Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

ÉRCTELÉREK

Írta/Szerkesztette: Posted on 0

Az egész életünket áthatják a sugárzások. Sugárzások érkezhetnek fentről és lentről, az űrből a légkörön át és a föld mélyéből a felszínen keresztül. Az ősi kultúrákban bevett szokásnak számított, hogy figyelembe veszik a természet eme láthatatlan erővonalait. Ezek rejtélyes világába pillantunk be ezúttal.

érctelér3

Geopatikus sugárzásoknak hívják a földből kiáramló energiákat, amelyek hatást gyakorolnak az emberi energiamezőre. Ezek hatásaikat tekintve ritkán semlegesek, jobbára károsító vagy erősítő jellegűek. A károsító hatások olyan vibrációkat gerjesztenek az elektromágneses mezőnkben, az auránkban, amelyek megzavarhatják az energiák szabad és szabályos áramlását felborítva ezzel a testi, a lelki és a mentális folyamatainkat. E zavaró sugárzások olyanok, akár a stressz, ezért geopatikus stressznek is hívják őket.

 

Amikor a sugárzások földalatti képződményekkel: érctelérekkel, vízerekkel, repedésekkel, törésvonalakkal (hasadékokkal) találkoznak, akkor megváltozik a rezgésszámuk és az emberre nézve ártalmas rezgésfajtákká változhatnak. Különösen azokon a helyeken kell odafigyelnünk az ilyen kisugárzásfajtákra, ahol sok időt töltünk el, illetőleg arra is ügyelnünk kell, hogy a beteg, legyengült szervezetre sokkal veszélyesebb hatást gyakorolnak, mint a fitt, egészséges élő szervezetekre.

 

AZ ÉRCTELÉR KÉPZŐDÉSE

 

A magmás ércképződés során a felszín felé hatoló magma alkotórészei a lehűlés következtében meghatározott sorrendben válnak ki és a sűrűségük alapján elkülönülnek egymástól. 700-500°C között a felfelé nyomuló magma más kőzetek közé hatol be. Ily módon a mellékkőzetek repedéseiben és hasadékaiban ércteléreket hoz létre. 500-350°C között a mellékkőzetek kicsiny repedéseiben utat törnek maguknak a magma gázai, amelyekből a lehűlésüket követően szintén érctelérek jönnek létre. Így keletkeztek a magmás eredetű, de már az érctelérekben felhalmozódott ón-, urán- és tóriumérctelepek. Ez az érctelérképződés egyik formája.

Ugyanakkor úgy is képződhetnek érctelérek, hogy a lehűlő magmás tömegbe víz jut be, amely felforrósodik és gyakorlatilag fémeket old ki a kőzetekből, majd azokat átszállítja a mellékkőzetek repedéseibe. Ez lehűlve megint csak érctelérek megszületéséhez vezet. Sőt olyan helyzet is előállhat, hogy a mellékkőzettel lép kémiai reakcióba és azokkal képez újabb ércteléreket. Például színesfémteléreket cinkből, ólomból, rézből, valamint nemesfémteléreket aranyból és ezüstből.

 

ÉRCTELÉR-SUGÁRZÁS

 

Radiesztéziai szempontból a törésvonalak jelentősége kiemelten fontos. Képzeljük el, hogy a földkéreg mozog, a rétegek eltolódnak egymáson, vetődések jöhetnek létre, s ezek mind-mind törésvonalakat eredményezhetnek. A törésvonalak megtörik a természetes földsugárzásokat és ily módon speciális energiák áramolhatnak a felszínre. Ez a geológiai jelenség komoly hatást gyakorolhat az emberi egészségre. A radiesztéták szerint káros, roncsoló sugárzásokat bocsátanak ki az érctelérek: daganatos megbetegedéseket (elsősorban máj- és tüdőrákot), gyulladásokat, anyagcserezavarokat és idegrendszeri károsodásokat idézhetnek elő, illetve felboríthatják a szervezet elektromágneses mezőjét.

 

A föld mélyén létrejövő érctelérek gyűjtőlencseként koncentrálják az amúgy természetes földsugárzásokat. A szakemberek arra az álláspontra helyezkednek, hogy Geiger-Müller számlálóval mindenképpen ellenőrizni kell, hogy van-e bennük radioaktív sugárzás vagy sem.

Az érctelér képes eltéríteni a vízerek sugárzását, illetve úgynevezett törésvonal sugárzást is kelthet. Ezért kifejezetten ellenjavallt az érctelér sugárzásában tartózkodni!

Amikor valaki kiválasztja a telkét, a lakását és azon belül kijelöli a hálószobáját, avagy az irodáját alakítja ki, akkor okvetlenül méresse fel az ott lévő érctelér-sugárzást is. A radiesztézia eszközeivel ezek ma már jól felderíthetőek és lokalizálhatók. Megjelenéseik esetén ajánlatos áthelyezni az ülő- és a fekhelyet, hogy minél kevesebb ártó, károsító hatásnak tegyük ki az auránkat.

 

Száraz György

Boldog napot!

 

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..