Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egyiptomi piramis Ausztráliában? Az archeológusok szerint 5000 éves a hatalmas struktúra

Egy archeológus úgy véli, hogy egy 900 méter magas piramis rejtőzik az Ausztráliában a talaj- és növénytakaró vastag rétegei alatt, az emberi szemek elől elrejtve. A struktúráról úgy gondolják, hogy megközelítőleg 5000 éves.

 

Piramisokkal az egész világon találkozhatunk. Mindegy, merre tekintünk, az ősi kultúrák csodálatra méltó ősi építményeket emeltek világszerte, s közülük a leghíresebb a gízai piramis, amely az ókori mérnöki csodák több ezer éves, ma is álló csodája.

 

Jelenleg egy ausztrál amatőr régészekből álló csoport azt állítja, hogy még mielőtt az európaiak betették volna a lábukat Ausztráliába – csak én teszem hozzá, hogy valójában több évezreddel korábban –, az ősi egyiptomiak már elutaztak Ausztrália kontinensére és még piramisokat is emeltek ott.

 

Ugyanannyira felháborítóan hangzik sokak számára, hogy a kutatócsoport szerint ők az egyiptomiak több mint 5000 évvel ezelőtti Ausztráliába történő megérkezését követen egy, az egyik Észak-Queenslandben található hegység alatt épített piramist fedeztek fel.

 

A Gosfordban talált hieroglifák szerint KETTŐ piramis található Ausztráliában: az egyik a képen látható Gympie-ben, amit már leromboltak, valamint egy másik, ami még a mai napig áll.

 

A csoport azt állítja, hogy a „Walsh-i piramis”, mely kb. 30 percre nyugatra helyezkedik el a népszerű ausztrál tengerparti várostól, döbbenetes 922 méterrel magasodik a felszín fölé.

 

A piramisról a csoport úgy tartja, hogy az egyiptomi királyi nagyúr Nefer-ti-ru végső nyughelye.

 

Pontosan ott, ahol a legtöbb ember csupán egy hatalmas piramis alakú hegyet lát, a régészek lelkes csoportja többet érzékel annál, mint ami felszínen megmutatkozik.

 

Állításaikat a furcsa „Gosford-i glifák” támasztják alá, melyek számos kutató szerint egyiptomi eredetű különös vésetek. A Sydney szomszédságában található bonyolult vésetekről úgy gondolják, hogy több ezer évesek és feltehetően az ősi egyiptomi hajósok készítették őket, amikor úgy 5000 évvel ezelőtt felfedezték az ausztrál kontinenst.

 

Ezek a Gosford-i glifák

 

Ezekre a különös hieroglifákra Kariong Hieroglifákként hivatkoznak, ami annak a ténynek köszönhető, hogy azok a Brisbane Water National Parkban (Kariong) találhatók, ezenkívül hívják még Gosford-i glifáknak is, mivel a közelben van a Gosford-i közösség Új-Dél-Wales-ben.

 

Ugyanakkor számtalan vita lengi körbe az állítólagos hieroglifákat. Számos régész világossá tette, hogy a Gosford-i glifák nem többek modern hamisítványoknál, s hogy lehetetlen, hogy az ókori egyiptomiak eljutottak volna Ausztráliába és egy hatalmas szikla oldalában vésték volna a furcsa szimbólumokat, hogy a piramisok építéséről már ne is beszéljünk.

 

Ahogyan korábban már írtunk róla, úgy beszélik, hogy Ray Johnson, amatőr régész feltehetően lefordította az állítólagos véseteket a kairói Antikvitások Múzeumának és sikeresen dokumentálta és lefordította az egyiptomi karakterek két szemközti falát.

 

A Gosford-i vésetek fordítása állítólag azoknak az ókori egyiptomi felfedezőknek a tragikus történetét örökítik meg, akik hajótörést szenvedtek egy szokatlan és ellenséges vidéken, melyet ma Ausztráliaként ismerünk.

 

A Gosford-i glifák fordítását itt találod:  Gosford Glyphs by clicking here.

 

Egyébként visszatérve az Ausztráliában lévő piramishoz, Ray Johnson meg van győződve arról, hogy a Gosford-i rejtélyes szent vésetek elárulják, hogyan temették el azon a helyen Nefer-ti-ru nagyurat, az ókori egyiptomi királyi család egyik tagját.

 

Ráadásul, Johnson meg van győződve afelől, hogy a Gosford-i véstek arról is beszámolnak, miként építették fel az egyiptomi hajósok Ausztráliában azt a két egyiptomi piramist, melyek közül az egyikről azt beszéték, hogy Gympie-ben, Queensland középső részén található.

 

Cairns Észak-Queenslandben.

 

Végül azt lerombolták, s egészen mostanáig talány volt a másik piramis holléte.

 

Mr. Johnson úgy véli, hogy a második piramis valójában a vastag talajrétegek alatt helyezkedik el, a szemek elől elrejtve, így évezredeken keresztül felismerhetetlen tudott maradni.

 

A tény ellenére, miszerint a „hieroglifák” rámutatnak egy piramis létezésére a körzetben, a kérdéses lelőhelyet – mely a Wooroonooran Nemzeti Parkban van – soha nem kutatták át.

 

Ez javarészt annak a ténynek tudható be, hogy a szakértők azt a helyet, ahol Johnson piramist sejt, egy természetes gránit csúcsnak tartják. Azonban a régészek meg vannak győződve arról, hogy a piramis hasonlíthat a Bosznia-Hercegovinában, Viszokóban lévő, talaj- és növénytakaró alá temetett egyik piramishoz.

 

Mindazonáltal, a fő áramlathoz tartozó tudósok visszautasítják az elképzelést, mely szerint az Ausztráliában található piramis – a társáról már nem is szólva – valamint a hegy, ahol a feltételezések szerint a struktúra található, csak „úgy tűnik, mintha egy piramisszerű építmény formája volna”.

 

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: https://www.ancient-code.com/an-egyptian-pyramid-in-australia-archaeologists-claim-massive-structure-dates-back-5000-years/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..