Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egy ősi titkos egyiptomi tudáson alapuló időgépet rejtettek el Londonban?

Sok izgalmas időutazásos sztori létezik. Az egyik leginkább zavarba ejtő beszámoló Samuel Warnerrel kapcsolatos, aki egy briliáns, ugyanakkor excentrikus brit feltaláló volt, akiről egyesek azt gondolják, hogy egy valódi időgépet, valamint egy láthatatlan páncélt tervezett az ősi titkos egyiptomi tudásra alapozva.

 

Az időgépet állítólag lakat alatt őrzik egy gránit mauzóleumban a Bromptoni Temetőben Londonban. Úgy beszélik, hogy ha a sírt kinyitnánk, minden idők egyik legremekebb felfedezését lepleznénk le: egy teljes mértékben működőképes időgépet. Akkor vajon miért nem nyitjuk ki a sírt és vetünk egy pillantást annak tartalmára?

 

Többek között azért, mert nincsenek meg a kulcsaink az időgépes sírhoz.

 

A történet egészen a viktoriánus időkig nyúlik vissza és hemzseg az olyan érdekes részektől, melyek együttvéve kész sci-fi filmet alkotnak. De mi igaz mindebből?

 

Hihetetlen, láthatatlan torpedó

 

1794-ben született Samuel Alfred Warner egy tengerészkapitány fiaként, aki nagy érdeklődést tanúsított a különféle találmányok iránt. Fiatalemberként Warner kapcsolatba került a brit tengerészeti történésszel, John Knox Laughtonnal, s megkérdezte tőle, nem finanszírozná-e meg egy bizonyos szerkezet megtervezését. Nyilván Warner kísérletezni kezdett a tervekkel, majd idővel egy olyan hatékony szerkezetet hozott létre, melyet a láthatatlan torpedóként ismerünk és bármilyen hajót képes darabokra szaggatni.

 

A legendás londoni időgépes sír

Image credit:  The Legend of London’s Time Traveling Tom

 

Warner nem volt hajlandó a tengerészetnek bemutatni az aktuális gépét. Visszautasította, hogy a tervrajzokat megossza, hacsak a tengerészet először ki nem csenget neki 200 000 angol fontot, amely manapság 7 millió angol fontnak felel meg.

 

Nem tisztázott, hogy vajon a brit haditengerészet komolyan vette-e a hatékony fegyvert vagy sem. Néhány forrás szerint a láthatatlan torpedóját Wellington hercege tanulmányozta a tengerészet tüzérségi osztályával együttműködve, de mindennek vége szakadt, amikor Warner meghalt.

 

Az ősi egyiptomi titkokon alapuló időgép

 

Samuel Warner közeli barátja volt az ifjabb Joseph Bonominak, London egyik legismertebb építészének és egyiptológusának.

 

Ifj. Joseph Bonomi egy jelentős építészmérnöknek, az idősebb Bonominak volt a fia, akit elvarázsolt az ókori Egyiptom történelme. Norfolk közeli Blickling falucskában az id. Bonomi egy egyiptomi piramist formázó mauzóleumot hozott létre. Mivel sok különös eseményről szóló beszámoló keringett a furcsa építmény körül, ezért gyakran keresték fel parakutatók.

 

Az ifjabb Joseph Bonomi sokat tanult Egyiptomról az édesapjától, s később a British Múzeum kurátora lett, s Nagy-Britannia egyik legnagyobb egyiptológusaként tartották számon.

 

Az ifjabb Joseph Bonomi az egyik első ember volt azok között, akik a Királyok Völgyében talált terjedelmes hieroglifikus szövegeket tartalmazó rejtélyes papirusztekercseket látta. Vannak, akik úgy vélik, hogy ifj. Joseph Bonomi hihetetlen információkhoz jutott ezekről a papirusztekercsekről, melyek egy féltve őrzött titkot rejtenek: talán ezek között találjuk a teleportáció és az időutazás módszerét is.

 

Ezen a ponton az egész történet még izgalmasabbá válik. Samuel Warner és ifj. Joseph Bonomi nagyon jó barátok voltak, jóllehet a két férfi más társadalmi osztályból származott. Warner közember volt, aki szegény emberként halt meg, míg ifj. Joseph Bonomi összeházasodott Jesse Martinnal, aki John Martinnak, Anglia egyik legremekebb és leggazdagabb festőjének volt a leánya.

 

 

Mindazonáltal a két férfiben volt valami közös: a találmányok és a tudományos érdekességek iránti érdeklődés. Együtt dolgoztak ki egy tervet, miszerint létrehoznak és forgalmazni kezdenek teleportációs „fülkéket” London szerte a stratégiai pontokon.

