Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Észak-koreai műhold repül el Amerika felett újra meg újra az elkövetkező öt napban

Arról az észak-koreai műholdról, amelyet 2012 decemberében bocsátottak fel a világűrbe, azt nyilatkozták, hogy csak időjárás jelentési feladatai lesznek, azonban ez elsősorban a Nyugati (az USA Mississippi és a Csendes-óceán közé eső) részéről készít felvételeket, minthogy egy titkos ballisztikus rakétateszt ível át a következő öt napban Amerika keleti partja felett, valamint a Távol-Nyugat felett (a Mississippitől nyugatra és Arkansas-tól északra), már amennyire nyugatra van az Új Madrid törésvonal.

Saját megjegyzésem az Új Madrid törésvonalhoz: ez voltaképpen egy föld alatti hatalmas repedés, ahol régen elkezdett kettéválni a kéreglemez. Ez hozta létre a törésvonalat. Ez a folyamat később leállt. Mivel az ilyenfajta befulladt hátságok alapvetően békések, így többnyire nem kell aggódni miattunk, hacsak valami fel nem ébreszti őket…

 

Itt ellenőrizheted a KMS 3-2 ábrán látható repülési útvonalakat.

http://img.protothema.gr/

Láthatsz továbbá egy abszolút bizarr észak-koreai videót, amely Amerikát nukleáris bombázás közben mutatja a We are the world zenéjére.

http://www.youtube.com/watch?v=rztNml0NhW8&feature=player_embedded

 

Az ezt követő videó pedig a KMS Afrika felett készített filmfelvételeit örökíti meg. Talán képes leszel magadat is meglátni egy teleszkóppal, ha éppen egy ilyen légi útvonalon repülsz: ahol a zöld vonalak vannak, ott a Nap megvilágítja a műholdakat és olykor láthatóak, amikor az égbolt elég sötét.

Vajon miért haladnak oly sokszor Amerika leglakottabb térségei felett? Miért csak Amerika nyugati felét hanyagolják el?

http://www.youtube.com/watch?v=vGgGbwZxEHA&feature=player_embedded

A videóban szereplő felirat:

A KMS 3-2 észak-koreai műhold Video és CCD felvétel, melyhez Greg Roberts, jutott hozzá a dél-afrikai Fokvárosból.

Néhány sajtóértesüléssel szemben a műhold sem nem forog féktelenül, kontrollálatlanul, sem nem jelent veszélyt semmilyen más műhold keringési pályájára.

Úgy tűnik, hogy ennek a felbocsátása ahhoz hasonló reakciót váltott ki, mint amilyen izgatottsággal üdvözölték az 1957. október 1-én felbocsátott első szovjet műholdat, a Szputnyikot.

 

Mivel az optikák nyomon követik a műholdat, a csillagok áthaladnak a látómezőn, miközben a műhold többé-kevésbé közelebb van a középponthoz.

Sajnálatosan, mint minden kereskedelmi forgalomban kapható megfigyelő kameránál, itt is számos meleg vagy kihűlt pixel van, amely csillagszerűnek tűnhet vagy minden egyes képmezőn fixálódhat, de így is könnyen észrevenni a villódzó műholdakat.

 

A videó-felvételekhez 2012. december 20-án jutottunk. A megfelelő képmező idejét a világidő órái, percei, másodpercei és tizedmásodpercei jelzik és GPS-alapúak.

Amikor a műhold behatol a Föld árnyékába, az otthoni használatú kamera abbahagyja a követést.

 

Jelenleg a műhold minden 17-dik másodpercben készít egy meglehetősen fényes pillanatfelvételt. Valószínűleg ez túl halványt ahhoz, hogy szabad szemmel is látható legyen.

 

forrás: http://beforeitsnews.com/

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..