Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egy tudóst elbocsátottak, amikor egy 4000 éves dinoszaurusz-csontot fedezett fel

Egy kaliforniai professzor állítólag az állásával fizetett az egyik legutóbbi felfedezésért, amely teljesen derékba törte az evolúcióról szóló hagyományos elméletet.

 

Mark Armitage-t, a California State University, Northridge (CSUN) egykori tudósát, állítólag kirúgták az állásából, miután kijelentette, hogy egy olyan dinoszaurusz kövületét ásta ki, amely még mindig lágy, rugalmas szövetet tartalmazott, ami pedig arra utal, hogy nem lehet több millió éves.

 

Armitage, akinek már 30 éve ez a szakterülete, éveken keresztül számos, szakmailag is lektorált tanulmányt jelentetett meg. A Montana állambeli Hell Creek Formation ásatáson tett felfedezések közül az egyik legfrissebbet idén júliusban tette közzé, s ehhez tartozik ez a felfedezés is.

 

A The Christian Post szerint Armitage épp egy ticeratops („háromszarvú arc” nevű növényevő dinoszaurusz) megkövesedett szarvát értékelte ki, amikor erre a lágyszövetre bukkant.

 

http://waittilyouhearthis.com/
Credit: Institute for Creation Research. Pacific Justice Institute.

 

A nemrégiben Armitage védelmében benyújtott kereset a felfedezésre adott reakcióját „lebilincselőként” írta le, mivel még sohasem fedeztek fel korábban rugalmas anyagot egy dinoszaurusz-kövületben.

 

Természetesen Armitage nyilvánosságra hozta a leleteit – ebben az esetben az Elsevier journal Acta Histochemica-ban publikálta azokat –, illetve folyamatosan osztja meg a felfedezéseit a diákjaival.

 

Nem sokkal később Armitage-t felkereste a CSUN California State University, Northridge karának vezetője, aki állítólag üvöltözött vele.

 

„Nem fogjuk eltűrni a maga vallását ezen a tanszéken!”

 

Természetesen Armitage felfedezése ellentmond annak az evolúciós teóriának, amit a CSUN évtizedek óta vall, s nem úgy tűnik, mintha bármiféle helye lenne vitának azt követően, hogy elbocsátották a pozíciójából.

 

„Teljes mértékben nem megfelelő és illegális dolog elbocsátani egy alkalmazottat a vallási nézetei miatt.” – állította meg egy nyilvános nyilatkozatban Armitage ügyvédje, Brad Dacus. – „De még ettől is aggasztóbb, ha ezt úgy teszik, hogy közben megpróbálják beléfojtani a tudományos közlendőjét egy nyilvános egyetemen. Ennek egy ébresztő felhívássá és figyelmeztetéssé kéne válnia a teljes akadémikus világ számára.”

 

Az NC paleontológusa azt állítja, hogy van magyarázata a lágyszövetre, de ez csupán még elmélet.

 

http://cbsla.files.wordpress.com/

 

Ami Armitage felfedezését illeti, Mary Schweitzer, az Észak-Karolinai Állami Egyetem molekuláris paleontológusa, azt állítja, hogy egy olyan megalapozott magyarázattal hozakodott elő, ami jóllehet még nem igazolt, mégis nagy médiafelhajtást váltott ki.

 

The Huffington Post által közölt történetben Stephanie Pappas kifejtette, hogy a dinoszaurusz vérében található vas talán tartósítószerként hatott a lágyszövetre.

 

A riport szerint Schweitzer és a kollégái egy Tyrannosaurus rex megkövesedett lábában fedeztek fel lágyszövetet, amiről közölte, hogy szokatlanul lágy és még mindig áttetsző ahhoz képest, hogy feltételezhetően 68 millió éves.

 

Ámde, mivel a szabad gyökök oxidációs potenciáljának a formaldehidhez van hasonló hatása, ami egy balzsamozáshoz/megóváshoz használt anyag, s az élőlény vére azelőtt fel nem fedezett módon őrizhette meg a lágyszövetet.

 

„A probléma az, hogy 300 éve úgy gondoljuk, hogy ’Mivel minden szerv kiszárad, ezért miért kéne olyan dolog után kutakodni, ami nem lehet ott?’ és amit senki sem lát – „ez volt Schweitzer magyarázata arra, hogy miért figyelhettek meg lágyszövetet más fosszíliák feltárása során.”

 

Mindazonáltal, Schweitzernek a dinoszaurusz-csontban talált lágyszövet megőrzésére adott magyarázata továbbra is csupán teória, illetve egy olyan elmélet, amelyről Armitage támogatói azt mondják, hogy figyelmen kívül hagyja a radioaktív szén-14 jelenlétét a dinoszaurusz kövületekben.

 

Az a Szén-14-es kormeghatározás, amely meghatározza a dinoszaurusz csontjait, számos, különféle lelőhelyről származik az Egyesült Államokból, s kiderítette, hogy legrosszabb esetben csupán 39000 évesek a csontok.

 

„A dinoszaurusz-csontok C-14-es kormeghatározása 22000-39000 évvel ezelőttire datálódik és a dinoszaurusz-csontok felfedezésével közösen azt jelzik, hogy valami nem stimmel a dinoszauruszokról szóló hagyományos tudománnyal.” – állítja a New Geology.

 

Forrás: http://humansarefree.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..