Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

EGY KIS ÖSSZEFOGLALÓ 2010-BŐL

AZ ÉV ÉRDEKES CSILLAGÁSZATI ESEMÉNYEI

 

A 2010-es esztendő bővelkedett és még egy ideig dúskál fog a különféle sorsunkat meghatározó bolygóállásokban. A konstellációk minden embert a szerint érintenek vagy hajlamosítanak, hogy ő a születésekor milyen személyiséget és karmát vállalt magára. Továbbá az is meghatározó, hogy eddigi életünk folyamán mennyiben sikerült a csillagzatunk fölötti uralmat elnyernünk. Lássuk, milyen munkát/feladatot/kihívást rejtegetett a 2010-es esztendő számunkra!

 

Neptunusz-Nap együttállás (február)

Az ezoterikus és a láthatatlan világ közelebb kerül az emberekhez. A belső sugallatok, az érzékenység és az intuíciók előtérbe kerülnek, de vigyáznunk kell, mert könnyen átbillenthetnek belső szirénhangjaink a ló túloldalára, s önhitté válhatunk és illúziókba tehetjük magunkat. Aki tudatos énjét óhajtja fejleszteni, az most alkalmat találhat, de a kihasználhatóság és az áldozattá válás mindvégig árnyékként kíséri majd az útján. Az érzékfeletti iránt tanúsított érzékenység és fogékonyság az ösztönökre hallgatás készségét erősíti, amely nem mindig fogja kiváltani – sőt többségében biztos, hogy nem – a környezet elismerését, illetve sokan érthetetlenül tekintenek majd az emberre. Lesz, aki rózsaszínben látja majd a világot és hamis eszméknek ad hitelt. Sokan hitetik el önmagukkal, hogy áldozattá váltak és tehetetlenek a sorsukkal szemben, ami teljesen botorság, hiszen a Nap minden fejlesztő erőt megad, hogy tudatosan változtassunk a sorsunkon.

 

Uránusz-Nap együttállás (március)

Hatalmas erők szabadulhatnak fel ennek az együttállásnak köszönhetően, de más lapra tartozik, hogy ki önkibontakoztatásra, ki pedig önrombolásra használja fel őket. Előtérbe kerül a függetlenség igénye és a kitörés vágya bizonyos régóta elhúzódó helyzetekből. Nem csoda, ha az egyéniség és a környezete szinte folyamatos súrlódásokba és konfliktusokba keveredik egymással. A sziporkázó ötletek időszakába lépünk. Mindent elkövetünk, hogy érvényesítsük önmagunkat, és hogy a jövőnk alakítását tudatosan a kezünkbe vegyük. A fiatalság hullámai öntik el a lelkeket. Arra kell ügyelni, hogy ne lőjünk túl a célon: ezek az erők könnyen csaphatnak át különcségbe és magányosságba. Az ilyen planetáris erőktől az ember nem azt szokta tudni, hogy mit akar, hanem csupán azt érzi, hogy mit nem óhajt. Nem biztos, hogy a túlzott függetlenség és szabadságvágy kedvez a párkapcsolatoknak, sőt a kifelé tekintgetés, avagy a szabadulás a rossz, szorongatott kapcsolatokból tendenciává léphet elő. Sokan közelednek a „lezárás” felé.

 

Jupiter-Uránusz együttállás (április 26. – 2011. febr.)

Sokan kezdik el latolgatni, vajon mi fog történni velük a jövőben, mi vár rájuk közép- és hosszú távon. A legtöbben a hit irányába fordulnak majd, s ráébrednek, hogy változtatniuk kell a dolgaikon és önmagukon egyaránt. Ez nem azt jelenti, hogy mindent fel kell rúgni, csupán az idejétmúlt dolgokat és hamis ideákat kellene megreformálni. Szóval, ne essünk túlzásokba!. Az ember egyre több dologban veheti észre, hogy az égiek mellette állnak és támogatják. Sokan lázadni fognak és türelmetlenül, idegesen látnak neki a változtatásoknak. Fontossá válik a kivárás és a kapkodás elkerülése, a türelem. Az emberek egy része szembesül, hogy a sorsban – az emberi létben – vannak kérlelhetetlen, hiábavaló dolgok, amiken már nem tudunk, s talán nem is kell változtatni. Ebben az időszakban voltaképpen a félelmeinkkel szembesít a sorsunk. Sok minden lezáródhat az életünkben és a helyére kerülhetnek a dolgok.

 

Mars-Szaturnusz együttállás (július – augusztus)

Nagy mennyiségű energia koncentrálódik ekkortájt. A célok ebben az időszakban elsöprő erővel bírnak. Nem érdemes az ember útjába állni, mert felajzott állapotban van. A bizonyítási vágy minden területen érzékelteti hatásait: „majd én megmutatom” alapállásba helyezkednek sokan. És a Sors mintha csak ezt várta volna, máris adagolni kezdi a szinte emberfeletti terheket. Megjelennek a karmikus kihívások, amelyek szükségszerűek és elkerülhetetlenek. A kitartás, a gyakorlatiasság, a célra hangoltság, az önuralom és a bátorság kerül a mérlegre. A korlátok lerázása nem lesz egyszerű, sőt a legnagyobb erőfeszítéseket követeli az egyéntől. Sokszor a végletekbe eshetünk: elfojthatjuk, szőnyeg alá söpörhetjük a gondjainkat, vagy vadul, gátlások nélkül engedhetjük kitörni magunkból. Kell-e mondanom, hogy egyik sem jó megoldás. A megbocsátásra való képtelenség, a harag, a bosszú erői utat találhatnak sokak szívéhez. Valójában, meg kell tanulni tűrni, amikor a Sors – a magasabb rendű Intelligencia – jogosan (!) osztja a pofonokat nekünk. Az embernek rá kell döbbennie arra, hogy minden próbálkozása az erők és a feszültségek megfékezésére eleve kudarcra volt ítélve, mivel a sorssal harcolni, vitázni, szembeszállni nem lett volna szabad. Önismereti szempontból a démonikus tulajdonságaink meglátásának kedvez ez az időszak.

