Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egy 33. fokozatú szabadkőműves mérvadó üzenete az emberiségnek

„Az idők kezdete óta büntették a szabadkőművességet az igazság szeretete miatt, s annak büntetése vezetett az Egyesült Államokhoz. Mi (az amerikaiak) szabadkőműves nyomásra jöttünk létre, minket (a szerző az amerikaiakra gondol) a szabadkőművesek alapítottak, bennünket korunk néhány legnagyobb koponyája hozott létre. . .

 

Olyan emberek hívtak életre minket (az Amerikai Egyesült Államokat), akik sok áldozatot hoztak, s ugyanakkor az életüket adták sok ügyhöz. Azonban nyilvánossá váltunk, megmutatkoztunk egy szilárd szándék miatt: hogy a fény útja győzedelmeskedhessen. Következésképpen roppant fontos, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy ez a fény győzni fog, amely azért történik, hogy minden szükséges dolog megtételében segíthessen minket.”

 

 

Manly P. Hallt, az alábbi videóban szereplő férfit, a világ vezető tudósai között tartják számon a vallás, a mitológia, a miszticizmus és az okkultizmus terén. Sok nagy elme figyelmét felhívta magára a munkásságával, akik – ide tartozik a későbbi Carl Jung is – midőn pszichológiáról és alkímiáról írtak, akkor anyagot kölcsönöztek Hall magángyűjteményéből.

Említésre méltó, hogy a világ legnagyobb koponyái közül sokan majdnem teljesen spirituális misztikusok voltak: Albert Einsteintől Isaac Newtonon keresztül Nikola Tesláig, s még sokan mások a világtörténelemben.

 

Ez egy olyan téma, amely minden korban megragadta az emberek figyelmét, s még több bizonyítékkal szolgált azokról a nem anyagi világokról, amelyeket jelenleg a nem materiális tudomány vizsgálatán keresztüli realitásként ismerünk.

 

„Attól a naptól, amikortól a tudós emberek elkezdik tanulmányozni a nem fizikai jelenségeket, nagyobb fejlődést fogunk elérni egy évtizeden belül, mint létezésünk elmúlt évszázadai alatt összességében.” – Nikola Tesla

 

1934-ben Hall megalapította a Filozófiai Kutató Társaságot (PRS) Los Angelesben, Kaliforniában, abból a szándékból kifolyólag, hogy megoldásokat találjon az emberiség növekvő problémáira.

 

 

1926-ban (más forrás szerint 1928-ban) kiadta a The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy című művet. Nagy elismerésben részesült, s úgy vonult be a történelembe, mint aki Dr. Edgar Mitchell, az Apolló-14 űrhajósa szerint „a világirodalom olyan klasszikusa, aki utat fog mutatni a történészeknek, a filozófusoknak, valamint megalapozza az ezoterikus bölcsesség kutatását évszázadokra.” Már önmagában a cím is támpontot ad az olvasónak arról, hogy mi mindenről is szól a könyv.

 

A könyv belemerül a sokféle vallás és kultúra, így a rózsakeresztesség, a szabadkőművesség, az illuminátusok, a filozófia, az ősi történelem és sok minden egyéb tanításaiba. Kifejti, hogyan maradtak fenn évezredeken át a titkos társaságok, valamint hogy az információk, a tudás, a „mágia”, az egyéb képességek, továbbá azok, amiket mi misztikus tárgyaknak vélünk, hogyan kerültek olyan emberek kezébe, akik kisajátították ezeket a tanításokat és miként használták fel azokat a hatalom iránti vágyuk, egójuk kielégítésére és egyebekre.

Elmagyarázza, hogy néhány erős ember hogyan dolgozott ezeken a világ feletti uralom keresése során, de ezek közül a fehér kalaposok és mások, a titkos társaságok nagyban azzal voltak elfoglalva, hogy megpróbáljanak birokra kelni a gonosz célokra, az irányításra, a világ feletti uralomra használt mágia ilyen irányú alkalmazásával. És ők még mindig ezzel foglalatoskodnak.

 

1973-ban, 47 évvel a The Secret Teachings of All Ages megírását követően, Hall 33. fokozatú szabadkőműves lett, amit a legnagyobb megtiszteltetésként adományozott neki a Skót Rítus Legfelsőbb Tanácsa.

 

70 év alatt majdnem 8000 előadást tartott az Egyesült Államokban, külföldön, s több mint 150 könyvet, esszét és megszámlálhatatlan újságcikket jegyzett.

 

Amennyiben valaki érdeklődik a fent említett téma iránt, Hall munkái kiemelten ajánlottak, mivel ezeken a területeken nehéz olyan igazi tudóst találni, különösen, amikor titoktartásba burkolózik.

Még azok sincsenek teljesen a toppon, akik a jelenlegi szabadkőművesség és titkos társaságok krémjét alkotják. Sokakat egyszerű „sakkfiguraként” használnak, s akiket senki sem ismer, a színfalak mögött ők egy bizonyos „bölcsesség” igaz őrzői. Talán még nem áll készen az emberiség? Egyáltalán készen fog-e állni valaha?

 

A fő útravaló ebből a könyvből talán az a tény lehet, hogy sok ősi (és jelenlegi) titkos társaság gyökerei jószándékúak, s abból az óhajból sarjadnak, hogy bőséggel és védelemmel ajándékozzák meg a földön élő valamennyi élőlényt.

Ma – különösen a populáris műveltségben – a titkos társaságok rossz hírnévnek örvendenek, de Hall éppen arra mutat rá, hogy sokuk ősi koncepciókat, ceremoniális mágiát és boszorkányságot vett át, majd teljesen kifordította önmagából, így hozta létre a fekete mágia egyik formáját az idők folyamán, melyet ugyanaz a mohóság és egó inspirált, amely Hall szerint Atlantisz nagyszerű városát is a sírba vitte.

 

„A múlt csaknem minden titkos társaságát valamilyen rendbe tevő/tisztába tevő munkának szentelték. Olyanok lettek, mint a Templomos Lovagok, hogy ügyeljenek a különféle hiedelmek és doktrínák eltorzulására. Az a remény húzódott meg mögöttük, hogy átvegyék a politikai korrupció helyét. Manapság a testvérek minden fronton dolgoznak. Olykor titokban, de mindig folyamatosan.”

(Lásd az alábbi angol nyelvű videót.)

 

Ez a videó Hall utolsó nyilvános előadása, melyet a Los Angeles-ben található Skót Rítusú Szabadkőműves Templomban tartott, ahol néhány nagyon jelentős szót intézett az emberiséghez.

 

„Az eljövendő évek nagy jelentőséggel fognak bírni a Szabadkőműves Rend számára. . . A helyzet komoly . . . a napok előrehaladtával a víz romlik, a Föld egyre szennyezettebb, a levegő még mocskosabb, a természetes források tönkremennek, a háborúk folyamatossá válnak, a pusztító fegyverkezés fejlődik, s mindezek a dolgok folytatódnak, s ha elég hosszasan fog ez így menni, akkor valami be fog következni. . . Valami emlékeztetni fog bennünket arra, hogy az embernek nincs joga lerombolni azt, amit nem ő teremtett, nem áll jogában kizsákmányolni ezt a gyönyörű világot – annak minden kiváltságával és lehetőségével együtt –, utána pedig purgatóriummá változtatni azt.”

 

videó: https://www.youtube.com/watch?v=yIh933NzBfk

 

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.riseearth.com/2017/10/a-33rd-degree-free-masons-important.html

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..