Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Engedd szabadjára az álmaid erejét!

Amellett, hogy figyelmet szentelünk az intuícióinkra és a belső sugallatainkra, odafigyelhetünk az álmainkra és ezáltal szabadjára engedhetjük az álmaink erejét (amely egy jófajta megközelítése annak, hogy hogyan segíthetünk megoldani a magunk és a családunk problémáit, valamint beteljesíteni a felsőbb céljainkat).  Erre vezethető vissza, hogy az álmaink a legjobb olyan eszközök közé tartoznak, amelyeket a Gondviselés fel tud használni a velünk való kommunikációra, s ha figyelmet szentelünk nekik, akkor a Gondviselés jövőképét és támogatását nyerhetjük el általa.

 

Azonban nem sok ember emlékszik vissza az álmaira, és nemrégiben kaptam is egy e-mailt cikkeim egyik olvasójától, aki megkérdezte tőlem, hogy mit tegyen annak érdekében, hogy vissza tudjon emlékezni az álmaira. „Tudna nekem abban segíteni, hogy némi betekintést nyerjek az álmodásba? Nem tudok visszaemlékezni az álmaimra. Azt mondták nekem, hogy ez nem természetes. Miért nem vagyok képes visszaemlékezni az álmaimra?” – kérdezte.

 

http://www.pickthebrain.com/

 

Meg tudom érteni a zavarodottságát. Életem korábbi szakaszában többnyire én sem tudtam visszaemlékezni az álmaimra. Amikor mégis felidéztem egy álmot, akkor az csupán a befejező részére vonatkozott. És még akkor sem tudtam az olyan részleteket megfigyelni, amelyekről mások azt állítják, hogy képesek észrevenni – az olyan dolgokat, mint amilyenek például a színek.

 

De később, amint elkezdtem feleleveníteni a kapcsolatot magasabb énemmel (amit olykor az igaz önvalónak hívok, a valódi önmagamnak, a felső énemnek, a lelkemnek), akkor egyre több figyelmet szenteltem a belső érzéseimnek, s ez segített kifejleszteni azt a képességemet, aminek hála emlékszem az álmaimra. (A felsőbb énnel való kapcsolat újra felvételének számos módja létezik, az álmainkra való visszaemlékezés ezek egyike.)

 

A felsőbb önmagunkkal való újbóli kapcsolatba lépés és a rá való odafigyelés mellett a következő tippeket ajánlom arra, hogy az álmainkra vissza tudjunk emlékezni:

 

Bocsássuk előre, hogy álmodni fogunk és hogy emlékezni fogunk az álmainkra. Vegyünk magunkhoz egy jegyzetfüzetet, amely kifejezetten a mi személyes fejlődésünkre fordítunk: „Az új ösztönös megérzéseim és az álmaim”. Tartsuk ezt a noteszt az ágyunk mellett egy ceruza vagy toll társaságában és álljunk készen arra, hogy beleírjunk, amikor egy álomból megébredünk, még akkor is, amikor csak néhány részletre emlékszünk vissza abból.

 

http://addicted2success.com/

 

Amikor nyugovóra kívánunk térni, kérjük meg a magasabb énünket, hogy vezessen minket, amíg mi alszunk. A felsőbb énünknek tehetünk fel kérdést arról a napról, amit éppen magunk mögött tudunk, vagy arról, ami jelenleg aggaszt bennünket. Például: „Hogyan lássak hozzá a termodinamikai házi feladat problémájához? Kérlek, adj nekem néhány megérzést azzal kapcsolatban, hogy miként kezdjek neki a problémának azért, hogy meg tudjam oldani.”

Utána pihenjünk és aludjunk el abban a tudatban, hogy a felső énünk dolgozni fog a problémán, míg mi alszunk.

 

Amikor felébredünk az éjszaka közepén egy új és segítő megérzéssel, kapcsoljuk fel a lámpát (vagy egy kis zseblámpát az ágyuknál) és készítsünk jegyzetet az álom/megérzés naplónkba. Ne szalasszuk el e képesség kifejlesztésének az előnyét, amely új, idegi kapcsolódásokat hoz létre és elérhetővé teszi a megérzéseket. Meglehetősen gyakran nem fogunk visszaemlékezni a megérzéseinkre reggel, hacsak nem írjuk le azokat.