 

Plútó retrográd mozgása (május-szeptember)

A változások és a belső átalakulás elkerülhetetlenségére hívja fel a figyelmünket. Minden régit el kell engedni, vagy le kell rázni magunkról. Ez a letudás, a lezárás és a tisztulás időszaka. Aki felveszi a Sors ritmusát, sok változásra és belső felismerésre számíthat. Sokan fognak játszmázni: munkahelyen, párkapcsolatokban, baráti társaságokban. Ne sajnáljuk az idejétmúlt dolgokat, mert az új csak a régi helyére költözhet be.

 

Szaturnusz – Plútó kvadrát (másodszor és harmadszor)

Először 2009. november 15-én kerültek ilyen fényszögbe egymással, majd 2010. január 31-én másodszor és augusztus 21-n harmadszor. Amit a múltban lezártnak hittünk vagy szőnyeg alá söpörtünk, azzal most szembesülni fogunk. Vissza-visszatérő, megoldatlan problémáink kerülnek a felszínre. Engedjük el és zárjuk le azt, ami nem működik. Persze mondani könnyű, csinálni viszont szinte lehetetlen. Se veled, se nélküled érzések keríthetik hatalmukba a párokat. Azt érdemes végiggondolni, megéri-e folytatni. Nyilvánvalóvá válik az is, hogy a ragaszkodás és a kötődés nem igazi alapja egy kapcsolatnak. Főként akkor nem, ha évek óta zsörtölődés folyik és mindig ugyanazokba korlátokba ütközünk, tehát ugyanaz a gumicicánk.

 

Nap, Föld, Jupiter, Uránusz konstellációja szeptemberben

Utoljára 1997-ben volt együtt látható ez a négy égitest. Ők most egy vonalba rendeződnek. A Jupiter ilyenkor van a legközelebb a Földhöz fizikailag. (A Jupiter együttáll az Uránusszal.)

Ilyenkor váratlan dolgok történhetnek mind jó, mind rossz irányban. A szerelem villáma éppúgy lesújthat ránk, mint autónkra. Balesetek, szakítások, válások vagy legalábbis az eltávolodások megszaporodhatnak ilyenkor. A jogi ügyeink is érdekesen alakulhatnak.

 

Nap-Szaturnusz együttállás (október 1.)

Bár roppant céltudatosak vagyunk, mégsem kapjuk meg könnyen, amire vágyunk. Önfegyelemre, kitartásra, munkára tanít a sorsunk. Pontosabban arra, hogy mindenért dolgozzunk meg. A szorgalom, a sziklaszilárd jellem, a felelősségvállalás, a nehézségek elfogadása és a korlátok fokozatos szétfeszítése mindaz, amire a Sors rámutat. Ellenben, ha valaki rosszul viseli vagy nem képes elfogadni a szükségszerű (karmikus) korlátozást és gátlást, valamint a kényszerpályákat, az rosszindulatúvá, érzéketlenné és még párkapcsolatokban is magányossá válhat.

 

Plútó megközelíti a Felszálló Holdcsomópontot (szeptember november)

A nagy belső átalakulásoké ez az időszak. A halálból való földtámadás, az okkult, alkímiai átváltozás, a karmánk és a végzetünk beteljesítése, a behódolás a Sors Akaratának, a bölcsesség egy morzsájának elnyerése, a sorsutunkon való megállíthatatlan előrenyomulás jellemzi ezt a periódust. Vagy mindezek átcsaphatnak az ellentettjükbe. S aki nem érti meg az idő szavát, belülről fogja magában érezni a feszültséget, mert a káosz nő.

 

Mars-Plútó együttállás (dec.7.-dec 21.)

Hatalmas elszántság, akarat és önérvényesítő szándék törhet elő bensőnkből. Vigyázni kell arra, hogy ezek az erők szinte megzabolázhatatlanok és könnyedén agresszióba, vadságba, kíméletlenségbe és kegyetlenségbe csaphatnak át. A félelmeknek, a féltékenységnek, a veszélyes baleseteknek és a háborúknak kedvező erők jelentkezhetnek a fizikai síkon, ugyanakkor az újjászületés és a spirituális átváltozás aspektusából a legnagyobb felismerések, a mélységekbe történő leereszkedés, a valódi transzmutáció lehetőségét is hordozza ez a ciklus.

 

Hosszasan lehetne még sorolni, mi minden történt és fog történni a csillagok állása szerint velünk, emberekkel. De ennyi – azt hiszem – több mint elegendő ahhoz, hogy az embert elgondolkoztassa, s akiben van ilyen irányú affinitás, azt motiválja és inspirálja.

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..