Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Első alkalommal világítottak át egy megnyújtott fejű múmiát

Ilyen múmiát ezelőtt még sohasem világítottak át. A tudósok, doktorok és múzeumi kurátorok lelkesen várakoztak január 28-án, miközben a Cincinnati Gyermekkórház alkalmazottjai CT- (komputertomográfos) és Röntgen-vizsgálatokat végeztek egy 550 éves perui gyermek múmián.

 

Dr. Andrew Trout és radiológus csapata pillanthatott be elsőként a belsejébe, amit jelenleg a Cincinnati Museum Center-ben állítanak ki.

 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy 400-500 év körüli. Úgy véljük, hogy talán egy 2-3 éves gyermeké, de többet is kideríthetünk a koráról. Talán azt is megtudhatjuk, hogyan vesztette életét.” – árulta el a kiemelt jelentőségő tettről Dave Duszynski, a Központ igazgatóhelyettese.

 

Ezek a válaszok a Röntgen-sugarak és a CT által készített képek világos és sötét mintázataiban rejlenek.

 

„Egy kiszáradt tüdőt láthatunk, illetve annak tűnik, s némi kiszikkadt hasüregi szervet és a májat.” – közölte Trout, miután szemügyre vette a képeket.

 

„Gyönyörű volt nézni és a doktort bámulatba ejtette, hogyan tisztították meg a csontvázat, hogy 550 évig megőrződhessen.” – mesélte Duszynski.

 

„Az efféle kérdések még sokáig megválaszolatlanok maradnak, mivel a tudósokból és kurátorokból álló csoport egyelőre tanakodik a múmia életéről készült fényképfelvételeken, amely egyébként rejtélyes körülmények között, évszázadokkal ezelőtt ért véget.” – tudósított a WLWT.

 

0.1

 

„Ami az anomáliák és a rendellenességek kiderítését illeti, némi időt fog igénybe venni csakúgy, mint a képek részletes kiértékelése.” – mondta Trout.

 

0.2

 

0.3

 

„Ami igazán izgalmas, hogy valami olyanhoz segítheti közelebb jutni a tudományt, ami eddig ismeretlen volt számára.” jelentette ki Duszynski.

 

A múmia egy műanyag zsákban volt lepecsételve a vizsgálatok során azért, hogy elejét vegyék a régi penészgombák és baktériumok okozta fertőzéseknek.

 

A bébimúmia csütörtök reggel kerül újra kiállításra a Cincinnati Museum Center-ben.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/elongatedbabymummyscan.php#.VyOiTDCLTIU

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..