Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Elon Musk: „Emberek a Marson 2026-ra”

Az iparmágnás és feltaláló megcélozza, hogy nem több mint 12 éven belül az ember megvesse a lábát a Marson.

 

A SapceX, a Paypal és a Testla Motors társalapítója, Musk számos forradalmi technológiai elképzelés fejlesztésében vett részt az elmúlt években, beleértve a Hyperloop-ot: egy olyan hipotetikus szubszonikus légi szállítóeszközt, amely 30 perc alatt lenne képes utasokat szállítani Los Angelesből San Franciscóba.

 

A jövőre nézve azonban Musk valószínűleg valami kicsit távolabbi területre helyezi” a hangsúlyt.

 

„Remélem, hogy az első embereket 10-12 éven belül elvihetjük a Marsra. Azt gondolom, hogy minden bizonnyal ez addigra lehetséges lesz” – mondotta. – „De az számít, hogy hosszú távon önfenntartó város legyen a Marson, azért, hogy az életet több bolygóra is kiterjeszthessük.”

 

Image Credit: Mars One / Bryan Vertseeg

 

Mivel az a célja, hogy jóval a NASA előtt érje el az emberiség a Marsot, Musk azt képviseli, hogy a SpaceX általános célja magának az emberiségnek a túlélése. A fajunk jelenleg túlságosan sebezhető egy olyan, egyetlen bolygóra korlátozott formában, amelyben egy természeti katasztrófa képes lehet mindnyájunkat eltörölni.

 

Még homályos, hogy vajon képes lesz-e Musk sikerre juttatni ebbéli törekvését, viszont a Mars One-nal és más egyéb projektekkel, amelyek az első helyért versengenek az ember Marsra juttatásában, van esély arra, hogy a következő évtized meghozhatja a 21. század érett űrversenyének a nyitányát.

 

Forrás: http://www.unexplained-mysteries.com/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..