Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Éld meg a sikert! – A sikeres élet titka

Az elmúlt évek történései talán sokakat megingattak abbéli hitükben, hogy ők is képesek lerakni egy sikeres és boldog élet alapjait. Sajnálatos, de tényszerű, hogy a krízisek korszakait éljük át és évről-évre nem lesz könnyebb az életünk. Ennek ellenére vagy éppen ezzel együtt törekedjünk megtalálni a helyes életutunkat és kibontakoztatni a bennünk rejlő lehetőségeket!

 

 

 

Gyermekként az ember mindenféléről álmodozik: egyszer majd vasutas lesz, vagy kertész, vagy orvos, rendőr, bíró, s persze gazdag, gondtalan és boldog ember. Vízióinknak és jövőképeinknek a gyermeki elme egyáltalán nem szab határt. Később, amikor a szocializációs hatások bennünket is elérnek, beletörődünk lekorlátozott sorsunkba, sőt sokunk lelkileg is szó szerint inkább beletörik az elvárások és a megfelelések igájába. Feladjuk vágyaink és terveink javarészét, sokat csalódunk és elveszítjük az önbizalmunkat. Ez így nem oké! Mert lássuk be, önbizalomra és egy egészséges önbecsülésre szüksége van/lenne mindannyiunknak.

De kishazánkban nem ezzel a képpel találkozunk. A nagy magyar valóság mást mutat. Társadalmunk oktatási rendszere és az uralkodó ideológiák bezárják ezt a nyugodt és gondtalan gyermeki énünket. Szinte bebörtönzik. S innentől kezdve a gyermeki énünk, életünk végéig mélyen, a tudatalattinkba száműzve rostokol és szenved, mint valami rab. Hát, helyénvaló ez így?

 

Nos, azt kell mondjam, az embereknek ideje volna ezen változtatni, mert később, utólag végiggondolva az életünket bánni fogjuk, hogy miért nem tettünk valamit ez ellen, hogy nem mertünk változtatni egyes dolgainkon. De hogyan lássunk neki?

Először is, van néhány szó a szótárunkban, amelyet nyugodt szívvel kitörölhetünk. Ilyen például a lehetetlen. Nap mint nap hallom, hogy a felnőttek nevetnek a fantáziáló gyermekeken, vagy az olyan tinédzsereken, akik a saját világmegváltó gondolataikkal vannak elfoglalva. A felnőttek úgyszólván lesajnálják a fiatalok ilyesfajta hozzáállását, holott érdemesebb volna erőt meríteni ebből a lelkesedésből, teremtő erőből és pozitív hozzáállásból, mert ez viszi előre a világot! A siránkozással, az önsajnálattal, a pletykálkodással még egy értéket sem teremtett senki, de annál inkább megkeserítette mások és a saját életét. Tehát a kulcs a gyermeki énünkben rejlik, mely ösztönös és intuitív. Ez a kettő összetevője a sikeres életnek. Lehetséges, hogy még sok mindennek kell útközben hozzájárulnia a sikerességünkhöz, de az ösztönös, intuitív énünk nélkül biztosan nem leszünk folyamatosan sikerszériában. Végül is, az ön-megvalósítás ennek az énünknek a megvalósítása, nem pedig a kicsinyes egónké. A belső tanácsadónk számára nincs lehetetlen.

 

 

Rengeteg sikeres embert van szerencsém ismerni és nekem elhiheted, hogy nem lehetetlen vállalkozás az önmegvalósítás az életben! Persze ma könnyű azt mondani, hogy „oh, ezek világrengető gondolatok” meg „majd más megváltja helyettem a világot”, illetve „oh, az lehetetlen”. Hát pontosan ezen a hozzáálláson kell, hogy változtasson az ember! Lehetetlen nincs, csak egy fal, amit át kell ugrani! Nem jobb tudni és naponta tudatosítani magunkban, hogy lehet tenni magunkért, a céljainkért, s az életfeladatainkért. Egyébként is, a tétlenség nyugtalanítóbb érzés, mint bármi más.

 

Az önmegvalósítás lépései mindenki számára megtanulhatóak és gyakorolhatóak.

 

Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..