen olyan faji, nemzetiségi, vallási, társadalmi vagy egyéb diszkriminációt tartalmaz bújtatva, mint a legtöbb jól ismert demagógia a világtörténelemben. Helytelennek és alattomosnak érzem ezt egy olyan országban, amelynek „vezetői” anno következetesen a rossz/vesztes oldalra álltak számos háborúban és sorsdöntő nemzeti kérdésekben, s hagyták nyomorogni a népet.

Végezetül, hadd emlékeztessek arra, hogy a spirituális vagy vallási mázzal borított szerveződések, illetve kifejezetten egyes, az utóbbi években létjogosultságot nyert vallások esetében a jól hangzó szólamok mögött erősen gazdasági és politikai jellegű szándékok fedezhetők fel. Ez pedig azért elkeserítő, mert az ezotéria és a vallás nem csak kicsiben, hanem ma már pofátlanul nagyban is elüzletiesedett, de ami rosszabb, hamissá és álnokká vált, de ezt az áldozatai – a hívők – sajnos nem veszik észre, mert fűti őket a kivagyiság és a kiválasztottiság gőgje. Ebből is látszik, hogy nem mindig az a barát, aki kihúz a bajból! Legyünk éberek!

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..