Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Drágakövek és ménhírek az auramező helyreállításáért

Az emberiség valaha oly mértékben volt összehangolódva a saját rezgéseivel, hogy amikor a dolgok kissé rosszul mentek, akkor egy kis segítségre volt szüksége a beállításhoz. A gyógymód belülről jött.  Leültünk csendben és tudtuk, hogy valami olyan dolog bugyog fel, amit meg kell tisztítanunk, vagy hogy valami módon az érzelmeinket a negatív energia, a félelem, a düh, a fájdalom, az árulás stb. szennyezi be. Később a tudatunk darabokra vált szét, de azért még mindig van arra mód, hogy beállíthassuk az energiáinkat.

 

http://www.thesciencebay.com/

 

Azelőtt voltak lélekdokik, voltak sámánok és olyanok, akik segítettek kiaknázni a gyógynövényekkel vagy a (fél)drágakövekkel való gyógyítást azért, hogy segíthessenek helyreállítani az emberek energiamezőjét.

Az ősi ájurvédikus tanítások bővelkednek a gyógynövényekkel egyetemben a drágakövek használatában azért, hogy segítsenek nekünk úgyszólván újrakalibrálni a rezgéseinket ott, ahol többé már nem tudunk magunkért tenni.

 

A kőből készül ménhíreket (franciául „álló köveket” jelent) is speciális, magas rezgésű helyekre, a Föld Ley-vonalaira állították, hogy megóvják a rezgéseiket az elhasználódástól.

Stonehenge egy tökéletes példa erre. Míg a drágaköveket nem, addig a hatalmas köveket arra szánták, hogy a Föld energiavezetékeit – s ily módon a benne élőket is – visszavezessék a homeosztázisba. (homeosztázis = a belső környezet dinamikus állandóságát, egyensúlya)

 

A Ley-vonalak nem feltétlenül egyenes vonalak, amelyek különféle földrajzi helyekhez kötődnek, hanem olyan sugárzó mezők, széles energiaáramok, amelyek egy egész vidéket képesek besugározni a ménhír elhelyezésétől függően. Sok ilyen monolitot vízfolyások/patakok vagy föld alatti áramlatok fölé helyezték el azért, hogy onnét elvezessék az energiát, majd szétsugározzák azt a környező vidékre.

 

Az auramező temérdek információt tartalmaz rólunk, mint testet öltött lényekről, és mint univerzális lelkekről. Legalább 12, de talán még több rétege van az aurának. A szivárvány színei tükröződnek vissza a mezőben (amit az aurafényképező eljárás érzékel), melyek gyakran elárulják nekünk ittlétünk valódi célját, vagy lélekként az általános tervünket a Földön ebben a téridő dimenzióban. A lélek auramezője lehet fényes vagy tompa, kétes tisztaságú vagy akár csillogó. Az auramező mindig sokkal nagyobb mértékben árulkodik a fizikai organizmusunkról, mint a mai napig kifejlesztett legfejlettebb allopatikus eszközök.

Néhány ember képes aurát látni Kirlian-fényképezés nélkül, míg mások úgy érzékelik az aurát, hogy nem látják azt. Az érzelmek is tisztán megmutatkoznak az aurában. Amikor félünk, szomorúak vagy depressziósok vagyunk, akkor ez a mező színeiben és minőségében mutatkozik meg (fényesség, fakóság stb.).

 

http://upload.wikimedia.org/

 

Az ősi jógikus és samanisztikus tanítások alapján különféle (fél)drágaköveket használtak fel vagy talizmánként, amit a testre helyeztek, vagy megőrölt formában – a gyémántot, a smaragdot, a zöld kalcedont és a rubint lenyelték, vagy aktuális használták fel őket, hogy „javítsák” általuk az emberi aura energiarezgését, sőt akár a fizikai betegségét. Például hordhatunk kalcedonból készült füzért, miközben önkéntesi munkát vagy önzetlen szolgálatot teljesítünk. Egy ametiszt darabot arra használhatunk, hogy fokozzuk a kreativitásunkat vagy a spirituális fejlődésünket. Egy rubint képes semlegesíteni a túlzottan nagy negatív energiát, és így tovább.

