Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egy csodálatos gyógyító növény elpusztítja a rosszindulatú daganatokat és a mellrák sejtjeinek 70 százalékát

A korlátozott empirikus megfigyeléseken túl, nem minden gyógynövény tart igényt olyan tudományos vizsgálatokra, amelyek alátámasztják a hatékonyságukat. Azonban, a Brucea javanica esetében arról van szó, hogy ez egy olyan növény, amelynél a tudományos vizsgálatok elegendő bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy igazolják a hatékonyságát a méhnyak-, a hólyag és a hasnyálmirigyrák kezelésének esetében. A szelektív toxicitásáról azt is megállapították, hogy elpusztítja a mellrák sejtjeinek 70%-át.

 

http://b-and-t-world-seeds.com/

 

Az onkológusok továbbra is tanácstalanok a tekintetben, hogy megtalálják a ráksejteket szelektíven pusztító módszereket a kemoterápia és a besugárzásban használt standard gyógyító protokollokon keresztül. Míg az egészséges sejtek elpusztítása elkerülhetetlen folyamat a legtöbb citotoxikus gyógyszer esetében, a kemoterápia is elérheti, hogy azok egy olyan proteint válasszanak ki, amely fenntartja a tumor-növekedést és ellenáll a további kezelésnek.

 

Ahogy az egyre több tudás és kutatás elterjed a konvencionális allopatikus elvekre szorítkozó lakosság körében, a gyógynövények és a növényi gyógyszerek széles körei végül elérik a fősodrást. A rák kezelésére használt élelmiszerek és gyógyhatású növények hatékonysága talán a legszélesebb körű figyelmet kapja. Csak a diétás antiangiogenikus élelmiszerek akkora érdeklődést váltottak ki a rákos közösségben, hogy még a veterán orvosok is elkezdték ajánlani azokat a rákos pácienseiknek.

 

A Brucea javanica (Brucea javanica (L.) Merr) egy olyan növény, amely sokkal nagyobb elismerésre tart igényt a maga kategóriájában annak a hihetetlen képességének köszönhetően, amely révén szelektív módon pusztítja el a rákos sejteket.

 

A cserje Délkelet-Ázsiából származik és Sri Lankától és Indiától kezdve előfordul Indokínában, Dél-Kínában, Tajvanon, Thaiföldön, sőt még Észak-Ausztráliában is. A B. javanica több száz tanulmány és klinikai vizsgálat tárgyát képezte, melyek mindegyike két fő kérdés jobb megértését célozta: Először is, voltaképpen mennyire hatásos ez a növény; másodszor ha annyira hatásos, akkor milyen rákellenes összetevők felelősek a rákellenes tulajdonságaiért.

 

A B. javaica egy egylaki vagy kétlaki cserje vagy kis fa, amely akár 10 méter magasra is megnőhet, lágy szőrű gallyai és levelei vannak. Jobban kedveli a nyílt területeket, mint a fényben szegényebb erdőket és cserjéseket, erdőszéleket, gerinceket, s még napsütötte helyeken is előfordul a homokos dűnéken és mészkövön. Az állandóan nedves és a szezonális feltételek között egyaránt megterem a tengerszint feletti 900 méterig.

 

Évezredek óta a gyógynövénykészítmények és a B. javanica-ból készített természetes orvosságok bebizonyították a hatékonyságukat sokféle betegségtípus kezelése kapcsán, többek között a malária és az amőbiázis esetében, valamint a ráknál. A jelenleg klinikai használatban lévő gyógyszereknek megközelítően a fele természetes eredetű, viszont e gyógyszerek nagy része jelentős mellékhatásokkal bíró méreggé válik a formulákban található mesterséges kémiai összetevők integrációjának köszönhetően.

 

A B. javanica tartalmaz alkaloidákat (brucamarine, yatanine), glükozidokat /quassinoidokat (brucealin, yatanoside A and B, kosamine, bruceantin, bruceantarin, bruceantinol), és fenolokat (brucenol, bruceolic acid). A magok brusatol-t és brucine-t tartalmaznak. A gyümölcshús olaja zsírt, olajsavat, linolsavat, sztearinsavat és palmitoleinsavat. A gyümölcs és a levelek tannint tartalmaznak.

 

A mai napig 153 olyan vegyületről számoltak be, amely a Brucea javanica magjaiból és föld feletti részeiből származik. A quassinoid-ok a fő összetevői ennek a fajtának. A Brucea javanica kivonata és az izolált vegyületek – különösen a quassinoid-ok – különböző biológiai tulajdonságokat mutatnak és jól ismertek a tumor-ellenes hatásaikról, különösen arról, ahogyan szelektív módon toxikusak a rákos sejtek számára.

 

http://altering-perspectives.com/

 

Az American Journal of Medical Science-ben megjelent egyik tanulmány kimutatta, hogy a B. javaica-ból származó vizes kivonat és a B. javaica összetevői általi programozott sejthalál indukciója egy valóban létező mechanizmus, mely során elpusztítja a rákos sejteket. A tanulmány megállapította, hogy a B. javaica kezelés 70%-os sejtpusztuláshoz vezet a mellráksejtekben.

 

Az American Journal of Chinese Medicine másik tanulmánya a The First Affiliated Hospital, Zhejiang University School of Medicine, Hongzhou (Kína) urológiai osztályának kutatóinak a tollából, megállapította, hogy a B. javaica olaj jelentősen megnöveli a húgyhólyag rákos sejtjeinek a programozott sejthalálát.

 

A Cancer Letters nemzetközi folyóiratban megjelent egyik tanulmány szerint a kutatók kimutatták, hogy a brucein D (BD), a B. javanica gyümölcsben bőségesen megtalálható quassinoid, megakadályozta három hasnyálmirigyrák sejtfonalainak a növekedését. Ezek kísérleti bizonyítékokat szolgáltattak arra, hogy megalapozzák a B. javanica gyümölcs hagyományos felhasználását a rák kezelésében, valamint egy hasnyálmirigyrák-ellenes szer kifejlesztésének ígéretes jelöltjévé léptette elő a BD-t.

 

Még egy másik, az International Journal of Molecular Medicine-ben közölt tanulmány is bizonyította a B. javanica antiproliferatív (sejtosztódást és sejtnövekedést gátló, daganatellenes) és apoptotikus (programozott sejthalál) hatásait egyéb gyógynövényalapú, hagyományos kínai gyógyszerrel együtt. Arra a következtetésre jutottak, hogy a rákos sejteknek a specifikus fehérjék által aktivált, programozott sejthalála ötször nagyobb volt a B. javaica-val kezelt sejtekben.

 

A Bruceantin, a B. javaica egyik alkotórésze, meggátolja a leukémia, a limfóma és a mielóma (myeloma – a plazmasejtek daganatos megbetegedése) sejtek növekedését.

 

A több évszázados empirikus megfigyelések ellenére, valamint a B. javanica tudományosan dokumentált bizonyítékától függetlenül, amely szerint a B. javanica gyógyhatású növény és tisztességes rákellenes lehetőség, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiválogatott gyógyhatású növényekről szóló tanulmánya azt állítja, hogy a B. javaica-nak nincs klinikai adatokkal alátámasztott orvostudományi/egészségügyi haszna.

 

Jogi nyilatkozat: Ennek a cikknek nem áll szándékában orvosi tanáccsal szolgálni, diagnózist felállítani vagy gyógymódot javasolni. Az itt kifejezésre jutatott nézetek nem feltétlenül tükrözik a hírközlő médium álláspontját.

 

Forrás: http://www.wakingtimes.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..