Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A magától forgó egyiptomi szobor

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

Egy ókorból származó egyiptomi szobor lenne annak a jele, hogy valóban létezik a fáraók átka?

Magától kezdett forogni a holtak istenének egyik ereklyéje, amelyet egy múmia sírjának belsejében találtak és 80 éven át múzeumban tartottak.

 

  • 10 hüvelyk (25,4cm) magas ereklye, amelyet a halottak istenének, az egyiptomi Ozirisznek ajánlottak fel.
  • Time-lapse technikával lett lefilmezve, amint szemmel láthatóan 180 fokot fordul.
  • Brian Cox, a TV fizikusa a többi szakértővel egyetemben tanácskozik a rejtélyről.
  • Azonban néhányan úgy vélik, hogy „spirituális magyarázata” lehet a forgó szobor rejtélyének.

 

Úgy hangzik, mintha egy Hollywood-i akció-kalandfilm forgatókönyvéből származna.

Azonban a „mozgó múmia rejtélye” – ami alatt egy egyiptomi szobrot értenek, amely rejtélyes módon körbefordul egy kiállítási vitrinben – a szívbajt hozta a múzeum vezetőire.

 

A 10 hüvelyk nagyságú ereklyét, amelyet az egyiptomi Ozirisz tiszteletére ajánlották fel, egy múmia sírjában találták és 80 éven keresztül a Manchesteri Múzeumban tárolták.

Azonban az elmúlt hetekben azért vakargathatták fejüket a múzeumőrök, mert állandóan azon kapták rajta a szobrot, hogy rossz irányba néz az arca. Jelenleg úgy vélik, hogy „spirituális magyarázat” állhat a megforduló szobor rejtélye mögött.

 

Úgy gondolják, hogy létezik a fáraók átka, amely bárkire lesújt, aki elmerészeli mozdítani a piramissírból az ereklyéket.

 

A szakértők elhatározták, hogy time-lapse technikával fogják megfigyelni a helyiséget, ám ledöbbentek, amikor világosan látták, hogy a szobrocska 180 fokot fordul anélkül, hogy bárki is a közelébe ment volna.

 

Úgy látszik, hogy a Neb-Senu nevet viselő szobor mozdulatlan marad az éjszaka folyamán, viszont nappal lassacskán körbefordul.

 

Jelenleg a tudósok próbálnak magyarázatot találni a jelenségre a TV fizikusa, Brian Cox segítségével, aki a szakértőkkel éppen tanácskozást folytat.

 

Azon tudósokról, akik az 1920-as években az egyiptomi sírokat feltárták, az a hiedelem terjedt el, hogy lesújtott rájuk a „fáraók átka”.

Campbell Price, az Oxford Road-on található múzeum kurátora, közölte, hogy hisz abban, hogy a forgó szobor rejtélyének lehet „spirituális magyarázata”.

 

A 29 éves egyiptológus, Mr. Price, a következőt mondta: „Egy nap arra lettem figyelmes, hogy megfordult”.

„Tudtam, hogy ez különös, mivel vitrinben volt és én vagyok az egyetlen, akinek kulcsa van hozzá.”

„Visszatettem, de később, a következő napon megint elmozdult.”

„Felállítottunk egy time-lapse felvételeket készítő kamerát, s bár szabad szemmel nem látjuk, mégis tisztán kivehető a filmen, hogy megfordul. ”

 

„A gyászolóknak szokása volt, hogy adományokat helyeznek a lábaihoz. A hátoldalán található hieroglifek (szent vésetek) arról szólnak, hogy kenyeret, sört és marhahúst kér.”

„Az ókori Egyiptomban hittek abban, hogy ha a múmia elpusztul, a szobrocska képes a szellem egyfajta alternatív befogadójává válni.”

„Talán ez okozhatja a mozgását.”

 

Más szakértők egy racionálisabb magyarázattal állnak elő: úgy sejtik, hogy az elhaladó látogatók lépései által keltett rezgések okozzák a szobrocska forgását.

Ezt az elméletet támogatja Cox professzor, de Campbell kijelentette, hogy nincs erről meggyőződve.

 

„Brian úgy gondolja, hogy ez differenciális súrlódás” – mondta.

 

„Ahol a két felület – a szobrocska szerpentin köve és az üvegpolc, amin rajta van – találkozik, egy olyan finom vibráció jön létre, amely a szobrocska megfordulását eredményezi.

De a szobor azóta van rajta azokon a felületeken, amióta megvan, és korábban sohasem mozdult el. Továbbá miért menne körbe egy tökéletes kör mentén?”

 

Campbell azt szorgalmazza, hogy jöjjön el a közönség és saját maga vegye szemügyre az esetet.

 

„Csodálatos lenne, ha valaki meg tudná oldani a rejtélyt.” – tette hozzá.

 

forrás: http://www.dailymail.co.uk/

 

Tekintse meg a cikkhez tartozó videót is!

 

Time-lapse fotótechnika:

A time-lapse egy olyan fotózási technika, amelynek során a hosszú idő alatt felvett képeket utána rövid idő belül játsszák le. Ez a nézőben az idő múlásának érzetét kelti. Innen a neve: time-lapse, vagyis az idő múlása.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..