Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Edgar Cayce igazlátásai

Edgar Cayce a 20. század egyik legnagyobb amerikai tisztánlátója és prófétája volt. Fiával egyebek mellett megalapította az Association for Research and Enlightenment (ARE), magyarul a Szövetség a Kutatásért és a Megvilágosodásért nevű társaságot. Ismerkedjünk meg e fantasztikus képességű ember munkásságának a jelentőségével.

 

Edgar Caye 1877. március 18-n született egy farmon, Hopinsville közelében, nem túl jó anyagi körülmények közé, mivel szülei eladósodtak. A fiatalembert keresztény szellemiségben nevelték, ennek tudható be, hogy alaposan ismerte a Bibliát. Később rendszeresen tartott bibliaórákat is.

A spiritualitásra vonatkozó érzékenysége már a kamaszéveiben elkezdett megmutatkozni. Jelesül abban, hogy víziókat látott. Többször megjelent neki eltávozott nagyapja szelleme, aki információkat osztott meg vele a túlvilágról. Idővel egyre nehezebben voltak összeegyeztethetők „igazlátásai” a keresztény hitelveivel.

 

Vallásos neveltetésének köszönhetően hitte, hogy egyfajta szolgálatot teljesít, mint Jézus papja.

13 évesen egy látomásban arról kapott üzenetet, hogy másokat fog tudni segíteni képességei révén. Egy balul elsült labdajáték nyomán kómába esett, s eközben különös információkat közölt bizonyos politikai és gazdasági eseményekre vonatkozóan.

 

Cayce állítólag pubertáskora óta képes volt könyveket memorizálni, amivel igencsak nagy feltűnést keltett. Ebbéli „mutatványa” többször segítette szakmai előmenetelét, mivel könyvesboltokban vállalt munkát.

23 évesen szörnyű fejfájás kezdte gyötörni, aminek egy testen kívüli élmény lett a folyománya. Ezután szó szerint megnémult egy időre. Ennek hatására teljesen összeroskadt lelkileg. Végül az önhipnózis segítségével tudott kilábalni ebből a mély lelki kátyúból.

 

Edgar Cayce rendszeresen tollba mondta a transzban, illetve fél-transz állapotban hallott és látott spirituális információkat. Ez egy istenadta tehetségnek bizonyult, aminek talán egyik legelső, nagyobb visszhangot és hírnevet kiváltó momentuma az volt, amikor az egyik helyi iskola igazgatójának a kislányáról árulta el, hogy miként épülhet fel az addig gyógyíthatatlannak hitt betegségéből.

 

Egyebek mellett a New York Times-nak volt köszönhető, hogy Cayce óriási hírnévre tett szert, mivel az újság többször méltatta az orvosokat is zavarba ejtő diagnózisok és gyógymódok felállítására képes fiú talentumát. Különleges képességeihez kétség sem fért. Igaz, gyakorta süllyedt féltudatlan állapotba, amelyről akkoriban még kevesebbet tudtak az orvosok, mint ma.

Találgatni kezdték, hogy vajon honnan meríti a meghökkentően pontos és hatékonynak bizonyuló információit az ifjú látnok. Talán a tudatalattijából? Talán a szellemvilágból? Talán a bebiflázott könyvek garmadából?

Bárki bármit is tippelt, a betegek rendre felgyógyultak, hála Cayce hipnózisban adott magyarázatainak. Így indult el Cayce gyógyítói karrierje. Azonban csakhamar kezelhetetlenné, sőt kaotikussá vált a helyzete: annyi megkeresés és kérdés érkezett ugyanis hozzá, hogy végül felhagyott az igazlátásaival.

Bármibe fogott ezután, csak akadályokba ütközött. Mintha a Sors nem adta volna új elképzeléseihez az áldását.

 

Cayce már elmúlt ötven éves, mire újra életfeladatával kezdett foglalkozni. Képességeit felhasználva „életmagyarázatokat” adott, amelyekhez szervesen hozzákapcsolódtak az „előző életek” magyarázatai, és ha igény volt rá, akkor a jövőről is mondott „próféciákat”.

 

Spirituális megközelítésből úgy értékelhetjük, hogy Cayce-nek megvolt a lehetősége, a képessége és az engedélye ahhoz, hogy az Univerzum Könyvtárában – vagy legalábbis annak egyes polcain – olvasgathasson. Minden jel szerint képességei révén ráhangolódott az Akasha Krónikának is nevezett információs mező egyes burkaira és onnan információkat emelt le, értelmezett és adott át.

Ezt az energia- és információs mezőt szokás az Élet Könyvének, vagy Akasha Feljegyzéseknek is hívni, de ezúttal most tekintsünk el az elnevezésektől és szorítkozzunk az „Alvó Próféta” életművére, ami roppant izgalmas és egyáltalán nem szűkre szabott.

 

Hozzávetőlegesen 14 000 igazlátásról tudnak az életrajz ismerői és kutatói. Ennek több mint a felét orvosi tárgyú és gyógyítással kapcsolatos látások teszik ki. További jelentős részt az életlátások alkotnak. Utóbbiak száma nagyjából 2800-ra tehető. Ezeknek majdnem a fele az, amely a Föld ősi, történelem előtti vagy eltitkolt múltjával foglalkozik.  Itt találjuk Egyiptom és Atlantisz történelmének egy részét is. Ezekből kiderül, hogy miért kellett elpusztulnia Atlantisznak és hogy hová menekítették a túlélők a felbecsülhetetlen tudás egy részét, illetve hol rejtették el azt.

 

Az igazlátások dátumokat, személyneveket, több isteni lény nevét, valamint próféciákat is tartalmaznak, melyekből sok mindenre fény derül.

Például Jézus visszatérését – vagy legalábbis az előkészületek kezdetét – az ezredforduló környékére, 1998-ra saccolta. Ezt egyelőre sokan egy meg nem valósult próféciának, holmi tévedésnek tartják. A szerény véleményem szerint ezt a cáfolatot egyelőre még visszájára fordíthatja a Sors azáltal, hogy utólag kiderülhet ennek az ellenkezője. De ez egy külön történet. Szóval, ne ítéljünk elhamarkodottan.

 

Nagy kérdés, hogy mennyiben voltak hitelesek Cayce igazlátásai, illetve mennyire befolyásolták olykor-olykor személyes élményei, emlékei, a megtanult adatok, vagy az intellektusa? A gyógyító tanácsaiból és számos visszaigazolt és már bekövetkezett jóslatából azt azért leszűrhetjük, hogy fantasztikus isteni adomány birtokában volt ez a zseniális elme.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..