Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egyiptom még mindig él

Gyermekkorom óta vágytam Egyiptomba, megnézni a gízai piramisokat, látni a Szfinx elterülő kőszobrát, érezni a homokot a lábaim alatt. Ki ne vágyott volna rá, hisz a történelemkönyv lapjain megjelenő képek, a kevés információ és a sok bizonytalanság mind-mind felkeltette gyermeki kíváncsiságomat. Nem beszélve a tudósoknak a gízai piramisok építésével kapcsolatos, még mai napig is aktuális vitáiról.

 

Idén – életemben először – én is eljutottam Egyiptomba. Bár ez nem egyszerű kirándulás volt, hanem egy igazi spirituális túra, amely végigvezetett bennünket, s megmutatta milyen is volt, illetve lehetett fénykorában Egyiptom. Spirituális túra, mely által – pontosabban – a hatására, az ember jobban ráérez igazi útjára, vagyis arra, hogy mi az, amivel foglalkoznia kellene, s mi az, amiért leszületett úgymond.

 

Számomra Egyiptom (a sok-sok templom, ahol a papok beavatásokat végeztek, ahol gyógyítottak, s ahol élték mindennapjaikat) még mindig él és lüktet benne az energia. Van benne valami megmagyarázhatatlan erő… az egyensúly. Először nem értettem ezt az érzést, hisz a szemem azt látja, hogy a templomok romokban vannak, és mégsem. Ez az erő határozott és erős, mely hiányzik a mai ember életéből. Egy minta, amelyre a mai emberiségnek törekednie érdemes. S rádöbbentem, hogy a mi életünk van romokban, míg Egyiptom virágzik.

 

 

Hogy példával is éljek, a tökéletes (test-lélek-szellem) egyensúly érzése Medinet Habu (Habu City) városában volt számomra a leginkább kézzelfogható, s a végtelen szabadság érzését Denderában egy mindössze egy négyzetméteres ablaktalan szobácskában élhettem meg.

 

Hát, ideje ezen változtatni! Úgy érzem, hogy van lehetőségünk a romokból újat varázsolni, újjá építeni saját életünket. És érdemes! Az a harmónia, melyet Egyiptom számomra feltárt, itt van egy karnyújtásnyira. Bár amilyen közel van, oly távol is egyszerre. A távolság pedig nem más, mint a bennünk lévő ellenállás, félelem, lustaság stb., amik ellen jó volna már fellázadni. Hangsúlyozom, érdemes!

 

Sok kitartást kívánok mindenkinek, aki erre az igazán nemes útra lép, s ha elakadnál és segítségre szorulsz, vagy ha csak kipróbálnád magad, látogass meg bennünket.

Novembertől Dunakeszin minden szombaton Száraz György önismeretet elősegítő, önfejlesztő kiscsoportos beszélgetést indít Fényben Élők Szellemi Műhelye címmel. Ha érdekel, téged is szeretettel várunk.

 

Béres Andrea

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..