 

Az ókori asztrológusok szintén drágaköveket rendeltek hozzá bizonyos születési dátumokhoz, mivel a dátum gyakran előre jelezte az ember lelki szerződését egész élettartamára vonatkozóan, azaz a karmikus mintákat, amit vagy át kell alakítani, vagy egységbe kell rendezni.

 

A Rádzsa-jóga, avagy az elme-fejlesztés, de olykor „királyi ösvénynek” is hívják, szintén felhasználja a drágaköveket arra, hogy felemelje az auramezőnk rezgését és kiegészítse az intellektuális erőnket a nagyobb spirituális kihívásokkal szemben. A hét sugár – a hindu, a katolikus, az ősi görög és még az egyiptomi könyvek is hivatkoznak az auramezőnk színeire – az energiák szivárványa, amely a csakráinkból sugárzik ki.

 

Madam Blavatsky ebben az idézetben olyan gyógyító drágakövekre hivatkozik, amelyek segítenek az auramező helyreállításában:

 

„… a kulcs, amely felfedi számunkra az összehasonlító analógiák vitathatatlan alapjait… az indiai főnix, a ciklikus és a periodikus idő emblémája, az ember-oroszlán Singha, aminek a megjelenési formáival az úgynevezett „gnosztikus drágakövek” csordultig vannak tele. Az oroszlán koronájának hét sugarán túl és a céljaiknak megfelelően számos esetben a görög AEHIOYW ábécé hét magánhangzója fejezi ki a Hét Mennyországot. Ez a Szoláris Oroszlán és a Napciklus emblémája, mivel Garuda a nagy körnek, a „Maha-Kalpának” a jelképe, egyként örökkévaló Vishnuval, és természetesen a Nap és a Napciklus jelképe. …Ahogy C. W. King megjegyezte: „Bármi is legyen az elsődleges jelentése (a drágakőnek a naporoszlánnal és a magánhangzókkal együtt), a jelenlegi formáját valószínűleg Indiából importáltuk, ami a gnosztikus ikonográfia valódi tárháza.” (Gnostics, p. 218)

 

Olykor a drágaköveket még úgy is felhasználták, mint ahogy egy megvalósult lélek bölcsességet kölcsönöz egy keresőnek. Mind az alkímiának, mind pedig a Bölcsek kövének része a drágakövekkel történő ősi gyógymód. Bár voltak sarlatánok akkoriban (csakúgy, mint a hamis médiumok manapság), akik a szimbólumokkal ellátott drágaköveket és talizmánokat a gonosz szellemek kivédésére használták, azért valódi tudomány húzódott meg a drágakövek használata mögött.

 

A drágakövek és a kő monolitok az emberiség kísérletei voltak arra, hogy újra felemeljék a lelküket és megtisztítsák az aurájukat a nemkívánatos rezgésmintáktól. Amíg vissza nem térünk a teljesen belső gyógyító paradigmához, addig is ezek hasznos eszközök maradnak a Káli-júga (Sötét korszak, Vaskor) időszakában. Mindent egybevetve ezt az időszakot a Mahabharata „Világ-Lélek” fekete színfokozataként írja le; s csupán az erkölcsi tisztaság egynegyede marad meg.

 

„Az emberek gonoszakká válnak; betegség, letargia, düh, természeti csapások, az ínség okozta gyötrelem és félelem hatalmasodik el. A vezeklés, az áldozatbemutatás és a vallási szertartások elavulnak. Valamennyi teremtmény degenerálódik. A változás minden dolgon átsuhan, kivétel nélkül.”

 

A drágakövek segítenek nekünk visszanyerni a fényességünk és a színünk egy részét. A lelkeink többé már nem lesznek szennyezettek.

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..