 

Amikor álmodunk és elkezdjük lejegyzetelni, amit megálmodtunk, az általában jelzi, hogy hamarosan fel fogunk ébredni az álmodásból. Ne próbálj felébredni; még csak meg se mozdulj. Csak gondold végig azt, hogy mi történt az álmodban. Folyamatosan gondold végig, hogy mi történt az elmédben, hacsak nem találod magadat teljesen éber állapotban és nem vagy készen a felkelésre. Ezen a ponton fogd az álomnaplódat és írj bele annyi részletet az álmodról, amennyire csak vissza tudsz emlékezni. Ha szeretnél visszaemlékezni az álmaidra, ne halaszd el a nap későbbi időszakára az álomnaplóba történő írást.  Azon nyomban cselekedj!

 

Megjegyzés a fenti első javaslathoz: a szándék és a megérzés ugyanolyannak tűnhet, de néha a megérzésnek önmagában nagyobb ereje van, mint a szándéknak. Például évekkel ezelőtt ahelyett, hogy iránymutatást akartam volna kapni a felső énemtől, előre megéreztem azt – odafigyeltem rá és vártam azt, majd végigcsináltam, amikor megkaptam az útmutatást. Amikor leírjuk azt, ami a dolgokat működésbe hozza, úgy tűnik, hogy a megérzés pontosabb, mint a szándék – legalábbis a személyes tapasztalataim alapján. Máskülönben, mintha Carly Simon írt volna egy „Szándék” című dal is, ugye?

 

http://www.paulomara.com/

 

A következő egy 2005 októberében kapott, jelentést hordozó álom példája lesz. Ezt az álmot üzenetként fogadtam, mely a felső énemtől érkezett úgy, mint egy útmutatás, amely segíteni fog engem az életösvényem következő szintjének eléréséhez. A következő egy részlet a feljegyzéseimből, Amiben mindenki hisz: Értekezés az intuícióról és a felébredésről:

 

A kiscicám a karmait a mellkasomba mélyesztve ébresztett fel az álmomból azon a napon, amikor ennek a fejezetnek az ellenőrzésén dolgoztam. Az álmomban Alaszka felé utaztam valamilyen újszerű, kényelmes, európai-stílusú városi buszon. Tudatában voltam annak, hogy sohasem jártam Alaszkában, csupán Kanadában, s azon gondolkoztam, hogy Alaszkába eljutni ugyanolyan könnyű lehet, mint Kanadába menni.

 

A busz egy festőien szép, zöld völgyön haladt keresztül, melyet hófödte csúcsok szegélyeztek, talán tíz mérföldes lehetett egyik felétől a másikig. A völgy arra svájci Davos-ra emlékeztetett engem, amely mindig havas a magasabb részein annak dacára, hogy már csaknem nyár van. A busz kígyózott és hullámvasutazott egy lejtőn felfelé, ide-oda járt, sok helyen megállt utasokért és elidőzött. Mivel türelmetlen voltam, megkérdeztem az egyik mellettem ülő utastól, hogy mennyi időt fog igénybe venni az Alaszkába tartó kirándulás. „Nagyjából négy órát,” – mondta.

 

Négy órát? Ez túl hosszúnak tűnt számomra! Mihamarabb oda akartam jutni! Elmagyaráztam neki, hogy ha a saját kocsimmal mennék, akkor nekem csupán két órába telne. Ezért elhatároztam, hogy leszállok a nyilvános buszról és a saját autómmal megyek. Jeleztem, hogy álljanak meg és leszálltam. Ekkor ébresztett fel a macskám. – részlet vége.

 

Ez az álom egy olyan folyamatra utalt, amelyen akkoriban keresztülment az életem, s arra bátorított, hogy minden fősodrású kulturális kondicionáltságot vetkőzzek le és folyamatosan haladjak előre – ahogy addig csináltam.

 

A felsőbb énnel való újra összekapcsolódás és a fenti javaslatok követése nem csak abbéli képességed kifejlesztésében segíthet neked, hogy vissza tudj emlékezni az álmaidra, hanem abban is, hogy átélhesd a jelentést hordozó álmaidat, vagyis azokat az álmaidat, amelyek elvezetnek a téged vagy a családodat foglalkoztató, különleges problémáid megoldásához, továbbá fejlesztenek téged az egyes életterületeiden. Mert az az igazság, hogy álmodás az egyik módja annak, amit a felső éned fel tud használni arra, hogy útba igazítson téged az életutadon.

 

Forrás: http://en.wikipedia.org/

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..