Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egy ókori szöveg tárja fel a Frigyláda titkait

Vajon már elérkezett az ideje annak, hogy a Frigyládát övező legendakörről fellibbentsük a rejtély fátylát?

 

Egy újonnan lefordított héber szöveg felfedi annak a Ládának helyét és sorsát, melyről úgy gondolják, hogy már 3000 éve készítették.

 

A Biblia szerint a Láda tartalmazza a tízparancsolatot, melyeket Mózes írt Isten által.

 

A Ládát Salamon király templomában helyezték el, mely számos különböző kincset rejtett. Amikor Salamon király templomát elfoglalták és lerombolták a babiloniak Kr.e. 597-586 között, a műkincseknek örökre nyomuk veszett. Azóta rejtély a Frigyládának, avagy a Szövetség Ládájának is a sorsa.

 

A tudósok és a bibliatudósok éveken keresztül agyaltak azon, hogy hol helyezték el a Frigyládát, s hogy végül is mi történt a kincsekkel.

 

Vajon az engima végezetül megoldódik vagy csak egy újabb puzzle-t fedezünk fel, amit a helyére illeszthetünk?

 

Az „Értekezés az Eszközökről” című nemrég fordított szöveg elbeszéli, hogy a „kincseket számos lévita és próféta bújtatta” – írtja James Davila, a Szent András Egyetem professzora egyik cikkébe, mely az „Old Testament Pseudepigrapha More Noncanonical Scriptures Volume 1”-ban jelent meg.

(Ez az Ószövetségi apokrifokkal és nem kanonizált írásokkal foglalkozó mű. Ezeket a forrásokat tehát nem érdemesítették az egyházi hatóságok arra, hogy a Bibliába is bekerülhessenek. – Megj. a Fordítótól)

 

James Davila professzor azzal áll elő, hogy a Salamon király templomából származó leleteket a Közel-Kelet különféle helyszínein helyezték el.

 

„E kincsek némelyikét Izrael és Babilon földjén rejtették el, míg a többit Shamsiel, Michael, Gabriel és talán Sariel angyalok kezébe adták…” – írja cikkében Davila.

 

Davila professzor volt az első, aki az egész ismert szöveget angolra fordította.

 

A szöveg számos nagybecsű kincsről tesz említést, így többek között a Frigyládáról, a Tabernákulumról (Frigysátorról), aranyból készült hangszerekről, az Édenkertből származó dísztárgyakról és megannyi vallási drágakőről.

 

Egy professzor új információkat tárt fel a képen kőbe vésve ábrázolt Frigyláda sorsáról egy nemrég lefordított héber szöveg alapján.

 

„Hetvenhét aranytábla, melyek aranytartalma a Salamonnak feltárt Édenkert falaiból származott, s a világ tetején ragyogó Naphoz és a Holdhoz hasonlóan sugároztak.” – jelenti ki a szöveg egy példaértékű szakasza.

 

Akiknek Salamon király kincseire fáj a foguk, azoknak a Közel-Keletre kell összpontosítaniuk, ahol a kincseket elrejtették.

 

Davila szerint az eredeti szöveg írója nem tett kísérletet a Salamon-templom rejtett kincseinek ténybeli közlésére, hanem inkább egy regényjellegű munkát írt különféle legendákra támaszkodva. Műve a „szórakoztató próza egy darabja, nem pediglen egy valódi útikalauz az elveszett templomi kincsek utáni kutatás számára”.

 

„A szöveg nem árulja el nekünk, hogy hol lehet a Frigyláda és a többi kincs helye – olyan, mintha egy filmet néznénk. Azonban néhány érdekes bepillantást enged a középkori zsidó legendákba… Legfőképpen arról tudósít minket, hogy az emberek, milyen egyéb, a hivatalos interpretációtól eltérő módokon értelmezték a Bibliát.” – meséli Davila professzor.

 

Az ókori héber szövegek jelentősége és történelmi értéke tisztázatlan marad. Számos következetlenség található a szövegekben. Például a prológusban azt állítják, hogy Shimmur, a lévita és társai rejtették el a kincseket.

 

A Szövetség Ládája egy 1728-ból származó illusztráción.

 

Később a szövegben említésre kerül, hogy a kincseket Shamshiel és más angyalokra bízták, illetve ők rejtették el.

 

„Úgy vélem, hogy a szerző számos legendát megvizsgált a nélkül, hogy több gondot fordított volna arra, hogy következetessé tegye azokat.” – állítja Davila professzor.

 

Számos érdekes legenda létezik, melyek a Frigyláda sorsát taglalják. Az egyik szerint a Templomosok ismerték a rejtekhelyét. A szabadkőműves rituálék legkorábbi írott másolatai kétségtelenül állítják, hogy az ősi szabadkőművesek megtalálták egy barlangba rejtve, Salamon király temploma alatt a Frigyládát.

 

 

„Utasításaink végrehajtása során bevettük magunkat a titkos helyiségbe, majd leeresztettük egyik társunkat, miként korábban is tettük. A Nap ekkor a délkörön járt, sugarai lehetővé tették számára egy talapzaton álló, érdekesen megmunkált és arannyal bevont kis láda vagy szekrény felfedezését, jelt adott, hogy kihúzhatjuk, majd azonnal felhúztuk. Felhoztuk a ládát, hogy a nagytanács górcső alá vehesse.”

 

„Úgy tűnhet, hogy már megint arra a következtetésre kényszerülünk, hogy a legendás Frigyláda helye és sora továbbra is egy megoldatlan rejtély.

 

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Forrás / Original article: http://www.messagetoeagle.com/secrets-of-ark-of-the-covenant-revealed-in-ancient-manuscript/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..