Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Enigmák a Menkaurének nevezett harmadik gízai piramissal kapcsolatban

A szerényebb mérete miatt gyakorta lenézett, úgynevezett Menkauré piramis Gízában ugyanolyan érdekes, mint jobban ismert óriási szomszédjai.

 

De vajon miért annyival kisebb?

 

A National Geographic-tól vett egyik idézet így szól: „Talán nem maradt elegendő hely a Gízai-fennsíkon. Netán az építési költségek rúgtak magasra.”

 

Miből jutottak erre a következtetésre?

 

2.1

 

A külső megjelenése roppant különös, amelyből arra következtethetünk, hogy a védőborítás alsó rétegei eredetileg az 500 mérföldes távolságban található Asszuánból származó vörös gránitból készültek, míg a felső rétegek tiszta turai mészkőből vannak, amely utóbbihoz egy, a mai napig működő Kairó túloldalán található kőbányából származik.

 

Csupán esztétikai okok miatt alakították volna így ki? Avagy valamilyen gyakorlatiasabb oknál fogva?

 

2.2

 

Vagy inkább azért, hogy ne egyszerűen négyoldalú legyen a voltaképpeni Nagy Piramissal együtt, ami tény, az tény, egy nyolcoldalú struktúra.

 

Vajon miért vállalkoztak az építők minden olyan rendkívüli tervezésre és szerkesztésre, ami egy roppant nehezen észrevehető jelleget takar?

 

Ezen felül ez egy olyan esztétikai döntésre vezethető vissza, amit szinte sohasem vettünk figyelembe? Avagy pragmatikus okokkal magyarázható?

 

2.3

 

A belső folyosó- és kamrarendszer olyannyira összetett, hogy felmerül, vajon az építészek miért alakítottak ki ekkora távolságokat, ha ez csupán egy halott uralkodó temetkezési helye?

 

Egy tágas belső üreggel rendelkező egyenes járat nem volt elegendő arra, hogy a testet és az úgynevezett fáraó evilági javait elhelyezhessék benne?

 

2.4

 

Visszatérve a külső megjelenéshez, a gránit kőborítás számos eleme rendelkezik kidudorodással, ami több mint furcsa.

A legkevésbé logikus, egyszersmind a leggyakoribb válasz: a munkálatokat nem fejezték be, illetve szokásuk volt a kövek felállítgatásában való segédkezés, ámde az építők egyszer csak nem tudták azokat kivágni!

 

2.5

 

Az efféle vélelmezés nulla ténybeli bizonyítékon alapszik, és senki sem tudja bizonyítani, hogy mikor építették valójában a piramist!

 

2.6

 

Érdekes módon ugyanezt a dolgot megtaláljuk a perui Cusco vidékén is, amely az inkák otthona volt. A fenti képen láthatjuk, hogy a híres Inca Roca fal számos kidudorodással rendelkezik és mégis sok régész úgy gondolja, hogy ezek megléte arra vezethető vissza, hogy a munkások sohasem fejezték be a projektet.

 

Mélyebben kell eltöprengenünk arról, hogy kik és mikor hozták létre a munkát.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/foerstermenkaurepyramid.php#.VyOvSzCLTIU

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..