 

Az ősi egyiptomi tudásra építve, melyhez a Királyok Völgyében talált papirusztekercsekből jutott Warner és ifj. Joseph Bonomi, egy olyan teleportációs rendszernek a tervét alkották meg, aminek minden egyes „fülkéje” egy temetőben található. Okos terv volt, mivel egy temető alkalmas hely a szokatlan struktúrák megalkotására. Egy temető jó hely ahhoz, hogy valamilyen nem átlagos dolgot hozzanak létre, mivel nincsenek zavaró bámészkodók. Egy temetőben a roppant különc építményeket ki lehet úgy magyarázni azzal, hogy azok az elhunytak furcsa utolsó kívánságai.

 

Vajon mit rejt valójában a Courtoy-sír?

 

Egy temető tökéletes hely, ha valamit el akarunk rejteni.

 

Eme ambiciózus terv java részét egy gazdag asszony, Hannah Courtoy finanszírozta, aki pénzt adott a két férfinek arra, hogy hét ősi egyiptomi technológiájú teleportációs szerkezetet építsenek London legfontosabb temetőiben.

 

Könyvében, Az igazi időgép történetei: Elképesztő igaz életesemények a hírekben című művében, Richard Bullivan ezt írja: „A kutatók úgy spekulálnak, hogy a pénzügyi pártfogásért cserébe Samuel és Joseph ígéretet tett egy speciális sírfajta létrehozására Hannah Courtoy és három lánya számára. Ez egy olyan sír lett volna, amely lehetővé teszi a számukra, hogy átverjék a halált azáltal, hogy átszállítják őket az idő egy másik pontjára.

 

Sajnálatosan Hannah négy évvel azelőtt eltávozott, hogy a neki tervezett időkapus sír elkészült és felállításra került volna számára a Bromptoni Temetőben Londonban. Állítólag a testét 1852-ben helyezték át az eredeti nyughelyéről a sírba.

 

Van okunk azt hinni, hogy Hannah Courtoy és két leánya nem a gondosan kidolgozott egyiptomi sírban nyugszik a Bromptoni Temetőben.”

 

A Courtoy-i sír a Bromptoni temetőben, London Teri Pengilley

 

Nyilvánvalóan néhányan úgy vélik, hogy a Courtoy-sír egyáltalán nem egy sír, hanem egyike azoknak a teleportációs szerkezeteknek, amelyeket Samuel Warner és ifj. Joseph Bonomi helyezett el a londoni temetőkben.

 

Bullivan azt írja, hogy „semmilyen feljegyzést sem találtak a sírról, amely állítólag a Courtoy-lányok testeit őrzi. Elméletileg a sír nem is létezik. Iratok nélkül néhány történész azt állítja, hogy egyszerűen lehetetlen lett volna egy sírt arra a helyre helyezni.

 

Manapság sokan úgy hiszik, hogy a Courtoy-i „sír” üres és a három Courtoy lányt nem oda temették, továbbá hogy valójában az nem is egy sír, hanem egy olyan átjáró, amelyen keresztül az idő egy másik pontjára lehet utazást tenni.

 

A Courtoy-sír kinézetre olyan, mint egy ókori egyiptomi műemlék. Ifj. Joseph Bonomi, a nagy egyiptológus tervezte, s néhányan azt gondolják, hogy nem is ír, hanem egyike annak a hét teleportációs szerkezetnek, amelyet Joseph Bonomi és Samuel Warner helyezett el a londoni temetők főbb helyeire.”

 

A rejtélyes halál

 

1853-ban Samuel Warner „rejtélyes körülmények között” hunyt el, s állítólag a Bromptoni Temetőben temették el. Azonban, néhány feljegyzés azt igazolja, hogy soha semmilyen tetemet nem találtak és Samuel sírja jelöletlen. Úgy tűnik, halálát rejtély övezi és ugyanígy áll a helyzet a végső nyughelyével is.

 

Sok ember továbbra is azt kérdezi, hogy vajon időgépet rejtettek a gránit mauzóleumba a Bromptoni Temetőben London nyugati részén. Igazság szerint senki sem tudja és a rejtély megoldatlan marad, míg egy új kulcsot nem illesztenek a zárba és a súlyos bronz kapu ki nem nyílik, hogy felfedje a sír titkait.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancientpages.com/2017/10/20/time-travel-machine-based-secret-ancient-egyptian-knowledge-hidden-london/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..