Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Előre megtervezett 20. század?

A történelemkönyveket és a történelemről szóló könyveket lapozgatva sokszor az az érzése támadhat az embernek, hogy a világ sorsa teljesen kiszámíthatatlan és csak a vak végzet kormányozza az emberiség sorsát. Ehhez képes kiderült, hogy voltak olyan személyek, akik több mint 100 évvel ezelőtt precízen dokumentálták a 20. századot.

 

Első blikkre azt hihetnénk, hogy látnokokról van szó, s bár lehetnének akár ők is, ám ezúttal most egy olyan dokumentumra utalok, amely azóta is látnokokat meghazudtoló precizitással, szinte lépésről-lépésre beigazolódott. Illetve döntse el mindenki, hogy mivel magyarázza a következő sorokat, amelyekhez szándékosan nem fűzök részletes kommentárokat.

 

 „Gazdasági válságokat idéztünk elő a gójok számára egyszerűen azáltal, hogy pénzt vontunk ki a forgalomból. Óriási tőkéket stagnáltattunk s vontunk el így az államoktól, úgyhogy azok kénytelenek voltak ugyanezekhez a stagnáló tőkékhez folytatólagosan kölcsönökért folyamodni. Ezek a kölcsönök kamatfizetési terheket róttak az államokra és a tőke rabszolgáivá tették őket… Az iparnak a tőkések kezében történt csoportosítása, ami által az kicsúszott a kisiparosok kezéből, felszívta a népek életerejét s ezzel gyengítette az államokat is.” (2O. JEGYZŐKÖNYV)

 

„Minden államkölcsön annak következménye, hogy az állam gyenge lábakon áll és nem ért sajátjogainak érvényesítéséhez. A kölcsönök Damoklész-kardjaként lógnak az uralkodók feje felett, akik ahelyett, hogy ideiglenes adót vetnének ki alattvalóikra, kinyújtott kézzel koldulni mennek a mi bankárainkhoz. Idegen kölcsönök olyanok, mint piócák az állam testén, amelyeket nem lehet eltávolítani, amíg maguktól le nem hullanak vagy az állam le nem rázza őket. A gój államok azonban nem rázzák le őket; továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy egyre többet szedjenek magukra, úgyhogy menthetetlenül el kell pusztulniuk, kimerülve ettől az önkéntes vérveszteségtől.” (2O. JEGYZŐKÖNYV)

 

„Addig, amíg az államkölcsönök belföldi kölcsönök voltak, csupán arról volt szó, hogy a gójok a szegények zsebéből a gazdagokéba rakták pénzüket, mihelyt azonban szert tettünk a megfelelő személyekre, hogy külföldi síkra tereljék az államkölcsönöket, az államok egész vagyona a mi zsebünkbe folyt és a gójok alattvalói sarcot kezdtek fizetni nekünk.” (2O. JEGYZŐKÖNYV)

 

„De éppen ez bizonyítja fölényes elménk géniuszát, hogy az államkölcsönök ügyét olyan színben tudtuk feltüntetni előttük, hogy azokat még előnyösnek is tartották maguk számára.” (2O. JEGYZŐKÖNYV)

 

„Az államok fizetésképtelenségének nyílt bevallása a legjobb bizonyíték lesz arra, hogy a különböző országokban teljesen hiányzik minden kapcsolat a népek érdekei és azok között, akik kormányozzák őket. Kérem önöket, szenteljenek különös figyelmet ennek a pontnak valamint a következőnek: manapság minden belső államkölcsönt úgynevezett függő adósságokkal konszolidálnak, vagyis olyanokkal, amelyek többé-kevésbé rövid lejáratúak. Ezek az adósságok olyan pénzekből állnak, amelyeket takarékpénztárakba és takarékalapokba fizettek be. Ha ezeket az alapokat sokáig valamely kormány rendelkezésére bocsátják, elpárolognak a külföldi államkölcsönök kamatainak törlesztése során…”21. JEGYZŐKÖNYV)

 

Mindebből úgy tűnhet, mintha valakik előre lezongorázták volna a 20. század világgazdasági folyamatait. Ha ezek után bárki kételkedne abban, hogy a világtörténelmi folyamatokat előre megírják, akkor nézzen utána a forrásoknak és a kapcsolódó irodalomnak, vagy egyszerűbb lenne, ha összevetné saját, életből vett tapasztalataival. Gondolkozzunk el azon, hogy ha 2012-ben a legnagyobb közgazdászaink még egy évre előre sem tudnak biztosat mondani, csupán jóslatokba bocsátkoznak, akkor egyesek miként képesek szinte látnoki erővel 100 évre előre prognózisokat alkotni és azután megvalósítani konkrét, globális szintű manővereket?

 

Az idézetek forrása: Cion bölcseinek jegyzőkönyvei – Szergej A. Nyíl 1901-ben kiadott orosz nyelvű fordítása nyomán

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..