Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egy több mint 2000 éves körpiramist fedeztek fel Bolíviában

A Bolivian Information Agency által közre adott riport szerint egy, az alapjánál nagyjából 180 méter átmérőjű és megközelítőleg 14 méter magas műemlék maradványaira bukkantak Santa Cruz megyében.

 

Az építmény egy 2000 évet meghaladó körpiramis, amit Santa Cruz kelet bolíviai megyének Mairana községében fedeztek fel Danilo Drakic régész, a kutatócsoport koordinátora szerint.

 

„Ez nem egy kőből épített piramis. Ez egy háromszintes kis domb, amit támasztófalakkal süllyesztettek és dolgoztak ki azért, hogy egy kör alakú lépcsős piramisformát kapjanak.”

 

 

A struktúra kéthektáros területre épült és továbbra is betemetett állapotban van.

 

A piramist három kör alakú rész alkotja, öt bejárattal rendelkezik, melyek közül a főbejárat a déli égtáj felé néz és az alapterülete kettő hektár.” – közölte Drakic régész.

 

 

Az archeológus ugyanakkor megemlítette, hogy az építmény kapcsolatban állhatott Fuerte de Samaipata-val és más hasonló, Santa Cruz völgyeiben található régészeti lelőhellyel, sőt akár a többi bolíviai Chaco tartományban lévő lelőhellyel is, ami egy több mint 100 000 négyzetmérföldet felölelő, alföldekből, illetve síkságokból álló térség, mely Észak-Argentína, Északnyugat-Paraguay, Délnyugat-Brazília és Délkelet-Bolívia területein nyúlik el.

 

A Bolíviában felfedezett, több mint 2000 éves körpiramis (művészi elképzelés)

 

A piramis teljes egészében 2015 vége felé lesz látható az archeológus szerint, aki kijelentette, hogy az esős évszak visszatérése ebben a régióban a feltáró munkálatok felfüggesztésére kényszeríti őket.

 

Feltételezhetően a struktúrát 2000 vagy 2500 évvel ezelőtt az amazóniai kultúrák építhették, ami egy olyan időhorizont, amit a Peruban és Mexikóban felfedezett hasonló építményekre alkalmaznak Drakic szerint.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/newpyramidbolivia.php#ixzz3JKLmWwgH

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..