Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egely György elgondolása a világról…

Egely György szerint a 2012-es év a nagy változások és a nagy összeomlások éve lesz. Éhséglázadások várhatók Európában is, s ez Szlovákiát, Romániát és Magyarországot is érintheti majd. A kutató szerint elsődlegesen azt a téves beállítódást kellene megváltoztatnunk, hogy leigázzuk a természetet, hiszen nekünk csakis általa van létjogosultságunk élni.

A természet megkárosításának – az erdőirtásoktól a vizek szennyezéséig – véget kellene vetni. Hasonlóképpen a génmanipulációkkal is fel kellene hagynunk. A bolygónk készletei ugyanis végesek! A neves szakember arra is felhívja a figyelmet, hogy nincs jogunk az utódainkat megfosztani a Föld tartalékaitól és értékeitől. A kimerült foszfátbányákat hozza fel példának, illetve magyar vonatkozásban a Mátyás király idején még létező aranybányászatra utal vissza, mely mára gyakorlatilag megszűnt.

Mindezek okán drasztikus szemléletváltást sürget. Meglátása szerint kizárólag a tudomány és a politika vezetőit terheli a felelősség a szükséges változtatások elodázásáért. Egely főbűnösként George W. Bush-t jelöli meg, mint aki választási csalással happolta el az elnökséget riválisa elől Floridában.
„Onnantól kezdve a legaljasabb, úgynevezett neoliberális, ordas eszmék törtek a felszínre és elindult az olajcégeknek a korlátlan és arcátlan uralma. Gyakorlatilag kirobbantották az afgán és az iraki háborút. Az 3 trillió dollárba került. Ennek most ki kell fizetni az árát. ” – azért, hogy Egely urat szó szerint idézzem. (E szerint tehát uszkve 450 millió dollárba kerül az iraki háború naponta.)

A szaktekintély úgy véli, hogy részint az oktatásban és az iskolarendszerben kellene a régen halogatott változásokat megvalósítani. Majd hozzáteszi: természetesen az orvoslás is megérett a paradigmaváltásra. Álláspontja szerint a dohányosoknak minden felmerülő költséget meg kellene téríteniük maguk után, mármint a saját orvosi költségeit. Felteszi a kérdést: „Milyen alapon várják el tőlem, hogy én fedezzem egy teljesen felelőtlen embernek a költségeit?”

A megközelítési módok közül a „tanuljunk a természettől” típusút tartja elfogadhatónak, kiváltképp a kutatóknak, akik mintha nem teljesen mérnék fel tetteik súlyát és következményeit. Az akadémikus társaságról azt tartja, hogy az végrehajtója a háttérben munkálkodó sötét erőknek. Ugyanakkor vannak olyan kutatók is, akik hisznek a tisztességes vezetésben. De lehet, hogy az utóbbiak tévednek.
Egely György abban bízik, hogy az Interneten és egyéb fórumokon terjedő információk segítségével a tényleges munkát végző kutatók majd észhez térnek. Talán ha ők is látni fogják, hogyan lehet az eddig szőnyeg alá söpört gyógyítási módszereket és energiagyártási eljárásokat széles körben elterjeszteni, akkor talán észre fogják venni a felelősségüket gyermekeik és unokáik kibontakozó jövőképét illetően.

Egely György szerint rendkívül fontos a reinkarnáció tanát megismertetni mindenkivel, mert annak tudatában teljesen másként gondolkozik az ember. S ez már ott elkezdődhet, hogy nem szemetel, mert tudja, hogy akkor egy beszennyezett bolygóra, szűkösebb élettérbe fog visszaszületni. A reinkarnáció tanát elsajátítva talán nem végeznének az emberek annyi pusztítást a természetben és a maguk környezetében. Mezopotámiát és Föníciát hozza fel példának a történelemből, mint végtelenségig kizsigerelt területeket. Ezek tükrében Egely György az olajvilág végét jósolja meg.

Egely Úr azt gondolja, hogy a mai technológiával nem tudjuk a béklyóinkat letépni magunkról, ámde a régi és még létező eljárásokkal igen. A tettre kész érdeklődőknek azt javasolja, hogy járjanak nyitott szemmel a világban és tájékozódjanak, keressenek utána ezeknek az alternatív eszméknek, melyeket nem engednek be a média perifériájáról annak centrumába, illetve a közmédiába.

A lehetőség mindig is itt volt/van arra, hogy megváltoztassuk az életünket, mi azonban mégsem élünk vele. Ez kizárólag a saját vakságunkra vezethető vissza. Egy eszeveszett, ostoba világot építettünk fel, ahol a Föld három leggazdagabb emberének akkora a vagyona, mint a legszegényebb másfél milliárdnak! Ez egy nagyon beteg világ. Nem igaz, hogy az a bizonyos három ember többet ér, mint másfél milliárd embertársa. Ez egy elmebeteg világ. A történelemből pedig tudjuk, hogy ezek a spekuláción alapuló társadalmak mindig szükségszerűen megbuktak.

Miért küzdenek a férfiak? Nőkért, hírnévért és nyersanyagforrásokért. Az első kettő örök emberi tulajdonság, az utóbbit meg lehet szűntetni – magyarázza a kutató a világképét.
Ami a kollektív jövőképünket illeti, Egely György azt prognosztizálja, hogy néhány ország nem úszhatja meg összeomlás nélkül a változásokat. Észak-Afrikában és Kelet-Közép-Európában számít elsősorban összeomlásra.

Európa az utóbbi évtizedekben teljesen elvesztette technológiai vezető szerepét azért, mert minden szinten büntetik az új típusú gondolkodást, azokét, akik még akarnak valamilyen szebbet és jobbat. Ez látszik az orvoslás és az oktatás tragédiáján.

Egely György tervezi az eddig még nyilvánosságra nem hozott kutatási eredményeinek a közzétételét a közeljövőben.

(A cikk www.vntn.hu internetes adása alapján készült.)

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..