Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Élet születhet az élettelenből

Egy angol amatőr régész éppen egy kristályosítási technológiával kísérletezett, amikor legnagyobb meglepetésére furcsa élőlényeket, acarusokat sikerült előállítania. Először nem értette, hogy pontosan mi is történt, később rájött, hogy talán életet teremtett.

 

Andrew Crosse fejébe vette, hogy mesterséges úton fog kristályokat előállítani oly módon, hogy elektromos áramot használva folyékony halmazállapotú anyagokat áramoltat át kőzeteken. Két hét elteltével arra lett figyelmes, hogy különös élőlények jelentek meg a köveken, amik szemlátomást növekedésnek indultak és szálakat bocsátottak ki magukból. A hónap végére rovarszerűvé cseperedtek a jószágok. S nem telt bele néhány nap, mire a hat-, illetve nyolclábú állatkák önálló életre kelvén elhagyták a köveket.

Crosse először azt hitte, hogy atkákat fedezett fel, ezért az állatokat acarusoknak nevezte el. A rejtély azonban továbbra is megválaszolásra várt. Első körben a kőzetek pórusaiban megtelepedett rovarpetékre gyanakodott a kutató, de ezeket nem sikerült később sem kimutatni.

Így Crosse figyelme a folyadékok felé fordult. Feltűnt neki, hogy az elektromos áram hatására a folyadékokban spontán módon is megjelenhetek az állatkák. A kísérletet mások is megfigyelték, köztük a híres Michael Faraday. Sőt, olyan is akadt, aki (Weeks) rekonstruálni tudta a jelenséget, tehát a kezdeti kétely enigmává transzformálódott.

A lelkes amatőr elkövette azt a hibát, hogy szárnypróbálgatásának eredményeit világgá kürtölte, így az egyház sem maradt tétlen. Arra a felvetésére, hogy élettelenből életet tudott fakasztani, a klérus hevesen reagált: istenkáromlónak és istentagadónak bélyegezték. A tudományos körök pedig a hamisítás vádjával illették. Crosse visszavonult és hallgatásba burkolózott.

Ettől függetlenül a Chicagói Egyetemen aminosavakat állítottak elő vízgőz és földgáz keverékéből elektromos áram segítségével. Ennek a kísérletnek az volt a felbecsülhetetlen értéke, hogy a biológiai élethez nélkülözhetetlen fehérjék építőköveit sikerült nem szokványos úton megteremteniük a tudósoknak. Innentől vált igazán elgondolkodtatóvá a helyzet.

 

Crosse végkövetkeztetéseit még könnyen félresöpörhetjük, mondván, ezek paranormális praktikák, azonban Weeks és Faraday megfigyelésinek tükrében ezt aligha intézhetjük el ennyivel. Nem beszélve a Chicagói Egyetem tudományos kísérleteiről. Mi lehet az igazság? Az élet valóban egy vegykonyhába előállított produktum lenne csupán?

Nos, az élet egy többdimenziós történet, egy teremtési folyamat, amely sokféle utat tud törni magának. Hol egy szerény elektromos anomália, hol egy óriási villámlás, hol egy gondolat formájában, de folyamatosan zajlik és sokféleképpen megnyilvánulhat. Mi még egyelőre nem ismerjük a fizikai tevékenységeink spirituális következményeit, nem vagyunk tisztában azzal, hogy egy-egy kísérlettel milyen kapukat nyitunk ki a mikrokozmoszban.

Minden jel szerint a jövő tudománya és fejlődése a világ szerkezetének minden eddiginél részletesebb és kiterjedtebb megismerésén alapul majd, amelynek mi még csak a kezdeténél tartunk.

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..