Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egy teljesen ismeretlen faj által nemzett ősi emberiség

A Royal Society gyűlésen Londonban bemutatott, a DNS-ről szóló új tanulmány egy drámai felfedezést leplezett le: ősi elődeinknek, a gyenyiszovai embereknek a genómja egy olyan DNS-részt tartalmaz, amely úgy tűnik, hogy egy olyan másik fajtól származik, amely jelenleg ismeretlen a tudomány számára. A felfedezés azt jelzi, hogy zabolátlan keveredés volt az európai és az ázsiai ősi fajok között több mint 30 000 évvel ezelőtt. De ugyanakkor sokkal jelentősebb volt az a megállapítás, miszerint egy rejtélyes ázsiai fajjal párosodtak: egy olyannal, amely se nem ember, se nem neandervölgyi.

 

http://www.ancient-origins.net/

 

A tudósok lázas eszmecserékbe és vitákba fogtak a tanulmány eredményeinek hallatán, majd azonnal spekulálni kezdtek arról, hogy milyen ismeretlen faj lehetett ez. Néhányan azzal álltak elő, hogy egy csoport ágazott le a heidelbergi embertől Ázsiában, amely Afrikában lakott kb. fél millió évvel ezelőtt. Róluk azt hiszik, hogy az európai neandervölgyiek ősei.

Azonban, mások, mint például Chris Stringer, a Londoni Természettudományi Múzeum paleoantropológusa, beismerte, hogy a „leghalványabb fogalmuk sincs” arról, hogy melyik rejtélyes faj lehetett.

 

Az ismeretlen, új genom nyomaira a gyenyiszovai ember két fogában és az egyik ujjcsontjában bukkantak, amelyet egy szibériai barlangban fedeztek fel. Nincs sok elérhető adat a gyenyiszovai ember megjelenéséről, mivel nem állnak rendelkezésre fosszíliák, viszont a genetikusoknak és a kutatóknak sikerült az egész genomot nagyon pontosan rendbe hozni.

 

„Ez sejtetni engedi, hogy bepillantsunk egy Gyűrűk ura típusú világba, amelyben sok emberszabású populáció létezett.” – Mark Thomas, s londoni University College evolúció genetikusa.

 

A kérdés a következő: kik voltak azok a rejtélyes emberek, akikkel a gyenyiszovai ember keveredett?

 

Forrás: http://www.ancient-origins.net/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..