Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egy pszichológiai tanulmány szerint a nyitott gondolkodású emberek egy teljesen különböző valóságban élnek!

Egy friss tanulmány a nyitott és a zárt gondolkodású emberek szemléletmódjai közötti különbséget vizsgálata. A tanulmány megállapította, hogy a nyitottság tulajdonsága döntően befolyásolja, hogy az egyén milyenfajta valóságban éli meg az életét. A legtöbb nyitott beállítottságú ember a többiekétől teljesen eltérő realitásban létezik! A nyitottság nem egy fix készség. Magába foglalja azt, hogy nyitva tartsuk az elménket, új dolgokkal próbálkozzunk, új emberekkel találkozzunk – alapvetően egy arra irányuló óhaj, hogy felfedezzük és kijjebb toljuk a meglévő határainkat.

 

 

A nyitott emberek társaságkedvelők. A „Két módon szemlélve” címet viselő vizsgálatot a Melbourne-i Egyetemen folytatták le, melynek során 123 különböző háttérrel rendelkező résztvevőt vizsgáltak. A jellemüket és a nézőpontjaikat vették górcső alá. A nyitott gondolkodásra irányuló teszt 5 személyiségkategóriára fókuszált: a tudatosságra, a neuroticizmusra (érzelmi labilitásra), az extroverzióra (kifelé fordulásra), a barátságosságra és az új élmények iránti nyitottságra.

 

Ezután azokat tesztelték, akik egy „binokuláris rivalizálás” nevű vizuális észleleti jelenséget tapasztaltak. Ez a jelenség akkor jön létre, amikor mindegyik szemnek más képet mutatnak, ebben az esetben egy vörös folt van az egyik, míg egy zöld folt a másik szemen. A legtöbb ember előre-hátra csapong a két összeférhetetlen kép között, mivel az agy egyszerre csak egyet tud érzékelni. De egyesek képesek egy egyesített vörös-zöld foltot létrehozni a két képből. A résztvevők többsége azok közül, akik egyszerre látták a két foltot, jobb eredményeket értek el a nyitottság terén.

 

 

A kutatók szerint a nyitott embereknek hajlamuk van arra, hogy még kreatívabbak legyenek. Mivel ezek az emberek jók abban, hogy fogékonyan álljanak az élményekhez, a tanuláshoz és az észlelésekhez, ezért könnyen hoznak létre új szellemi útvonalakat a fejükben. Következésképpen új elképzeléseket fejlesztenek ki azáltal, hogy olyan dolgokat kapcsolnak össze, melyeket mások nem szoktak. Ez a megállapítás említésre került már egy korábbi 2015-ös tanulmányban is.

Így a nyitottság segítheti az embereket a magasabb gondolkodási síkok és a mélyebb nyugalmi állapotok elérésében. Ez szó szerint a valóság egy másik struktúráját hozza létre azáltal, hogy olyan új alkotóelemeket vezet be egy képen belül, amiket a normál emberek nem érzékelnek. Ez kiterjeszti azt a világot, amelyben az ember él.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Forrás / Original article:

Credits: QuartzScience DirectPLOS

http://www.riseearth.com/2017/06/psychological-study-reveals-open-minded.html

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..