Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Enigma rovat: ALKÍMIA és a KARMA – Átalakító elemek

Négy elem van, amely áthatja az életünket. A Föld, a Víz, a Tűz, és a Levegő. Ezek az erők mindenben ott vannak, és mindent befolyásolnak. Ez a tiszta forrás bennünk is ott rejlik, segít a természeti erők részévé válni, visszatalálni eredeti önmagunkhoz.

 

 

Olykor elfelejtkezünk róla (globálisan), hogy mit is szívunk magunkba, hogy mi is a forrása az életünknek, és eltávolodunk az életünktől. Pedig a környezetünk, életünk forrása, amelyből táplálkozva energiához juthatunk, megújhodhatunk. Olykor rossz gyerekek módjára elfelejtkezünk róla, hogy honnan is jöttünk, s csak akkor fordulunk Földanyánk felé, ha kiapadt erőinket fel akarjuk tölteni. S tesszük ezt nyugodtan abban a tudatban, hogy életterünk forrásai úgyis kimeríthetetlenek. Az emberiség bolygószintű terjeszkedése, és az emberi szellem hatása a természetre egyre több válaszreakciót provokál ki az elemekből. Természeti katasztrófák, éhínség és egyéb nehézségek. Ez persze nem bosszú az elhanyagolt dajka részéről. Egyszerűen felborult a természet rendje, olyan helyekre építkeznek az emberek, ahová nem lenne szabad, olyan vizeket fertőznek meg, melyek beláthatatlan következményekkel járnak, és még sorolhatnám.

 

Ez az egónak abból az alapvető önhittségéből indul ki, hogy „erősebb vagyok már, mint a körülményeim!”. A kérdés csak az, hogy ki itt az áldozat! A körülményeink esnek áldozatául a globalizálódó egónak, vagy mi látjuk kárát egyre romló körülményeinknek. Az ember, a Földön élő egyeduralkodó, miért tesz intézkedéseket önmaga elpusztítására?

 

Az energiák tana úgy szól, hogy az igazi teremtő hatás alulról fölfelé, és belülről kifelé hat. Tehát az élet hat ránk, és mi hatunk az életre!

 

Élethelyzetünket, szükségleteinket és korlátjainkat többnyire kérdőjelek nélkül, sorsszerűnek éljük meg. Arról már ritkábban vélekedik az ember, hogy mit tesz ő azért, hogy egy helynek milyen legyen a karmája.

 

 

Földrajzi karma: A szellemi tanítások szerint Földünk a Földszellem anyagi megtestesülése. A természet valamennyi képződményének saját szelleme van. Ezt a régi korok embere tudta és tisztelte is, és figyelembe vette az építkezéseinél.

E törvényszerűség miatt a Föld karmája és a családi karma szorosan összefügg.  Az ide vonatkozó tanítások úgy szólnak, hogy aki felismeri a természetben Isten mivoltát, az nem rombolja meggondolatlanul a környezetét.

 

A nemzeti és faji szellem, valamint a földrajzi helyzet átfedik egymást: a faji karma mindig függ az adott nép nemzeti és faji szellemétől! Akik karmikusan szabadabb lelkek, azok hol ide, hol oda születnek, attól függően, hogy mit kell megtapasztalniuk.  A nemzeti egységet azonban mindenkinek meg kell élnie. Minden országnak más befolyása van az egyén lelkére. Az egyén pedig hatással van a lakhelyére, környezetére. Manapság a korhangulat sajnos nem kedvez a nemzeti karmára való ráhangolódásnak. Az egyén tudata „belebénul” a „nemzet tudatosságában”, vagyis belefullad a korhangulatba. Ez szüli egyébként a csoporttudatot: vagyis a Német az olyan németes, az Olasz olyan olaszos. Manapság a kultúránknak sajnos egészségtelen a kapcsolata az eredettel, ezért bizonyos nemzeteket sűrűn sújtanak a csapások.

 

Horváth Zoltán

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..