Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Énoch, a Beavató, Isten özönvízének beharangozója

A szabadkőműves Iore szerint Énoch volt az írás feltalálója: „Ő tanította meg az emberiséget az építészet művészetére”, s az özönvíz előtt „félve attól, hogy a valódi titkok örökre eltűnnek – megelőzvén ennek bekövetkezését – egy fehér hibátlan porfír kőbe vésve rejtette el a nagy Titkot a Föld méhében…” – írja a Royal Masonic Cyclopaedia.

 

ttp://upload.wikimedia.org/

ttp://upload.wikimedia.org/

 

Ő volt Isten özönvízének a beharangozója. Neve Énoch volt, a Beavató! Egy olyan bölcs ember volt, aki mindig is ámulatba ejtette a zsidó gondolkodókat. Noé dédapja volt, aki pedig azok közé az első emberek közé tartozott, akik szemtől szembe kommunikálhattak az Úrral. Minden titkos ismeretet összegyűjtött, amit kapott és lejegyezte azt az elkövetkező emberi generációk számára.

 

Énoch, aki 365 évet élt, egy napon eltűnt:

És lőn Énókh egész életének ideje háromszáz hatvanöt esztendő.

És mivel Énókh Istennel járt vala; eltűnék, mert Isten magához vevé.

(Károli Gáspár fordítása: 1 Mózes 5, 23-24)

 

Énoch felszállt a mennybe, ahonnét sohasem tér vissza. Először a Genezis (Teremtés) Könyvéből értesülünk róla, viszont sok kérdést és nagyon kevés választ hagy maga után.

 

2.2

 

A Teremtés Könyve felsorolja a különféle pátriárkák (családfők, nemzetségfők) leszármazását és a halálukkor betöltött korukat. Énoch nem szerepel a listában és a halálát sem említi a Szentírás.

 

Az egyik leginkább informatív és meglepő ősi szöveg, „Énoch titkainak könyve”, annak is szláv fordítása, megad minden olyan választ, amire szükségünk van!

 

Krisztus után az első három században széles körben ismerték és olvasták a szövegeket, amelyeket később megfosztottak hitelétől és 1821-ig homályban maradt, amikor is Dr. Richard Laurence, az Oxfordon tanító héber professzor, el nem készítette Énoch tiltott misztériumainak az első angol fordítását.

 

Mi történt Énochhal? Miért veszett nyoma? A leginkább rendkívüli dolog történt Énochhal: ugyanis ő meglátogathatta Jehova lakhelyét a mennyekben.

 

„Énoch titkainak könyvében” egy nagyon részletes beszámoló van erről a látogatásról, ezen kívül pedig találnunk még egy hatalmas Föld körül keringő űrhajó belsejéről szóló leírást is, s megtudhatjuk belőle, hogyan volt felszerelve és berendezve Jehova anyahajója.

 

Minden fedélzeten más és más tevékenység zajlott, őrök strázsáltak a bejáratnál és a Jehovát meglátogató Énochnak volt elegendő ideje arra, hogy minden általa látott dolgot dokumentáljon és másokkal is megossza ebbéli tudását még mielőtt örökre elhagyta volna a Földet.

 

http://www.crystalinks.com/

http://www.crystalinks.com/

 

A szentéletű papok és az ősi szent iratok szerint Énoch, aki hitelt érdemlően sétált az Úrral, titkos tudást kapott, s Jehova rábízta saját titkait és bölcsességét is. Egy napon Jahve kijelentette, hogy Énochnak a Földről a Mennybe kell költöznie a nélkül, hogy át kellene kelnie a sírbolt kapuján.

 

A birtokába került titkos tudás arra ösztökélte Énochot, hogy egy föld alatti templomot építsen Jehova tiszteletére.

 

Ez kilenc téglából készült termet foglal magába egymás alatt, amelyek között a termek boltíveiben hagyott nyílásokon keresztül lehet kommunikálni.

 

Megparancsolta, hogy készítsenek egy háromszög alakú táblát aranyból, díszítsék a legértékesebb drágakövekkel és a szélét rakják ki acháttal.

 

A minden oldalán egy könyök (az egyik legkorábban feljegyzett hosszmérték) hosszúságú arany tálra felvéste az Istenség valódi nevét és egy fehér márványból készült kocka alakú talapzatra helyezte.

 

A háromszögletű arany táblát a legalsó kamrába helyezte. Ezen felül a templom belsőterét egy vasból készült gyűrű és egy kőajtó is védte.

 

A kilenc kamra elhelyezkedése az ősi misztériumok kilenc szféráját jelképezi, s „a Föld kilenc kőzetrétegét, amelyen keresztül a beavatottnak át kell hatolnia ahhoz, hogy a középponti magban lakozó lángoló szellemet elérhesse…” írja Manly P. Hall a Végtelen idők titkos tanításai című művében.

 

Mivel birtokában volt a tudás, miszerint közeledik az özönvíz és félt attól, hogy az összes titkos tudás egyszer el fog veszni, Énoch két oszlopot állított – a Vízözön előtti oszlopokat: az egyiket márványból, amelyet nem fog a tűz, míg a másikat rézből, amiben nem tud kárt tenni a víz.

 

A rézből készült oszlopra felvéste az emberiség „hét tudományát”, amit a Szabadkőművesség archívumaként ismerünk; a márványoszlopra szent véseteket rótt, melyek elárulják, hogy „…nem messze egy felbecsülhetetlen kincset fognak találni egy föld alatti kamrában. Majd Énoch visszavonult a Moriah-hegységhez, amit a hagyomány a jeruzsálemi Templom-heggyel azonosít, ahonnét „a mennyekbe szállították”.

 

Énoch, a Beavató, a földön járó megvilágosodott ember archetípusa lett. Ő beavatást nyert a titkos tudásba és a történelem előtti időktől fogva irigylik őt! Titkos bölcsességet kapott.

 

Ő egy Kiválasztott volt!

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/enoch-the-initiator-pre-flood-messenger-of-god/

Fordította: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..